instructeur


instructeur 1.0

iemand die voor zijn beroep anderen onderricht en traint voor activiteiten die technische en praktische vaardigheid vergen, zoals voor een sport, de besturing van een vervoermiddel, technische beroepsbezigheden enz.

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een instructeur…

is een persoon

  • [Geheel] werkt voor een sportclub of voor bedrijven en instanties die praktische opleidingen aanbieden, zoals voor het bedienen van bepaalde apparatuur, het besturen van een vervoermiddel enz.
  • [Activiteit of handeling] brengt door praktijkgericht onderricht en training vaardigheden bij
  • [Gebied] instrueert vaardigheden vereist voor een sport, een beroep of voor praktische bezigheden zoals het besturen van een vervoermiddel

    Algemene voorbeelden


    Beginnende roeiers moeten altijd begeleid worden door een instructeur/coach of een ervaren roeier. Als leerlingen zonder instructeur mogen gaan oefenen, dan altijd samen met anderen.

    http://www.ctromp.nl/

    Britse instructeurs helpen bij de training van soldaten van het nieuwe Mozambikaanse leger.

    NRC,

    Na zo'n 50 vluchten kan het gebeuren dat de instructeurs beslissen dat je veilig genoeg vliegt om alleen de lucht in te gaan.

    http://www.dit.is/zweefvliegen/

    Combinatiemogelijkheden


    met adjectief ervoor


    • een deskundig instructeur
    • een ervaren instructeur
    • een gediplomeerd instructeur

    Onze deskundige instructeurs kunnen u van dienst zijn bij de keuze en het proberen van de diverse benodigde materialen voor three event skiën.

    http://www.lido-almere.nl/Skibaan/wsvalmere.htm

    De aspirant geleidehondgebruiker en de hond verblijven dan samen drie weken op de geleidehondenschool in Amstelveen. Daar leert de visueel gehandicapte onder leiding van een ervaren instructeur om te gaan met de geleidehond.

    http://www.geleidehond.nl/kngf/geschiedenis/site-txt.shtml

    Alle lessen worden gegeven door gediplomeerde docenten, de begeleiding in de fitnessruimte is in handen van deskundige en gediplomeerde instructeurs.

    http://www.yoma.nl/

    • vrouwelijke instructeur

    Ze gaat waarschijnlijk een eigen rijschool beginnen, in Remiremont [...]. Over tien jaar zal zij, in Remiremont, haar vrouwelijke instructeurs blazend en wapperend waarschuwen voor mannen die vanuit hotels opbellen om rijlessen.

    Veertig. Drie verhalen, Kees van Kooten,

    Woordfamilie


    Als deel van een afleiding


    Als rechterlid in samenstellingen en samenkoppelingen


    Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen


    instructeur 1.1

    man die voor zijn beroep anderen onderricht en traint voor activiteiten die technische en praktische vaardigheid vergen, zoals voor een sport, de besturing van een vervoermiddel, technische beroepsbezigheden enz.

    Algemene voorbeelden


    Een goede rijopleiding is de basis voor een veilige toekomst op de weg. Veel leerlingen denken er te licht over: je mag toch echt wel rekening houden met gemiddeld 46 lesuren* voordat je het felbegeerde papiertje in handen hebt. *) hangt af van de voorkennis, motivatie, inzicht en leeftijd, allemaal factoren die belangrijk zijn om te bepalen hoeveel rijlessen je nodig hebt. Je instructeur of instructrice kan je daarover alles vertellen.

    http://www.autorijles.nl/

    Net als bij veel andere dingen moet je om goed te kunnen paardrijden les nemen bij een gediplomeerde instructeur of instructrice.

    http://62.235.14.14/ac32394/paarden/prd4rijl.htm