introductiedag


introductiedag 1.0

bijeenkomst gedurende een dag of een ruim deel daarvan, georganiseerd om belangstellenden kennis te laten maken met de activiteiten of werkzaamheden van de organiserende instelling of vereniging en hen daarvoor te werven, als student, leerling, lid of anderszins; dagbijeenkomst om met iets kennis te maken en zich te oriënteren

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een introductiedag…

is een bijeenkomst; is een activiteit

  • [Functie] dient om mensen kennis te laten maken met iets dat voor hen nieuw is en hen te werven voor de organiserende instelling of vereniging
  • [Tijd] vindt plaats in een dag of een ruim deel daarvan
  • [Werking of functionering] maakt gebruik van mondelinge voorlichting, mensen die vragen beantwoorden, stands, brochures en folders enz.
  • [Belanghebbende of begunstigde] wordt georganiseerd voor personen die zich verder willen oriënteren over iets
  • [Onstoffelijke inhoud] wordt inhoudelijk afgestemd op zeker onderwerp, zoals het aanbod van studierichtingen in een onderwijsinstelling, de jobmogelijkheden bij zekere bedrijfstak of onderneming, de opleiding in zekere activiteit enz.

Hoofdsemagram: dag


Algemene voorbeelden


Bedrijven organiseren massale sollicitatiedagen en lokken sollicitanten met ballonvaarttochten als aas. Ze houden introductiedagen bij auto-dealers en beloven kandidaten dat wie aangenomen wordt, een lease-auto meekrijgt.

http://www.spaink.net/parool/20000124.html,

Ze is derdejaars-student. Ze verzorgde de introductiedag en het weekend. Bij ons in het bestuur is ze secretaris. Haar organisatorische kwaliteiten komen ons zeer zeker van pas.

http://www.pscw.uva.nl/sociosite/MOKUM/index.html,

Op de introductiedag ben ik wel geweest. Daar heb ik wel mensen leren kennen. Maar die zie ik bijna nooit meer, ze doen een andere richting.

http://www.pscw.uva.nl/sociosite/MOKUM/index.html,

Verder organiseren we parapente-reizen voor (semi-)gevorderden. Introductiedag. Vliegen in één dag! Om eenvoudig met deze schitterende sport kennis te maken zijn er de introductiedagen. Je maakt dan in één dag zelfs al je eerste solovlucht(en)!

http://www.hollandair.nl/