introductieperiode


introductieperiode 1.0

periode waarin men iets voor het eerst algemeen ter beschikking stelt; periode waarin iets nieuws wordt geïntroduceerd

Semagram


Een introductieperiode…

is een periode; is een tijd

 • [Tijd] begint wanneer iets voor het eerst ter beschikking komt
 • [Object betroffen] heeft betrekking op het algemeen beschikbaar stellen van iets

  Hoofdsemagram: periode


  Algemene voorbeelden


  Het nieuwe systeem vergde wel wat gewenning van de gebruikers. 'Om gebruikers de mogelijkheid te bieden om tijdens de introductieperiode hun vragen te stellen en klachten en suggesties te melden, hebben we een speciaal, tijdelijk e-mailadres geopend.

  http://www.doof.nl/nieuws/introductie-nieuw-systeem-teleplus-goed-verlopen/26740,

  Vanaf vandaag gaat het eerste deel van de website www.huistekoop.nl in de lucht. Tijdens de introductieperiode van twee maanden zullen via een marketingcampagne de inwoners van Parkstad Limburg worden gestimuleerd hun woonwensen via de website kenbaar te maken.

  www.parkstad-limburg.nl/showdownload.cfm?objecttype=mark..

  Met name van de onbekendheid van de euro willen criminele organisaties gebruikmaken in de introductieperiode, verwachtte de organisatie al afgelopen maart.

  Reformatorisch Dagblad,

  introductieperiode 1.1

  periode waarin een aandeel voor het eerst verhandelbaar wordt op de beurs

  Semagram


  Een introductieperiode…

  is een periode; is een tijd

  • [Object betroffen] heeft betrekking op het aanbieden van een aandeel op de beurs

   Hoofdsemagram: periode


   Algemene voorbeelden


   De eerste dagen na de introductie kunnen cruciaal zijn voor het nieuwe aandeel, dan wordt namelijk de trend gezet voor de volgende maanden [...]. Na de introductieperiode is het wettelijk verplicht dat alle wijzigingen die de aandeelkoers of rechten van de aandeelhouders kunnen beïnvloeden, meegedeeld worden aan de CBF en het Noteringscomité.

   http://www.student.kuleuven.ac.be/~m9920173/ info%20slides/paper%20IPO.doc,

   introductieperiode 2.0

   periode waarin men nieuwe leerlingen of studenten kennis laat maken met hun instelling voor onderwijs of opleiding, de organisaties voor hen, en met elkaar; kennismakingsperiode voor studenten

   Semagram


   Een introductieperiode…

   is een periode; is een tijd

   • [Tijd] vindt plaats omstreeks het begin van een nieuw leerjaar, studiejaar of academiejaar
   • [Object betroffen] heeft betrekking op de kennismaking met de nieuwe studieomgeving en tussen studerenden onderling

    Hoofdsemagram: periode


    Algemene voorbeelden


    Dit schooljaar zijn we op 25 augustus begonnen aan de introductieperiode van onze brugklassers. De introductieperiode duurde tot en met vrijdag 29 augustus. We zijn van start gegaan met vier kennismakingsdagen. De bedoeling van deze dagen is duidelijk: de leerlingen leren elkaar en hun mentor zo snel mogelijk en op een prettige manier kennen. Daarnaast komen zij ook van alles te weten over de school in het algemeen en de brugklas in het bijzonder.

    (onbekend)

    In de introductieperiode van een universiteit of hogeschool gaat voor de aankomende eerstejaars studenten een wereld open.

    http://www.iriszorg.nl/node/394,

    Introductieperiode van start. De zomervakantie is bijna voorbij, hoog tijd voor de introductiedagen! De eerstejaars van Inholland Delft zijn het eerst aan de beurt. Vanaf vrijdag 15 tot en met zondag 17 augustus leren ze hun medestudenten en Delft kennen tijdens het Eerstejaarsweekend (EJW). Het EJW gaat op zondag naadloos over in de Ontvangstweek (OWee) voor alle eerstejaarsstudenten in Delft.

    http://www.inholland.nl/Content/News/Nieuws2014/201408/Introductieperiode+van+start.htm?SourceGuid=%7B68DCCE3D-7A44-43B8-A823-80371586B24C%7D#.VQwWpXI5D5o,

    Tijdens de introductieperiode van de Radboud Universiteit is CHECK medeorganisator van het Cultuurfeest, een avond vol workshops, optredens en shows in filmhuis LUX te Nijmegen. Alle lidverenigingen van CHECK krijgen de mogelijkheid zich te presenteren aan de aankomende studenten.

    http://www.checknijmegen.nl/projecten/cultuurfeest-introductieperiode/

    De introductieperiode van de jongste Elementaire Politie Opleiding van dit jaar is gisteravond in de Jan Starke Opleidingscentrum te zanderij-1 afgesloten [...]. Na de toespraken was er een gezellig samenzijn met daarbij voordrachten, poëzie en komische schetsjes van de rekruten. Vanmorgen zijn de rekruten terug gekeerd naar Paramaribo waarbij zij vanaf de Duisburglaan, onder begeleiding van de drumband en de politie kapel, gemarcheerd hebben naar het politie opleidingscentrum.

    http://www.nieuws-suriname.nl/politierekruten-hebben-introductieperiode-afgerond/

    introductieperiode 3.0

    periode waarin men belangstellenden kennis laat maken met de activiteiten of werkzaamheden van de organiserende vereniging, bij wijze van eerste ervaring en om leden te werven; kennismakingsperiode bij verenigingen

    Semagram


    Een introductieperiode…

    is een periode; is een tijd

    • [Object betroffen] heeft betrekking op de eerste kennismaking van belangstellenden met de activiteiten van een vereniging

     Hoofdsemagram: periode


     Algemene voorbeelden


     Na de introductieperiode beslist het bestuur, gehoord de leden, over het wel of niet toelaten als lid van de bridgeclub.

     http://www.nbbclubsites.nl/club/1058/reglement/233944,

     Ieder aspirant lid van Schermclub Den Bosch start zijn/haar lidmaatschap van de club met een introductieperiode van drie maanden. In deze periode maak je kennis met de schermsport en de club. De kosten voor de introductieperiode bedragen drie maal de maandelijkse contributie met eventuele materiaalhuur.

     http://www.schermclubdenbosch.nl/paginas/14-lid-worden.html

     Als roeien je iets lijkt kun je mee doen aan de introductieperiode. Tijdens de introductieperiode worden je de eerste beginselen van het roeien bijgebracht. Daarnaast leer je de vereniging goed kennen. Gedurende de introductietijd roei je in overleg een aantal keer per week met andere aspirant-leden onder begeleiding van ervaren coaches.

     http://www.zsrboreas.nl/lid-worden/informatie-introductietijd/,

     Na de introductieperiode kan je aardig beoordelen of je door wilt gaan met Aikido en kan je inschrijven voor het lidmaatschap.

     http://www.aishinkai-aikido.nl/?page_id=18,

     introductieperiode 4.0

     periode waarin iemand begint te werken in een nieuwe werkomgeving en vertrouwd moet raken met de organisatie van zijn werkkring of bedrijf en zijn of haar taak daarin; begeleidingsperiode in een bedrijf

     Semagram


     Een introductieperiode…

     is een periode; is een tijd

     • [Object betroffen] heeft betrekking op de inwerking in een nieuwe werkomgeving en de kennismaking met de nieuwe medewerkers en collega's

      Hoofdsemagram: periode


      Algemene voorbeelden


      Als kersverse wethouder EZ moet je in je introductieperiode natuurlijk prioriteiten stellen. Wat doe ik in mijn eerste honderd dagen? Wie moet ik spreken? Waar moet ik naartoe?

      http://www.amsterdameconomicboard.com/nieuws/11914/wethouder-ollongren-fietsend-langs-baanbrekende-startups,

      Wist u dat in de eerste weken van de nieuwe baan veel nieuwkomers afhaken? Werkgevers die investeren in zorgvuldige selectie van personeel, moeten ook het belang zien van een goed voorbereide introductieperiode. Voordat een nieuwe werknemer volledig meedraait en niet meer voor verrassingen komt te staan, is de organisatie vaak maanden verder, soms met onzichtbare kosten van dien. Een mislukte introductie van een nieuwe medewerker kost een organisatie veel geld. Een nieuwe werknemer heeft behoefte aan informatie en begeleiding. U moet, in samenspraak met de leidinggevende van de nieuwe medewerker, een aantal zaken regelen om de nieuwe werknemer op zijn gemak te stellen in de eerste dagen op de nieuwe werkplek.

      http://premium.hrpraktijk.nl/30hr4319/introductieperiode.html

      Introductieperiode. Wilt u mensen een vliegende start geven vanaf dag één? Denk dan na over een passende inwerkprocedure voor nieuwkomers. Welke informatie krijgt iemand, hoe leer je de formele en informele organisatiecultuur kennen en hoe kun je eraan bijdragen dat mensen productief worden en geaccepteerd worden door collega’s, klanten en leveranciers?

      www.actiz.nl/cms/streambin.aspx?requestid=5E26A5F3-CEC6-44BD...