kandijsiroop


kandijsiroop 1.0

donkerbruine, zoete suikerstroop die ontstaat bij de kristallisatie van kandijsuiker; kandijstroop

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een kandijsiroop…

is een siroop; is een suikerproduct

      Algemene voorbeelden


      Bij Candico worden de kandijproducten volgens aloude traditie geproduceerd. Een suikeroplossing wordt aan hoge temperaturen ingekookt, waardoor ze karamelliseert en de kleur en de smaak van de kandij bepaald wordt. Deze oplossing laat men heel langzaam afkoelen waardoor er grote onregelmatige kristallen ontstaan: de kandijsuiker [...]. Van de reststroop maakt men vervolgens de kandijcassonade en uiteindelijk de kandijsiroop.

      http://www.streekproduct.be/producten/detail.phtml?id=807

      Kandijcassonade en Kandijsiroop zijn niet enkel lekker op pannenkoeken, maar ze geven ook op de boterham, rijstpap of aardbeien die onvergelijkbare smaak. Kandij wordt ook verwerkt in de betere speculaas en trappistenbieren.

      http://www.vanbijons.info/Nederlands/c)%20Sectordossiers%20en%20productinfo/h)%20Streekproducten/Info/Streekproducten%20-%20%20info.doc#_Kandijsuiker,_kandijcassonade&_kand

      Het taartje bestaat uit een dunne en hoge taartbodem van ongezoet brokkeldeeg. Deze bodem wordt gevuld met een gekruide en zoete donkere vulling. De bodem wordt krokant van het bakken; de vulling blijft smeuïg. De smaak wordt gedomineerd door de kruiden en kandijsiroop.

      http://www.pers.vlam.be/news/files/Bijlage3.doc