kantoormedewerker


kantoormedewerker 1.0

werknemer die op een kantoor werkt; medewerker op een kantoor

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een kantoormedewerker…

is een werknemer; is een persoon

  • [Plaats] werkt op een kantoor
  • [Activiteit of handeling] verricht veelal administratieve werkzaamheden

    Algemene voorbeelden


    Het is de stille wens van elke kantoormedewerker: automatisch de zit-, werk- en monitorhoogte van het bureau afstellen naar zijn of haar wensen.

    Algemeen Dagblad,

    De computer, fax en het kopieerapparaat lijken voor de jongste generatie kantoormedewerkers altijd al bestaan te hebben. Toch zijn schrijf- en boekhoudmachines nog niet eens zolang op hun retour [...]. Toen ik in 1960 in de zaak kwam, zaten de kantoormachines nog helemaal in het mechanische tijdperk. Je moet dan denken aan eenvoudige telmachines, schrijfmachines en boekhoudmachines en zelfs dat was al een hele vooruitgang vergeleken met de tabellarische kasbladen en doorschrijfboeken waarmee mijn vader in 1952 begon.

    http://www.zuidwest-nederland.nl/200207/r10.shtml,

    De gecombineerde opleiding Financie- en Verzekeringswezen biedt je een waaier van toekomstmogelijkheden op een voortdurend ruimer wordende arbeidsmarkt. Je kunt terecht bij banken en verzekeringsmaatschappijen, wisselagentschappen en beursvennootschappen. In deze diverse sectoren kun je je ontplooien als kantoordirecteur, kantoormedewerker, commercieel afgevaardigde of relatiebeheerder.

    http://www.khk.be/khk/brochures/pdf/Handelswet_Bedrijfsk/Handelswet_Bedrijsk.pdf