kattengespin


kattengespin 1.0

het spinnen van een kat; ook: geluid dat een kat maakt die spint

Semagram (extra betekenisinformatie)


Kattengespin…

in een handeling; is een geluid

      Hoofdsemagram: gespin


      Algemene voorbeelden


      Er wordt gezegd dat kattengespin een hevig effect heeft op het menselijk lichaam. Uit onderzoek is gebleken dat het spinnen zorgt voor vermindering van stress, een daling van de bloeddruk en herstel van spieren en botten.

      http://www.ninefornews.nl/de-helende-werking-van-kattengespin/,

      Niets zo rustgevend als kattengespin, het klinkt menig kattenliefhebber als muziek in de oren. Toch blijft het een raadsel hoe katten nu precies spinnen. De wetenschap heeft nog niet met zekerheid kunnen aantonen hoe het geluid gevormd wordt.

      http://www.kattenplaza.nl/de_spinnende_kat

      Katten maken veel verschillende geluiden; ze spinnen, miauwen, mekkeren, schreeuwen en ga zo maar door. Kattengespin is voor veel mensen een favoriet en rustgevend geluid, terwijl geschreeuw als onaangenaam en zeurend wordt ervaren. Zouden katten zich bewust zijn van het effect dat deze verschillende geluiden op ons hebben?

      http://kattenkenniscentrum.nl/advies-informatie/gedrag-gedragsproblemen/de_schreeuw_achter_het_gespin/,

      Wist je dat kattengespin geneeskrachtig is? Het verlaagt onze bloeddruk, heeft een genezende werking op botbreuken, helpt infecties en zwellingen te genezen.

      https://www.facebook.com/metDierenZiel/posts/651911261485559,

      Of ze deed niks, daar was ze ook erg bedreven in [...]. Een beetje neuriën, het rechterbeen over het linker geslagen en dan ritmisch met haar voet schommelen, zodat haar slofje, dat aan haar grote teen bungelde, meewipte. Ze hadden daar een uitdrukking voor: gojang kaki. De tevredenheid lag besloten in de klank van die twee woorden: gojang kaki, een soort Indisch kattengespin.

      Mevrouw mijn moeder, Yvonne Keuls,

      Spreekwoorden