kijkdag


kijkdag 1.0

bijeenkomst gedurende een dag of een ruim deel daarvan, georganiseerd om mensen de gelegenheid te geven iets wat te koop of te huur wordt aangeboden op voorhand te bekijken en te inspecteren vooraleer tot koop of huur over te gaan

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een kijkdag…

is een bijeenkomst; is een activiteit

  • [Functie] dient om iets te bekijken en te inspecteren vooraleer tot de koop of huur ervan over te gaan
  • [Tijd] vindt plaats in een dag of een ruim deel daarvan, voorafgaand aan de verkoop of verhuring van iets
  • [Belanghebbende of begunstigde] wordt georganiseerd voor kandidaat-kopers en kandidaat-huurders
  • [Handelende persoon] wordt ingericht door een verkoper of verhuurder
  • [Object betroffen] heeft vaak betrekking op wat aangeboden wordt op veilingen of op onroerend goed

Hoofdsemagram: dag


Algemene voorbeelden


Wegens het grote succes bij de vorige veilingen zullen bij voldoende kwalitatief aanbod op de derde avond speciaal schilderijen, ook van plaatselijke bekende schilders, en zilver worden geveild. De kijkdagen worden gehouden op 29, 30 en 31 maart.

Meppeler Courant,

Sotheby's, Rokin 102, Amsterdam, kijkdagen klokkenveiling t/m 20/2 10-16u, veiling 21/2 vanaf 10.30u.

NRC,

Signaleren we nog dat Christie's deze week in zijn filiaal aan de Waterloolaan in Brussel kijkdagen houdt van een selektie moderne en hedendaagse kunst die binnenkort geveild wordt in Londen en Amsterdam.

De Standaard,

Na het samenstellen van een lijst kandidaat-huurders, kunnen we voor u een kijkdag organiseren. Op de kijkdag zullen de kandidaten om de tien minuten de woonruimte bezichtigen.

http://www.d-s-l.nl/

kijkdag 2.0

bijeenkomst gedurende een dag of een ruim deel daarvan, georganiseerd om eigenaars de gelegenheid te geven verloren of gestolen eigendommen te komen bekijken en na identificering van hun bezit teruggave te verkrijgen

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een kijkdag…

is een bijeenkomst; is een activiteit

  • [Functie] dient om eigenaars de gelegenheid te geven verloren of gestolen eigendommen te komen bekijken en na identificering van hun bezit teruggave te verkrijgen
  • [Tijd] vindt plaats in een dag of een ruim deel daarvan
  • [Belanghebbende of begunstigde] wordt georganiseerd voor eigenaars
  • [Handelende persoon] wordt ingericht door een bevoegde overheidsinstantie

Algemene voorbeelden


Op vrijdag 25 maart 2011 biedt de politie [...] slachtoffers van diefstallen van spullen van de begraafplaats in Bussum de mogelijkheid hun gestolen spullen terug te krijgen. Spullen die herkend worden kunnen, na een verklaring, gelijk in ontvangst genomen worden. Deze bijeenkomst vindt van 16.00 tot 20.00 uur plaats in de aula van de Begraafplaats aan de Nieuwe Hilversumseweg in Bussum. Tijdens deze kijkdag zijn medewerkers van de politie, gemeente, begraafplaats en Bureau Slachtofferhulp aanwezig om de betrokkenen bij te staan.

http://www.bussum.nl/nieuws/artikel/artikel/kijkdag-diefstal-begraafplaats-bussum/,

Teruggevoerde kunstwerken werden in 1949 en 1950 op kijkdagen geëxposeerd in o.a. het Amsterdamse Rijksmuseum, gedurende een periode variërend van minimaal een maand. Een officiële aankondiging van deze en andere kijkdagen heeft in diverse kranten gestaan.

http://www.herkomstgezocht.nl/nl/rapportage/content.html#boven,

kijkdag 3.0

bijeenkomst gedurende een dag of een ruim deel daarvan, georganiseerd om belangstellenden al kijkend kennis te laten maken met de activiteiten of werkzaamheden van een instelling of organisatie

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een kijkdag…

is een bijeenkomst; is een activiteit

  • [Functie] dient om kennis te laten maken met de activiteiten of werkzaamheden van een instelling of organisatie
  • [Tijd] vindt plaats in een dag of een ruim deel daarvan
  • [Belanghebbende of begunstigde] wordt georganiseerd voor belangstellenden
  • [Handelende persoon] wordt ingericht door een initiatiefnemer, organisator, club of vereniging, een instelling e.d.

Algemene voorbeelden


Op vrijdag 11 mei wordt 'Europa Kijkdag OP-Zuid' georganiseerd in een nieuwe loods van DOK41. U kunt kijken wat er op regionale schaal mogelijk wordt gemaakt met financiële steun van de Europese Unie [...]. Tijdens de bijeenkomst presenteert Gedeputeerde Ben de Reu de OP-Zuid projectenmap waarin 13 Zeeuwse OP-Zuid projecten zijn verzameld.

http://www.zeelandbusiness.nl/?p=3501,

Op het Alfrinkcollege is het al langer een bekend fenomeen: peerleaders en peermentu's. Dit zijn hogerejaars leerlingen die leerlingen uit de lagere klassen wegwijs maken in de school of bijvoorbeeld bijles geven in een vak. Ook vangen zij leerlingen op die problemen hebben van sociale aard. En tijdens de kijkdag of andere schoolse activiteiten vervullen zij hun rol van gastvrouw/-heer.

http://www.ivo-deurne.nl/news.aspx?pid=2&id=10001928,