kindergeneeskunde


kindergeneeskunde 1.0

(wetenschap; gezondheid, geneeskunde en zorg)

medisch specialisme dat zich bezighoudt met het onderzoek, de diagnose en behandeling van ziekten en afwijkingen bij baby's, kinderen en jonge adolescenten

Semagram (extra betekenisinformatie)


Kindergeneeskunde…

is een medisch specialisme; is een wetenschap

  • [Object betroffen] houdt zich bezig met het onderzoek, de diagnose en behandeling van ziekten en afwijkingen bij baby's, kinderen en jonge adolescenten

    Algemene voorbeelden


    De kindergeneeskunde houdt zich bezig met het behandelen van kinderen van 0 tot 16 jaar. Daarbij komen allerlei ziektes en aandoeningen aan bod van pasgeborenen, peuters en kleuters tot adolescenten. Kindergeneeskunde in Laurentius. In het Laurentius Ziekenhuis behandelen de kinderartsen alle ziektes, en hebben twee artsen ook nog een eigen aandachtsgebied. De meerderheid van de patiëntjes zijn pasgeborenen en jonge kinderen tot 3 jaar.

    http://www.lzr.nl/kindergeneeskunde

    De stichting van het Fonds Prof. Dr. C. Hooft heeft tot doel het klinische en experimentele wetenschappelijke onderzoek te bevorderen op het gebied van de kindergeneeskunde.

    http://www.zorg-en-gezondheid.be/topPage.aspx?id=3192

    kindergeneeskunde 1.1

    (wetenschap; gezondheid, geneeskunde en zorg)

    afdeling kindergeneeskunde

    Semagram (extra betekenisinformatie)


    Kindergeneeskunde…

    is een afdeling; is een ruimte; is een plaats

    • [Geheel] is een afdeling binnen een ziekenhuis of een andere zorginstelling

      Algemene voorbeelden


      Het wordt steeds moeilijker om vacatures voor verpleegkundigen in te vullen [...]. Vooral bij intensive care, kindergeneeskunde en neonatologie zijn de problemen groot.

      http://www.academictransfer.nl/um/

      Ik kan me ook voorstellen dat sommigen van u denken: hij werkt toch bij Kindergeneeskunde en kinderen hebben toch nog geen atherosclerose? Op dit punt zal ik kort ingaan.

      http://home.wanadoo.nl/vincent.bloks/web-files_Oratie/onder.html,