kledingindustrie


kledingindustrie 1.0

geheel van de economische activiteiten waarbij grootschalig en machinaal kleding wordt geproduceerd; deelgebied in de industrie met als activiteit de vervaardiging van kleding; kledingproducerende industrie

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een kledingindustrie…

is een industrie; is een geheel van activiteiten

  • [Product of vrucht] produceert kleding

    Algemene voorbeelden


    'Fair Fashion: naar een eerlijke kledingindustrie' organiseert op woensdag 12 mei in Pakhuis de Zwijger, Amsterdam een event waarbij de keten van kleding onder de loep wordt genomen: van katoenveld tot afvalberg.

    http://www.viceversaonline.nl/2010/05/fair-fashion-event-naar-een-eerlijke-kledingindustrie/,

    Recycling en het hergebruik van grondstoffen zal de komende jaren een belangrijk aandachtpunt zijn bij veel bedrijven in de textiel-, tapijt- en kledingindustrie.

    http://www.alconadvies.nl/recycling.html,

    Investeerders in arbeidsintensieve sectoren zoals de kledingindustrie, zijn voortdurend op zoek naar de goedkoopste arbeidskrachten.

    http://www.schonekleren.be/kleerkast/arbeidsrechtenzijnmensen.pdf

    kledingindustrie 1.1

    geheel van bedrijven die werkzaam zijn in de kledingindustrie, beschouwd in hun totaliteit als bedrijfstak of in een ander verband, bv. in hun gemeenschappelijke geografische ligging, in een bepaald marktsegment e.d.; geheel van kledingproducerende bedrijven

    Semagram (extra betekenisinformatie)


    Een kledingindustrie…

    is een industrie; is een geheel van bedrijven

        Algemene voorbeelden


        Volgens de Kledingfederatie is er maar één uitweg uit de stelselmatige achteruitgang van de Belgische kledingindustrie: de totale loonkosten 20 procent inkrimpen. De hoge loonkosten in België jagen de bedrijven al sedert eind jaren tachtig naar de lage-lonenlanden.

        De Standaard,

        Door de cosmetica- en kledingindustrie worden valse schoonheidsidealen opgelegd aan meisjes en vrouwen. Deze industrieën bepalen zelf lukraak wat "mooi" is en wat niet.

        http://www.lsp-mas.be/als/wiezijnwij.php

        Steeds meer inwoners klagen over de vervuiling van water en bodem door de kledingindustrieën. Greenpeace China heeft een rapport uitgebracht over de grote milieukosten van de Chinese textielindustrie.

        http://www.geoplein.nl/?p=3886,

        Acrylvezels voor de textiel-, en breigoederen- en kledingindustrieën.

        http://isdv.upv.cz/portal/pls/portal/portlets.ozs.det?pozk=233499&plan=en,