klokkenluiderswebsite


klokkenluiderswebsite 1.0

(neologisme)

website waarop klokkenluiders informatie hebben geplaatst; website over door klokkenluiders gesignaleerde misstanden

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een klokkenluiderswebsite…

is een website

  • [Toepassingsgebied of bereik] is een website waarop klokkenluiders informatie hebben geplaatst; is een website over door klokkenluiders gesignaleerde misstanden
  • [Voorbeeld of specimen] is bv. WikiLeaks of Curaleaks

    Hoofdsemagram: website


    Algemene voorbeelden


    De Ecuadoraanse minister van Buitenlandse Zaken, Ricardo Patino, heeft gisteren voorgesteld Julian Assange, de oprichter van de klokkenluiderswebsite WikiLeaks, over te brengen van Londen naar Zweden, maar wel onder de bescherming van Quito. Daar kan hij dan ondervraagd worden over een verkrachtingszaak.

    http://zaplog.nl/zaplog/articles/klokkenluiderswebsite,

    Op de klokkenluiderswebsite Curaleaks staan een zestal bankafschriften van de voormalige vriendin van Gerrit Schotte, de ex-premier van Curaçao. De bankafschriften tonen betalingen van een van de bedrijven van de Italiaans/Nederlandse maffiabaas Francesco Corallo. Corallo zou betrokken zijn geweest bij drughandel en witwaspraktijken en wordt door Interpol gezocht.

    http://www.ftm.nl/original/gerrit-schotte-ontving-mogelijk-via-vriendin-geld-van-maffiabaas.aspx,

    De onthullingen van de klokkenluiderswebsite WikiLeaks zijn voor veel van de bondgenoten van Amerika pijnlijk. Er worden behoorlijk openhartige beschrijvingen gegeven van de buitenlandse diplomaten en regeringsleiders. En die zijn dus niet allemaal even positief. Onze correspondenten zetten de reacties uit hun land op een rij.

    http://nos.nl/audio/201749-correspondenten-over-reacties-op-wikileaks--iran.html,

    Etymologie


    Aard herkomst inheems woord
    Vroegste datering 2010