koperdief


koperdief 1.0

iemand die koperen leidingen, kabels en buizen steelt, vaak door ze uit gebouwen en installaties te slopen, en het metaal als schroot doorverkoopt; dief van koper

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een koperdief…

is een dief; is een persoon

  • [Gebied] steelt materiaal van koper om het door te verkopen aan de schroothandel

    Hoofdsemagram: dief


    Algemene voorbeelden


    Twee koperdieven zijn in de nacht van donderdag op vrijdag betrapt [...]. Een 31-jarige man uit Geleen en een 25-jarige man uit Helmond waren bezig met het slopen van koperen kabels uit een bouwkraan.

    http://www.limburger.nl/article/20100806/REGIONIEUWS03/100809745/1008,

    Op een werf aan de Amerikalei in Antwerpen is een koperdief aan het werk geweest. Een werknemer van een firma uit Turnhout stelde dinsdag vast dat er ruim 300 meter kabel werd gestolen.

    http://www.gva.be/antwerpen/antwerpen/koperdief-steelt-300-meter-kabel-op-werf-aan-amerikalei.aspx,

    Al een week lang is het chaos op het Belgische spoor. Koperdieven stelen er de bovenleidingen en duperen daarmee duizenden reizigers.

    http://nos.nl/artikel/65215-koperdieven-teisteren-belgische-spoor.html,

    Een tweehonderdtal treinen in de regio rond Keulen hebben vrijdag vertraging opgelopen nadat koperdieven er een elektriciteitscabine beschadigden.

    http://www.spoorforum.be/viewtopic.php?f=14&t=1705&start=15&view=print,

    Koperdief geëlektrocuteerd in Lunteren. In een leegstand pand in Lunteren is een man geëlektrocuteerd. Het slachtoffer was volgens de politie op zoek naar koper en kwam onder stroom te staan toen hij een draad doorknipte.

    http://nos.nl/artikel/140328-koperdief-geelektrocuteerd-in-lunteren.html,