kopersmarkt


kopersmarkt 1.0

marktsituatie waarin de kopers of afnemers een gunstige prijs en transactievoorwaarden kunnen bedingen en keuzemogelijkheden hebben voor goederen of diensten, veelal doordat het aanbod de vraag overtreft; gunstige markt voor kopers

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een kopersmarkt…

is een markt; is een toestand

  • [Oorzaak] wordt veroorzaakt door een ruim aanbod van koopwaar tegenover een kleinere vraag
  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] wordt gekenmerkt door lage koopprijzen en gunstige keuzemogelijkheden voor de koper
  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] houdt doorgaans meer rekening met de specifieke behoeften en productverwachtingen van de afnemer dan de aanbiedersmarkt
  • [Belanghebbende of begunstigde] is gunstig voor de kopers of afnemende partijen
  • [Oorzaak, reden of aanleiding] wordt meestal veroorzaakt door een aanbod dat de vraag overtreft

Algemene voorbeelden


Wanneer er veel huizen aangeboden worden, maar er is weinig vraag, is er sprake van een kopersmarkt. Dat wordt zo genoemd, omdat de koper voordeel heeft van de staat waarin de markt verkeert [...]. In een kopersmarkt zullen de huizenprijzen relatief laag moeten zijn, omdat verkopers anders hun huizen niet kwijt raken. Kopers kunnen er vaak wel vanuit gaan dat hun huis, wanneer de markt weer aantrekt, meer waard zal worden.

http://www.allesoverhypotheken.nl/295/kopersmarkt.html

In een kopersmarkt staan er meer woningen te koop. De verkooptijden nemen toe en de koper heeft een ruime keuze. Blindelings kopen is er niet meer bij. Er is weer tijd voor onderzoek en over de prijs kan onderhandeld worden. Prijzen stijgen niet meer zo sterk en kunnen soms zelfs dalen. Rond 1980 kende Nederland een economische crisis. Koopprijzen van woningen daalde destijds binnen enkele jaren met ongeveer 25 %.

http://www.woonpleinlimburg.nl/nl/html/algemeen/informatie/kopen/koopprijzen/koopprijzen.pshe

Het is duidelijk dat de markten voor groenten en fruit in 2001 een heel gevarieerd beeld vertoonden: Voor vruchtgroenten bevonden we ons in een kopersmarkt en voor bladgroenten in een aanbiedersmarkt.

http://www.reo.be/ndl/index.htm,

In een kopersmarkt, waarin geen capaciteitstekort bestaat, is concurreren op prijs een hachelijke aangelegenheid.

http://www.debouwer.nl/index.htm

Relaties zijn altijd van grote betekenis geweest in de bouw en met het omslaan van de aanbiedersmarkt in een kopersmarkt is dat belang alleen nog maar verder toegenomen.

http://www.debouwer.nl/index.htm

kopersmarkt 2.0

segment in de vastgoedmarkt voor koopwoningen e.d., in tegenstelling tot het gedeelte van de immobiliënhandel dat betrekking heeft op de verhuur; koperssegment in de vastgoedmarkt

Semagram (extra betekenisinformatie)


De kopersmarkt…

is een deel

  • [Deel] is een deel van de immobiliënmarkt
  • [Object betroffen] heeft betrekking op vastgoed dat te koop wordt aangeboden

    Algemene voorbeelden


    Chris De Brabandere bevestigt dat sommige mensen die vroeger op de huurdersmarkt zouden blijven, nu opteren voor de kopersmarkt.

    De Standaard,

    Door de ontgroening zullen in de toekomst kleinere aantallen jongeren zich als starter op de woningmarkt, ook op de kopersmarkt, melden.

    http://www.vinex-locaties.nl/Infocorner/VijfdeNotaH1.PDF,