kousenbroek


kousenbroek 1.0

((vooral) in België)

maillot

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een kousenbroek…

is een onderkledingstuk; is een kledingstuk

      Hoofdsemagram: maillot


      Algemene voorbeelden


      Om een kruis terug in het gareel te krijgen wordt er gewriemeld achter hoek en kant. Hoe vaak ben ik al geen steeg ingeschoten om mijn kousenbroek op te trekken. Hoe dikwijls sta ik in portalen te treuzelen om voor het binnengaan nog even dat kruis op te halen. En hoewel het zelden een onderwerp is op recepties weet ik zeker dat ik niet de enige ben. Draagt een vrouw een kousenbroek dan heeft zij prijs. Gelukkig is er de truc met de onderbroek. Ik heb die geleerd van Pascale Platel, qua beenlengte toch niet de minste tipgever. Sinds zij mij toesliste: Doe een onderbroek over uw kousenbroek, ben ik van alle leed verlost. Geen rare poepzwaai meer in een winkelstraat. Eveneens nooit meer een stuk zoom in mijn kousenbroek en niemand die iets zegt.

      http://www.anolaerts.be/2012/02/27/de-truc-met-de-kousenbroek/,

      Het begint al bij de maat. Kousenbroeken hebben geen maat. Kousenbroeken worden geschat middels een diagram op hun kartonnetje. Op één as staan kilo's, op de andere centimeters. Tussenin lubbert de kousenbroek in drie formaten.

      http://www.anolaerts.be/2012/02/27/de-truc-met-de-kousenbroek/,

      Deze kousenbroek heeft mooie poederkleuren met kleur op kleur sterretjes in metallic.

      http://www.villa-kakelbont.com/catalogus/basic-outfits-pyjama-s/aan-de-voetjes/leuke-kousenbroek-met-metallic-sterretjes-m56-86/powder-pink-56-62

      Tijdens het skiën draag ik een kousenbroek onder mijn skipak.

      http://www.vlaamswoordenboek.be/definities/geschiedenis/306,

      Woordfamilie


      Als deel van een afleiding