kraamverzorgster


kraamverzorgster 1.0

vrouw die voor haar beroep niet-medische zorg biedt bij een bevalling, voornamelijk in de eerste dagen na de geboorte door onder meer de lichamelijke verzorging van moeder en kind en door huishoudelijk werk; kraamverzorgende

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een kraamverzorgende…

is een persoon

  • [Geslacht] is een vrouw

    Algemene voorbeelden


    De verloskundige en de kraamverzorgster die assisteert, zijn bij jou te gast. Je kunt de weeën opvangen op de manier die je het prettigst vindt en de plaats en de houding kiezen die je het beste bevalt. Na de bevalling zorgt de kraamverzorgster ervoor dat alles wordt opgeruimd, dat je wordt gewassen en de baby verzorgd. In je eigen bed kun je dan, samen met je partner rustig bijkomen en van de baby genieten.

    http://www.verloskundige.net/verloskunde.htm

    Tijdens de bevalling is de kraamverzorgster aanwezig om assistentie te verlenen aan de verloskundige of huisarts [...]. Het is de hoofdtaak van de kraamverzorgster om moeder en kind optimaal te verzorgen. Dit houdt in de controle van de gezondheid van moeder en kind en de dagelijkse verzorging en verschoning van beiden [...]. De kraamverzorgster ziet er op toe dat de hielprik verricht wordt. Tevens houdt zij een zogenaamde kraamdossier bij [...]. De kraamverzorgster zal proberen om het gezinsleven zo normaal mogelijk te laten verlopen. Ze neemt ook de verzorging en de opvang van eventuele andere kinderen op zich. Daarnaast verricht de kraamverzorgster licht huishoudelijk werk.

    http://www.kraamburopvg.nl/

    Kraamverzorgsters zijn veelal opgeleid als kinderverzorgster. De kraamzorg aan huis omvat verzorging en observatie van de pasgeborene en de moeder naast huishoudelijk werk [...]. Kraamverzorgsters zijn niet bevoegd om medische of verpleegkundige taken te verrichten.

    http://www.mloz.be/cgi-bin/fr/iggen.cgi?page=http://www.mloz.be/nl/ai/pratique/pratique0612.html