kraamzorg


kraamzorg 1.0

zorg die een kraamverzorgende biedt aan een kraamvrouw en haar gezin, voornamelijk in de eerste dagen na de bevalling; kraamhulp

Semagram (extra betekenisinformatie)


Kramzorg…

is een handeling

      Algemene voorbeelden


      Als u thuis bevalt wordt de kraamzorg verleend door een kraamcentrum. Als u in een ziekenhuis verblijft wordt de kraamzorg door het ziekenhuis verleend.

      http://www.zvn.nl/index.html

      De kraamzorg aan huis omvat verzorging en observatie van de pasgeborene en de moeder naast huishoudelijk werk als koken, schoonmaken, wassen, strijken, boodschappen doen, de andere kinderen opvangen. Kraamverzorgsters zijn niet bevoegd om medische of verpleegkundige taken te verrichten. Kraamzorg loopt in principe over een periode tot 10 dagen na de bevalling.

      http://www.mloz.be/cgi-bin/fr/iggen.cgi?page=http://www.mloz.be/nl/ai/pratique/pratique0612.html

      Kraamzorg is de zorg voor moeder en baby tijdens de bevalling en de eerste dagen erna . […] Wat doet de kraamverzorgende ? De kraamverzorgende werkt tijdens de kraamperiode bij u thuis. Zij doet de volgende taken: - ze assisteert de verloskundige of huisarts bij de bevalling - ze ondersteunt u en uw partner tijdens de bevalling - zij verzorgt u en uw baby - ze geeft voorlichting en advies over de verzorging en voeding van uw baby - ze zorgt voor het gezin en het huishouden [...]. De kraamverzorgende werkt volgens het zorgplan. Zij houdt hierin alle gegevens bij van u en uw baby. Over eten en slapen, voeding de gezondheid van u en uw baby, enzovoorts. Ook de afspraken die zij met u maakt staan in het zorgplan.

      http://www.icare.nl/

      Het is tegenwoordig mogelijk om kraamzorg 'op maat' te krijgen. Dit betekent dat je in overleg met het kraamcentrum kunt afspreken welke zorg het beste in jullie situatie past. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit volledige dagkraamzorg (acht uur per dag) en gedeeltelijke (bijvoorbeeld vijf uur per dag). De minst uitgebreide vorm die je kunt kiezen is het kraamzorgbezoek: de verzorgster komt dan ongeveer twee uur per dag op bezoek om voorlichting te geven en moeder en baby te verzorgen.

      http://www.ouder-kindzorg.nl/

      Woordfamilie


      Als rechterlid in samenstellingen en samenkoppelingen


      Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen