krediethypotheek


krediethypotheek 1.0

(bouw, gebouwen en huisvesting)

hypotheek met een woning als onderpand, waarbij het geld van de hypotheek gebruikt kan worden voor andere doeleinden dan het financieren van de woning; hypotheek voor consumptief krediet

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een krediethypotheek…

is een hypotheek; is een lening; is een transactie

  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] hypotheek met een woning als onderpand, waarbij het geld van de hypotheek gebruikt kan worden voor andere doeleinden dan het financieren van de woning; hypotheek voor consumptief krediet
  • [Voorbeeld of specimen] is bv. een omkeerhypotheek of een opeethypotheek

    Algemene voorbeelden


    Een krediethypotheek is de meest flexibele hypotheekvorm. Bij een krediethypotheek gebruikt u uw woning als onderpand. Een krediethypotheek is te vergelijken met een doorlopend krediet. U kunt wanneer u wilt geld opnemen en betaalt alleen rente over het opgenomen bedrag. Het grote verschil met een doorlopend krediet is dat uw woning als onderpand dient.

    http://www.krediethypotheek.net/

    De krediethypotheek als een opeethypotheek is relatief nieuw, maar ook in 2014 wel erg handig om extra geld te krijgen als er overwaarde is. Let op de laagste tarieven en de voorwaarden. Maakt u zich zorgen over uw inkomen en wilt u er wel wat inkomen bij hebben, dan zijn deze vormen van hypotheek misschien wat voor u. De krediethypotheek is een variabele hypotheek als doorlopend krediet. Gebruik de overwaarde van uw huis als extra inkomen en spaarpot. Dat is de geschatte verkoopwaarde minus de hypotheek die al op het huis rust.

    http://financieel.infonu.nl/hypotheek/5569-de-krediethypotheek-een-opeethypotheek-als-extra-inkomen.html,

    Een krediethypotheek lijkt op een doorlopend krediet, omdat je geld van de lening op mag nemen wanneer dit uitkomt. Je betaalt alleen rente over het bedrag dat je daadwerkelijk opneemt. Soms heeft de krediethypotheek de vorm van rood staan op de betaalrekening. Meestal ben je niet verplicht om maandelijks af te lossen, maar het mag wel.

    http://www.geld.nl/hypotheek/service/krediethypotheek

    Veel mensen denken bij een krediethypotheek aan een hypotheekvorm voor het financieren van een woning. Toch wordt een krediethypotheek doorgaans niet gebruikt voor de koop van een woning, maar als consumptief krediet. Dat wil zeggen dat het een lening is waarmee je bijvoorbeeld een verbouwing kunt betalen, maar ook zaken die niets met de woning te maken hebben. Wel geldt je woning als onderpand voor deze lening.

    http://www.geld.nl/hypotheek/service/krediethypotheek

    Etymologie


    Aard herkomst inheems woord
    Vroegste datering 2001