kreeftensalade


kreeftensalade 1.0

afbeelding

Bron: GW Fins
( CC BY 2.0 )

salade met kreeft als voornaamste ingrediënt; salade van kreeft

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een kreeftensalade…

is een salade

      Algemene voorbeelden


      Nu is kreeft natuurlijk geweldig lekker maar nogal kostbaar. Gelukkig zijn er momenteel een aantal aanbiedingen voor kerst van Canadese diepvries kreeftjes (300 gram) in sommige supermarkten (Dirk, Bas, en AH) waardoor ik dit receptje kon gaan maken. Natuurlijk kan het niet aan verse Oosterscheldekreeft tippen, maar deze mocht er best wel wezen en wij hebben van deze kreeftensalade genoten van de week.

      http://bijzonderspaans.nl/7444/ensalada-de-bogavante-y-aguacate-kreeftensalade-met-avocado/,

      Kreeftensalade met watermeloen en kokos [...]. Kook de kreeften 10 minuten in ruim kokend water met een beetje zout, laat ze afkoelen en maak ze schoon [...]. Meng het kreeftenvlees met kokos, bosuitjes, chilipeper, gember, citroenblaadjes, munt, koriander en de dressing en breng op smaak met zout en peper.

      http://www.culinair.net/index.php?action=item&m=y&table=recipes&form_name=titel&id=4176

      Kreeftensalade met zeegroenten [...]. Doe de levende koude kreeft in de pan, zodra het water flink borrelt en kook 8½ min [...]. Verwijder het pantser en haal het kreeftenvlees eruit [...]. Verwarm olijfolie in een koekenpan en fruit de sjalot en knoflook 4 min. zachtjes. Voeg de asperges, zeekraal, lamsoren en komkommer toe [...]. Voeg de kreeft toe en breng op smaak met citroensap, zout en peper. Serveer de kreeftsalade met Parmezaanse kaas.

      http://www.deliciousmagazine.nl/2009/01/07/kreeftsalade/

      Woordfamilie


      Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen