lamscurry


lamscurry 1.0

oosterse bereiding bestaande uit een saus op basis van een kerriespecerijenmengsel en daarin gestoofd lamsvlees; curry met lamsvlees
Er bestaan verschillende lamscurry's, volgens het gebruikte specerijenmengsel.

Semagram


Een lamscurry…

is een bereiding

 • [Smaak] smaakt pittig
 • [Samenstelling] bestaat uit een saus op basis van een kerriespecerijenmengsel waarin lamsvlees is gestoofd
 • [Plaats] wordt vooral in India gegeten
 • [Plaats van herkomst] stamt uit het Verre Oosten, vooral uit India en Pakistan
 • [Middel] kan met verschillende specerijenmengsels bereid worden, afhankelijk van de streek van herkomst van het recept

Algemene voorbeelden


Professor Stephen Gray, die onderzoek deed onder honderd currygebruikers, zegt dat ook het idee dat er curry op tafel komt leidt tot verslavende effecten. "Een soort seks op je bord. De curry-verslaving is eerder vergelijkbaar met verslaving aan seks dan aan een drug. Je krijgt geen lekker gevoel van het idee aan drugs, je moet het echt tot je nemen." De lamscurry Rogan Josh is overigens de verslavendste.

De Telegraaf,

Voor mijn erg flexibele lamscurry gebruik ik meestal de milde gele currypasta. Die kan je makkelijk combineren met allerhande groenten. Deze week in het groentenpakket van het voedselteam: een zak groene boontjes. Perfect! Nog even bij de Turkse slager binnen voor wat versgesneden lamsstoofvlees en ik kon aan de slag.

http://foodfirstthenmorals.wordpress.com/2010/09/09/lamscurry/

Laat de curry in 1-1½ uur op zacht vuur gaar sudderen met het deksel op de pan. Roer de curry tussentijds regelmatig door. Breng de lamscurry op smaak met zout en peper. Garneer het gerecht met verse koriander. Lekker met wilde rijst en Chinese kool.

http://recepten.mriweb.nl/recepten/Lamsvleesrecepten/Lamscurry%20met%20amandelen

U zult bij ons eerlijke, biologische producten proeven, met kruiden van verre. We koken namelijk niet enkel streekgebonden, maar bereiden gerechten uit alle windstreken. Zo kunt u verse diklipharder met hollandaisesaus tegenkomen op de kaart, maar ook Indiase lamscurry's of op z’n Thais bereide lendenbiefstuk.

http://www.restaurantschiphetappeltje.nl/restaurant/

lamscurry 1.1

portie lamscurry

Betekenisbetrekking


metonymie
Betrokken betekenissen1.0 : 1.1

Semagram


Een lamscurry…

is een gerecht

   Algemene voorbeelden


   De ober bracht de dansoep en de lamscurry tegelijkertijd.

   Verbroken zwijgen, J. Bernlef,