lamsnavarin


lamsnavarin 1.0

bereiding van lamsvlees, gestoofd met diverse voorjaarsgroenten zoals lenteui, wortels, meiknolletjes, sperziebonen en jonge aardappelen; stoofschotel met lamsvlees

Semagram


Een lamsnavarin…

ie een gerecht

  • [Ingrediënt] bestaat uit lamsvlees en voorjaarsgroenten zoals jonge wortels, doperwten, sperziebonen, meiknolletjes en nieuwe aardappelen
  • [Bereiding] wordt bereid door het vlees samen met de groenten te stoven in een bouillon of een fond
  • [Tijd] is vooral een voorjaarsschotel, omdat het lamsvlees dan op zijn best is en ook de groenten nieuw zijn

    Algemene voorbeelden


    Lamsvlees en lente dat hoort samen. En natuurlijk verse, jonge groenten. Geen gauwgereed gerecht deze lamsnavarin maar het resultaat is verrukkelijk.

    http://www2.vlaanderen.be/goedendag/proefstuk/hoofdgerecht/lamsnavarin.htm

    Lamsnavarin met lentegroenten: Recept voor 4-5 personen: 1 kg magere lamsschouder; 800 gr nieuwe aardappelen; 1 bosje jonge wortelen; 250 gr boontjes of sugar snaps; 2 koolrabi's; 200 gr doperwtjes (vers of diepvries); 2 rijpe tomaten; 12 jonge uitjes; 2 teentjes knoflook; olijfolie; suiker; witte wijn; kruidentuiltje (van peterselie, laurier en tijm).

    http://www.ellenvanhouten.nl/?page_id=1372

    Het feest van de keuken vervat in een lamsnavarin, zacht gaar gestoofd lamsvlees, met een carnaval van jonge groenten in de vorm van kleine bolletjes als groene courgette, oranje pompoen, donkerrode biet, witte meiknol en gele aardappel.

    http://www.tielemankeukens.nl/tieleman-keukens-special-menu