leasebak


leasebak 1.0

(informeel)

leaseauto, meestal een vrij grote of opzichtige

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een leasebak…

is een auto; is een motorvoertuig; is een voertuig

  • [Afmeting] is meestal een in verhouding grote auto
  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] is meestal een opzichtige, luxueuze auto
  • [Waardering] wordt door velen als een protserige auto beschouwd

    Algemene voorbeelden


    Onderhoudsmonteurs, installatietechnici en andere werknemers met een auto van de baas met een grijs kenteken zijn de dupe van het nieuwe belastingstelsel. Sinds 1 januari is er geen verschil in de fiscale behandeling tussen de 'leasebak' en de auto van de zaak met gereedschap achterin en reclame op de zijkant. Werknemers zijn voortaan verplicht tot op de kilometer bij te houden wat ze met de auto van de zaak rijden. Over de privé-kilometers moet belasting worden betaald.

    Drentse Courant,

    Heeft niemand van de afdeling Human Resources (Personeelszaken, heette dat voor deze nieuwste oorlog) u gevraagd u in te schrijven voor een training of cursus? Oeff, dan wordt het tijd om te zien naar ander werk. Zonder cursus geen carrière. Wel een loopbaan, want u zult te voet gaan als de leasebak bij beëindiging van uw dienstverband is ingenomen.

    De Limburger,

    Bij een universiteit denk je al gauw aan oude mannetjes met grijs haar, bij de it-wereld aan snelle jongens met een leasebak.

    http://www.postdocplatform.nl/,

    Diederik Samsom: 'De babyboomers bepalen weliswaar zo'n beetje alles, maar het is geen coherente generatie. Ik geloof er niets van dat ze allemaal hemelbestormers waren. Net zomin als onze generatie in een vakje te plaatsen valt. Veel van mijn leeftijdgenoten sluiten zich aan bij de babyboommentaliteit van snel, veel en meer. Ze doen mee aan de zoektocht naar materiële bevrediging. Arbeidscontracten worden in de showroom getekend, zodat je meteen met je leasebak mag wegrijden.'

    http://www.vn.nl/Archief/Politiek/Artikel-Politiek/De-nieuwe-generatie.htm,