levensmiddelenindustrie


levensmiddelenindustrie 1.0

geheel van economische activiteiten waarbij grootschalig en machinaal levensmiddelen worden geproduceerd; deelgebied in de industrie met als activiteit de productie van levensmiddelen; industrie die levensmiddelen produceert

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een levensmiddelenindustrie…

is een industrie; is een geheel van activiteiten

  • [Product of vrucht] produceert levensmiddelen

    Algemene voorbeelden


    HACCP (Hazard Analysis Critical Control Points) is een systematische methode van analyseren van alle schakels van een voortbrengingsproces, het identificeren en beoordelen van de potentiële risico's voor de productkwaliteit en -veiligheid [...]. HACCP is in de EU in de levensmiddelenindustrie een wettelijk verplichte methode om de voedselveiligheidsrisico's te beheersen.

    http://www.innovatie.vlaanderen.be/pbo/eindrapporten/PBO97-49-162-varkenshouderij.pdf,

    Tenslotte wordt in de levensmiddelenindustrie ook volop gebruik gemaakt van enzymen.

    http://www.pz.nl/akb/

    Wij zijn gespecialiseerd in service en onderhoud aan doseersystemen voor de waterbehandeling. Onze klanten bevinden zich met name in de petrochemie, levensmiddelenindustrieën en de Waterbehandeling.

    http://www.12jobs.nl/dsp_c_companyProfile.php?EID=8107&comName=ChemFlow+doseertechniek+BV

    levensmiddelenindustrie 1.1

    geheel van bedrijven die werkzaam zijn in de levensmiddelenindustrie, beschouwd in hun totaliteit als bedrijfstak of in een ander verband, bv. in hun gemeenschappelijke geografische ligging, in een bepaald marktsegment e.d.; geheel van bedrijven die levensmiddelen produceren

    Betekenisbetrekking


    metonymie
    Betrokken betekenissen 1.0 : 1.1

    Semagram (extra betekenisinformatie)


    Een levensmiddelenindustrie…

    is een industrie; is een geheel van bedrijven

        Algemene voorbeelden


        In 2003 werd door de levensmiddelenindustrie voor een kleine 300 miljoen dollar aan productiemachines geïmporteerd.

        http://www.internationaalondernemen.nl/zoeken/showbouwsteen.asp?bstnum=110409,

        Bij traditionele exportgewassen als katoen, koffie, cacao e.d. bestaan al langer vergaande vormen van verticale coördinatie. Daarbij verstrekken afnemende bedrijven input-pakketten, krediet en voorlichting aan boeren, in ruil waarvoor de boeren zich aan richtlijnen van deze bedrijven houden. Recentelijk ziet men dat ook supermarktketens en de levensmiddelenindustrie speciale eisen gaan stellen aan de teelt.

        http://www.gcw.nl/

        De productie van palmolie leidt, met name in Indonesië en Maleisië, tot grootschalige ontbossing en verlies van leefgebied voor ernstig bedreigde diersoorten [...]. Daarom zijn in de RSPO, de Ronde Tafel voor Duurzame Palmolie, afspraken gemaakt tussen producenten, levensmiddelenindustrieën en maatschappelijke organisaties over de duurzame productie van palmolie.

        http://www.marketingtribune.nl/nieuws/verkade-over-op-duurzame-palmolie/,