levenspad


levenspad 1.0

het leven voorgesteld als een pad, waarover de mens voortgaat; traject van het leven

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een levenspad…

is een pad

  • [Deel] bestaat uit de gebeurtenissen en lotgevallen van een mens
  • [Duur] strekt zich uit van de geboorte tot de dood
  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] wordt vaak verbonden met noties als onvoorspelbaar en afwisseling in allerlei wedervaren

    Hoofdsemagram: pad


    Algemene voorbeelden


    De burgerlijke stand geeft momentopnamen uit een leven (geboorte, huwelijk, overlijden), het bevolkingsregister volgt een persoon op zijn levenspad en legt elke wijziging, voor zover bekend, vast.

    http://www.kampen.nl/gemeente/archief/gakinfo.html

    Brancusi was een van de eerste beeldhouwers die zich niet alleen om beelden bekommerden, maar ook om de ruimte daartussen. Daarom komt het ensemble alleen lopend tot zijn recht. Voor sommigen is de gang van beneden naar boven bovendien niet alleen een uiterst geraffineerde bespeling van de zintuigen, maar ook een gang met metafysische betekenis: de Avenue der helden is een verbeelding van het levenspad, van geboorte (de tafel) loopt men naar de liefde (de poort) om te eindigen, niet bij de dood, maar bij de toegangsweg naar een andere wereld (de zuil).

    NRC,

    Je leert eenvoudigweg oppakken wat zich aandient op je levenspad, met een gezond onderscheid tussen wat juist is en wat niet.

    http://spiritueletherapie.vinden.nl/

    Gedurende een week werden we door de media bedolven onder subtiele retoriek, bedoeld om het zeer kronkelende levenspad van Mitterrand om te toveren in een heldenepos.

    De Standaard,