manager


manager 1.0

iemand die voor zijn beroep belast is met het organiseren en coördineren van de activiteiten voor een onderneming, instelling of een afdeling daarvan en verantwoordelijkheid draagt voor de uitvoering en resultaten; leidinggevende in een onderneming

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een manager…

is een persoon

  • [Organisatie of instelling] is lid van het management
  • [Rang of hiërarchische positie] staat aan het hoofd van een onderneming, instelling of een afdeling daarvan
  • [Geslacht] is een man of een vrouw
  • [Activiteit of handeling] geeft leiding aan een bedrijf, of afdeling van een bedrijf

Algemene voorbeelden


Voor managementfuncties zijn extraversie en met name stabiliteit van belang. Een manager dient invloed uit te oefenen, en ook in hectische situaties het hoofd koel te houden. Daarnaast is natuurlijk vriendelijkheid ook belangrijk. De moderne manager is immers meer een coach dan een baas.

http://www.assessmentservice.nl/

Een manager redt het niet meer alleen met inhoudelijke kennis van zaken en autoritair taakgericht leidinggeven. Een moderne coach werkt dan ook vanuit een beïnvloedings- in plaats van een beheersingsmodel. Coaching is een waardevol instrument, dat positiever, krachtiger en effectiever is dan het van bovenaf opleggen van taken.

http://www.hetbesteuitmensenhalen.nl/

Een manager die het druk, druk, druk heeft in een bevredigende baan ervaart vaak minder stress. De werkbeleving is van belang bij het ontstaan van werkstress.

http://www.arbo.nl/topics/subject/psychische_belasting/stress_en_werkdruk.stm

Vroeger hielden managers zich bezig met het regelen van alles wat 'onder' hen gebeurde. Nu zien we dat veel verantwoordelijkheden richting werkvloer worden verschoven. Men wordt verzocht het daar maar uit te zoeken, want de turbulentie in de omgeving is zo groot dat een manager nooit snel genoeg kan reageren op al die veranderingen en op die hoge snelheid binnen en buiten het bedrijf.

NRC,

Via het marketinginformatiesysteem wordt de uit interne bronnen, marketingintelligence en marktonderzoek verkregen informatie op het juiste tijdstip verspreid onder de juiste managers. Steeds meer bedrijven decentraliseren de informatiesystemen, zodat de managers direct toegang hebben tot de informatie.

http://tom.uni.be/groep3/marketing.doc,

Combinatiemogelijkheden


met koppelwerkwoord


  • zijn

Tot aan mijn pensioen was ik manager in een multinational. In die jaren reisde ik naar meer dan 25 landen in alle werelddelen.

De Standaard,

met adjectief ervoor


  • een goede manager
  • een slechte manager
  • de beste managers
  • bekwame managers
  • talentvolle managers

Kort nadat de 40-jarige Herman Hulshof onlangs werd uitgeroepen tot Manager van het jaar schreef hij op een A-viertje de tien geboden op onder de titel Het Achterhoeks Management Model. Het derde gebod luidt: "Een goede manager ondersteunt en coacht het groepsproces; dit impliceert dat hij zijn ego ondergeschikt moet maken aan het team".

NRC,

De beste managers zijn briljant in het simplificeren. Alleen met duidelijke marsorders kan een grote organisatie aan de gang blijven.

Blinde ambitie, Eduard Bomhoff,

"Het is duidelijk dat zachte vaardigheden als empathie, ondersteuning, relatiegerichtheid en het delen van macht en kennis met anderen, steeds meer gaan doorwegen. Aangezien deze kwaliteiten door de ondervraagde bedrijfsleiders - zelf meestal mannen - werden omschreven als typisch vrouwelijk, ligt het voor de hand dat vrouwen meer en meer kansen krijgen om zich een weg te banen naar de top van het bedrijfsleven. Temeer omdat er een toenemend gebrek bestaat aan bekwame managers."

De Standaard,

In 1994 ontdekte een aantal werkgevers [...] dat ze allemaal met hetzelfde probleem zaten: hoe vind je talentvolle jonge managers en hoe leid je ze op.

NRC,

  • jonge managers

Ze blaken van zelfvertrouwen, de jonge managers van Boer en Croon - "wij zijn zéker geen studenten". Daar worden ze op geselecteerd. Om aangenomen te worden, moeten ze "imponeren, een persoonlijkheid zijn", zegt James Parker, directeur van de opleiding. Daarnaast moeten ze aantonen dat ze problemen kunnen oplossen én dingen voor elkaar kunnen krijgen: "Het moeten doeners zijn."

NRC,

In 1994 ontdekte een aantal werkgevers [...] dat ze allemaal met hetzelfde probleem zaten: hoe vind je talentvolle jonge managers en hoe leid je ze op. Ze besloten een netwerk te vormen - Ormit - dat de opleiding en begeleiding van jonge managers verzorgt.

NRC,

  • hoge managers
  • hogere managers
  • lage managers

Hoge managers geven bevoegdheden en verantwoordelijkheden aan lage managers en controleren of het geïnvesteerde ondernemingsvermogen goed wordt aangewend.

Blinde ambitie, Eduard Bomhoff,

YER heeft twee jaar geleden YER Senior Management opgericht. 'Wij hebben gemerkt dat ook hogere managers tegenwoordig vaak het initiatief nemen om te solliciteren. Zij krijgen door dat het niet altijd handig is om te wachten tot er een keer een headhunter langskomt', zegt Jaap Kooijman, directeur en een van de oprichters van YER.

Intermediair,

  • hooggeplaatste managers

In de loop van de week werd echter steeds duidelijker dat er dicht bij huis het nodige mis was bij Barings. De interne controles hadden gefaald [...]. Ook op het hoofdkantoor van Barings wisten meer hooggeplaatste managers van de speculaties. De slachtoffers van het debâcle van Barings lijden ondertusen in stilte.

NRC,

( Het adjectief is in toepassing op de afdeling van een bedrijf die de manager leidt.)
  • commercieel manager
  • financieel manager
  • technisch manager

In Nederland worden de polsbandjes verkocht bij Intersport. Arjan Hink, commercieel manager van vestigingen in Noord-Holland en Groningen, is bijna door zijn voorraad heen. Hij kan er nog vijfduizend van Nike krijgen, maar dan is de koek op.

de Volkskrant,

Ikea wil in Sint-Denijs-Westrem, op een industrieterrein nabij de verkeerswisselaar van Flanders Expo ongeveer 18.000 m² innemen. Dat bevestigde Freddy Sack, financieel manager van Ikea.

De Standaard,

Vóór zijn periode bij Comprimo werkte de nu gepensioneerde Koppenol meer dan 20 jaar bij Shell. Als technisch manager van de olieraffinaderij in Pernis (Rotterdam-Zuid) hield hij zich vanaf de jaren '70 al bezig met elektriciteitsopwekking door kleine centrales die warmte èn stroom leveren (warmte/kracht) en daardoor een zeer hoog rendement halen.

NRC,

met voorzetselgroep


Voorzetsel: in

  • manager in een bedrijf
  • manager in een multinational
  • managers in bedrijven
  • managers in een onderneming
  • managers in een organisatie

Het Algemeen Beheerscomité voor het sociale statuut van zelfstandigen, hier op het ministerie van Middenstand, moet meer armslag krijgen. Het moet een meerjarenplanning kunnen opmaken, zoals managers in een bedrijf.

De Standaard,

Tot aan mijn pensioen was ik manager in een multinational.

De Standaard,

De Bedrijfsbarometer geeft inzicht in de conjuncturele trends gezien vanuit ondernemersperspectief en geeft ook de actuele opinie weer over onderwerpen die spelen in het bedrijfsleven. Het onderzoek wordt vanaf december 2005 gehouden onder 600 managers in bedrijven met tussen de 20 en 1000 medewerkers.

http://www.infrasite.nl/news/news_article_pda.php?ID_nieuwsberichten=3929&language=nl,

Als drijvende kracht achter beheersprocessen en verstrekker van interne beleidsinformatie biedt de controller niet alléén operationeel toegevoegde waarde als rechterhand van de uitvoerende managers in de onderneming, ook speelt hij een rol naar het besturen van de organisatie toe.

http://www.bimac.be/pdf/bm_nl_november2002.pdf,

Van de 200 mensen die vorig jaar nog bij het facilitair bedrijf werkten, blijven er uiteindelijk nog minder dan veertig in dienst bij de Rijngeest Groep. Daarnaast is het aantal staffuncties drastisch teruggeschroefd en lopen nu minder managers in de organisatie rond. De afslankoperatie heeft vruchten afgeworpen.

Leidsch Dagblad,

Voorzetsel: van

  • manager van een bank
  • manager van een bar
  • manager van een bedrijf
  • manager van een bioscoop
  • manager van een club
  • manager van een krant
  • manager van een fabriek
  • manager van een reisbureau
  • manager van een supermarkt
  • managers van banken
  • managers van bedrijfskantines
  • managers van (grote) ondernemingen
  • de managers van een hotel

Als manager van een bank heb je de taak je aandeelhouders te doen beseffen dat ze een onderneming bezitten die een belangrijke rol speelt in de economische ontwikkeling van het land.

De Standaard,

"De bars en restaurants zitten weer elke avond stampvol en de klanten lijken jonger en rijker dan ooit", zegt de manager van een drukbevolkte bar in Londens financieel centrum.

De Standaard,

Een manager van een bedrijf heeft voor zijn jaarverslag bepaalde gegevens nodig over de stand van zaken in het bedrijf tien jaar geleden.

http://www.i-academie.be/content_cursus_toepassingen_ftp.htm

Pathé is regelmatig op zoek naar nieuwe medewerkers. Op deze site vind je een digitaal formulier dat je kunt e-mailen naar de bioscoop van je keuze. Je kan ook altijd contact opnemen met de manager van de betreffende bioscoop.

http://www.pathe.nl/

De voormalige manager van de club, George Kontas, vertelt dat verschillende grote beroemdheden geregeld naar de stripbar komen.

ANP,

De Europese editie van de Wallstreet Journal, het Amerikaanse financiële dagblad, kwam gisteren voor de eerste maal in de geschiedenis met een sportpagina. Frederick Kempe, manager van de krant, deelde mee dat de pagina voorlopig alleen op maandag verschijnt.

NRC,

Benny Mermans wordt de manager van de nieuwe fabriek.

De Standaard,

Neem nu Pearl, zij is manager van een reisbureau. Vele mannen in Bangkok durven niet op de motor vanwege het verkeersgevaar, maar Pearl scheurt onverschrokken door de straten.

De Standaard,

Lucas Nkosana Nkosi, manager van een supermarkt in het Zuid-Afrikaanse Soweto nabij Johannesburg, kan zijn ogen nauwelijks geloven als hij in de groenteveiling van Sint-Katelijne-Waver een kist ziet met tomaten die niet alleen dezelfde omvang en kleur hebben, maar waarvan de steeltjes ook lijnrecht in dezelfde richting wijzen.

De Standaard,

Meer transparantie en een actievere rol van de aandeelhouders. Dat zijn de twee hoofdbeginselen waarop het actieplan voor corporate governance en ondernemingsrecht van Europees Commissaris Bolkestein zijn gestoeld. Hij lichtte zijn plannen op 6 november 2003 in Utrecht toe aan zo'n vierhonderd bestuurders en managers van banken.

http://www.ey.nl/?pag=788_id=1816,

Managers van bedrijfskantines, universitaire bestuurders maar ook studenten vragen zich hardop af of de 'oude' mensa nog in een behoefte voorziet. Want wie wil er nog een goedkope hap eten in een uitgewoonde tent met onverzorgde types aan lange tafels?

http://www.delta.tudelft.nl/jaargangen/32/5/mensa.html,

Zelfs VVD- minister Hoogervorst ageert tegenwoordig tegen het vele geld dat managers van grote ondernemingen ontvangen.

http://www.denhaag.pvda.nl/oud/beginsel_regah.htm,

Gelukkig staken in het hotel de koks niet. Zij bereiden een koud en warm buffet. Het bedienend personeel blijft thuis. De managers van het hotel lopen de benen uit hun lijf om te zorgen dat het de bruidsparen aan niets ontbreekt.

Meppeler Courant,

  • de managers van Coca-Cola
  • de managers van Colgate-Palmolive
  • de managers van Mercedes-Benz
  • de managers van Procter and Gamble

Tot de val van dictator Nicolai Ceausescu, eind 1989, hadden de Roemenen geen ervaring met advertenties of productkeuze. Nu worden ze dagelijks geconfronteerd met de trukendoos van de multinationals. Voor een deel van de markt van 23 miljoen consumenten leveren die een bikkelharde strijd. De managers van Coca-Cola, Procter and Gamble, Colgate-Palmolive en Mercedes-Benz doen er niet alleen zaken, ze beïnvloeden ook de toekomst van het land.

De Standaard,

  • manager van een afdeling

Om de continuïteit van de ingezette veranderingen te waarborgen is de leiding van de afdeling nucleaire geneeskunde ondergebracht bij de manager van de afdeling Radiologie.

http://www.dz.nl/,

Brian Petersen, manager van de visafdeling van de Deense supermarktketen ISO in Kopenhagen.

Trouw,

voorafgegaan door als


  • als manager

'Wanneer je als manager niet verantwoordelijk wilt en kunt zijn voor zaken, waarop je wel kunt worden aangesproken, is het tijd om te vertrekken'.

Meppeler Courant,

Annika Bengtzon kan bij haar krant een baan als manager krijgen, maar ze geeft de voorkeur aan een vrije rol als onderzoeksjournaliste.

http://www.brecht.be/biblio/BoekenBrecht/ZomerSpannendeBoek/Thrillers2004.htm,

Als je net begonnen bent als manager helpt supervisie je om veel "beginners" fouten te voorkomen. En als je al een "oude rot" in het vak bent, dan helpt supervisie je om nog eens goed te kijken naar je blinde vlekken. Supervisie is het, onder begeleiding van een ervaren professional, eventueel samen met andere vakgenoten de eigen deskundigheid vergroten.

http://www.changemomentum.nl/v/verbeteren.htm

Als manager in een onderwijsomgeving kan ik uit ervaring beamen dat docenten moeilijk kunnen overschakelen van de traditionele 'goed-fout systemen' naar een procesmatige benadering. Dit is een van de grootste paradigma's van het huidige onderwijs.

http://www.waag.org/expertisecentrum/publicaties/PLAY-verslag.pdf,

Hoe zorg je er als manager nu voor dat mensen intrinsiek gemotiveerd raken? Ook dit is niet zo ingewikkeld. Die motivatie zit namelijk al in mensen zelf. Daar hoeft een manager weinig aan te doen. Wat hij wèl moet doen is deze motivatie aanspreken en hiervoor randvoorwaarden scheppen. Hij moet meer coach zijn dan leider.

http://www.intermediair.nl/

Sinds 1 mei is zij binnen PGGM werkzaam als manager Corporate Governance and Sustainable Investments.

http://www.pggm.nl/Over_PGGM/PGGM_in_het_nieuws/PGGM_kiest_voor_duurzaamheid.asp#1

Vaste verbindingen


manager van het jaar

  1. succesvolste, belangrijkste manager van het jaar; prijs voor de succesvolste, belangrijkste manager van het jaar; ook: titel van succesvolste, belangrijkste manager van het jaar
    Wordt als titel vaak gespeld als Manager van het Jaar (met hoofdletters).

    Semagram (extra betekenisinformatie)


    Een manager van het jaar…

    is een persoon

    • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] is belangrijk; is succesvol
    • [Geslacht] is een man of een vrouw
    • [Betrokkene] wordt verkozen binnen een bepaalde branche of een groot bedrijf, of door een medium, zoals een (zaken)tijdschrift
    • [Oorzaak, reden of aanleiding] wordt verkozen vanwege zijn of haar bewezen kwaliteiten op de werkvloer

    Theo Dilissen (48) is door de lezers van het zakenblad Trends verkozen tot manager van het jaar 2001. Met Dilissen kiezen de lezers voor een turn around manager die crisissituaties ten goede keert. Dilissen saneerde eerst de schoonmaakmultinational ISS en redde vorig jaar Rudy Hagemans Real Software van de ondergang.

    De Standaard,

    De prijs voor de 'Manager van het Jaar', bestemd voor ondernemers in het midden- en kleinbedrijf, moet vooral een stimulans zijn voor innovatie, zei minister Hans Wijers van economische zaken die ook van de partij was.

    NRC,

    Elk jaar roept Bastion één van haar managers uit tot Manager van het Jaar. Eind vorig jaar werd Myriam van Rooijen, oud-studente Hotel- en Eventmanagement van Hogeschool Tio, in het zonnetje gezet.

    http://www.tio.nl/overtio/nieuws/myriam_manager_van_het_jaar/

    Kort nadat de 40-jarige Herman Hulshof onlangs werd uitgeroepen tot Manager van het jaar schreef hij op een A-viertje de tien geboden op onder de titel Het Achterhoeks Management Model.

    NRC,

    Meisjes moet al op jonge leeftijd verteld worden dat een baan niet alleen werk en beloning betekent, maar ook plezier, spanning, erkenning, zelfontplooiing en een stuk positieve stress, vindt Brigitte Kroll-Thaller, directeur produktmarketing van het Duitse autoconcern Adam Opel AG. In 1994 werd ze door het tijdschrift Forbes uitgeroepen tot Vrouwelijke Manager van het Jaar.

    NRC,

Woordfamilie


Als deel van een afleiding


Als deel van een afleiding


Als rechterlid in samenstellingen en samenkoppelingen


Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen


manager 2.0

iemand die voor zijn beroep contracten, optredens, tournees enz. regelt voor een artiest of groep artiesten, zoals een band of orkest; iemand die een artiest begeleidt

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een manager…

is een persoon

  • [Activiteit of handeling] regelt contracten, optredens, tournees enz.; begeleidt artiesten
  • [Belanghebbende of begunstigde] regelt zaken voor een artiest of groep artiesten, zoals een zanger, entertainer, band of orkest

    Combinatiemogelijkheden


    met voorzetselgroep


    Voorzetsel: van

    • manager van de band

    De hiphopband Bijlmerboyz heeft alles in huis om een commercieel succes te worden. Althans, dat meent de componist en manager van de band, Gubert Mijnalf.

    Het Parool,

    • de manager van Elvis Presley

    De Nederlander Dries 'Colonel Parker' van Kuijk was de manager van rocklegende Elvis Presley. Hoe een illegale immigrant de grootste rockster van Amerika in zijn klauwen kreeg, werd in 1989 beschreven in de biografie 'Elvis & de Colonel'.

    http://www.geschiedenis24.nl/nieuws/2009/juni/De-Nederlandse-manager-van-Elvis-Presley.html,

    met bezittelijk voornaamwoord


    • haar manager
    • hun manager
    • zijn manager

    "Ik heb lang getwijfeld. Ik was bang dat de mensen zouden zeggen: Pausini heeft het in de bol gekregen, nu ze beroemd is, zet ze haar manager aan de deur. Ik wou per se dat de breuk op een nette, vriendelijke manier geregeld werd - en zo is het ook gegaan."

    De Standaard,

    Om twaalf uur zagen we een erg dik iemand binnenkomen, volgens Dylan de roadmanager van de Stones. Van de eigenaar hoorden we dat Mick, Ron en Keith in het Amstelhotel zaten en hun manager hadden gestuurd om te kijken hoe tapageus het strijdveld eruitzag. Hij hoefde alleen maar te bellen.

    Het leukste jaar uit de geschiedenis van de mensheid, Ronald Giphart,

    Zijn manager verklaart desgevraagd dat Jules Deelder "geen klote" van klassieke muziek afweet. Zelf laat de Rotterdamse schrijver, dichter en entertainer zich in ietwat rustiger bewoordingen over het onderwerp uit, maar ook hij draait er niet omheen: "Nee, met klassieke muziek heb ik niet zoveel."

    NRC,

    Dj Tiësto draait niet op de grote danceparty Sunrise op 22 juni in Breda. Dat heeft zijn manager Wilfried Dam van Prime Time Management vrijdag bekendgemaakt.

    ANP,

    Woordfamilie


    Als deel van een afleiding


    Als rechterlid in samenstellingen en samenkoppelingen


    manager 3.0

    iemand die belast is met de algemene leiding van en verantwoordelijkheid voor de prestaties van een (professioneel) sportteam of atleet; iemand die sporters begeleidt

    Semagram (extra betekenisinformatie)


    Een manager…

    is een persoon

    • [Activiteit of handeling] is belast met de algemene leiding van en verantwoordelijkheid voor de prestaties van een (professioneel) sportteam of atleet
    • [Belanghebbende of begunstigde] begeleidt een (professioneel) sportteam of atleet; begeleidt een sporter, sporters

      Combinatiemogelijkheden


      als subject bij een werkwoord


      • onderhandelen
      • regelen

      Mario Stanic pronkt nog steeds op de loonlijst van Club Brugge, tenzij er afgelopen nacht alweer een nieuwe aflevering van het zomerfeuilleton opgenomen werd. Vorige zaterdag onderhandelden de managers van de topscorer met Clubdirecteur Antoine Vanhove.

      De Standaard,

      Van Vlaanderen, de 28-jarige, die zich als marathonloper pas een beginner acht, beseft dat er nu waarschijnlijk meer vraag naar hem zal komen. "Maar ik ben er alleen om te trainen en te lopen. Dat kan als alles om je heen rustig en goed is. Thuis is er mijn vriendin en wedstrijden worden geregeld door mijn manager."

      NRC,

      "Mijn manager regelde alles. Toch was ik iedere avond een halfuurtje zoet met die kontraktbesprekingen. Dat verveelde me, want ik wilde zo snel mogelijk zekerheid over mijn toekomst."

      De Standaard,

      met voorzetselgroep


      Voorzetsel: van

      • manager van een bokser
      • manager van een elftal
      • manager van een hockeyelftal
      • manager van een ploeg
      • manager van een rugbyploeg
      • manager van een speler
      • manager van een voetbalclub
      • manager van een wereldkampioen
      • manager van een wereldkampioene
      • manager van de nationale ploeg
      • manager van het nationale team

      George Graham, manager van de Engelse voetbalclub Arsenal, ontkent dat hij geld heeft verdiend aan de transfer van de Deense international John Jensen.

      Meppeler Courant,

      Na een goed gesprek tussen Mark Vanmoerkerke en de kandidaat-bondscoach is de nieuwe manager van de nationale ploeg ervan overtuigd begin deze week diens handtekening onder het contract te zien. De man, wiens naam tot woensdag als een staatsgeheim wordt stilgehouden, kreeg een contract tot 2001 aangeboden.

      De Standaard,

      De functies van coach en manager van het hockey-elftal zijn erebanen in Pakistan.

      Meppeler Courant,

      Beekman is manager van de rugbyploeg die drie kansloze nederlagen leed bij het zondag afgesloten Sevens-toernooi in de voormalige Britse kroonkolonie.

      NRC,

      Na bemiddeling van Rob Jansen is zaterdag een verzoeningsgesprek geweest tussen Ajax-trainer Co Adriaanse en Richard Witschge. Jansen is de manager van de speler en doet veel zaken met de Amsterdamse club.

      De Limburger,

      Wilfried Sauerland, manager van de Duitse bokser Axel Schulz, heeft de International Boxing Federation (IBF) voor de rechtbank in Newark gedaagd. Sauerland eist namens de zwaargewicht dat de Zuidafrikaan Frans Botha alsnog geschorst wordt wegens het gebruik van doping.

      De Standaard,

      'Twee mogelijke geldschieters hebben duidelijk te kennen gegeven interesse te hebben, maar contracten zijn nog niet getekend', zegt Harry Jansen, de manager van de wereldkampioene. Van Moorsel acht de tijd gekomen haar nationale bekendheid en overwinningen in de Tour Feminin en het wereldkampioenschap op de weg in een volle bankrekening om te zetten.

      Meppeler Courant,

      Zijn voormalige collega's maken zich grote zorgen over de Chinees. Want is er nog werk te vinden voor Pang? Hij wordt als de ideale assistent beschouwd. Als hoofdcoach zou hij minder geschikt zijn. "Dit is onvoorstelbaar sneu", stelt Gerard Verhalle, de manager van het nationale team.

      NRC,

      • de manager van Boris Becker
      • de manager van Michael Johnson
      • de manager van Richard Krajicek
      • de manager van Michael Schumacher

      Richard Krajicek en Boris Becker doen eind februari mee aan het 22ste tennistoernooi in de Rotterdamse Ahoy-hal. Toernooidirecteur Buitendijk zei gisteren dat hij een akkoord heeft bereikt met de manager van Krajicek. Bovendien bevestigde de manager van Becker de komst van de Duitser, die eerder deze week onzeker leek.

      NRC,

      "Ik denk dat Bailey's benen niet zo snel zijn als zijn mond", aldus Brad Hunt, de manager van Johnson. "Hij zei dat hij te vermoeid was om tegen Michael te lopen, maar zijn mond staat niet stil."

      De Standaard,

      Na het avontuur 'down under' was Jos klaar voor zijn Formule 3 debuut. Hij koos ervoor om het Duits kampioenschap te rijden voor het WTS team van Willy Weber, de manager van Michael Schumacher.

      http://www.verstappen.nl/

      • de manager van Anderlecht
      • de manager van Newcastle United

      De manager van Anderlecht wil zestien clubs laten deelnemen aan het Kampioenschap der Lage Landen: acht Belgische en acht Nederlandse clubs. De beste vier ploegen maken daarna in play-offs uit wie zich tot Belgisch en Nederlands kampioen kroont en wie mag deelnemen aan de Champions League.

      De Standaard,

      In de verkoop van Cole speelde de Noordierse international van Manchester United, Keith Gillespie, een belangrijke rol. Kevin Keegan, manager van Newcastle United, wilde de aanvaller graag contracteren. Voor bijna drie miljoen verruilde Gillespie de Engelse kampioen voor Newcastle.

      NRC,

      met bezittelijk voornaamwoord


      • zijn manager

      Einde 1994 zetten Becker, zijn manager Axel Meyer-Wölden en Bollettieri zich rond de tafel. Becker wilde er nog één keer tegenaan gaan en ontvouwde steile ambities.

      De Standaard,

      voorafgegaan door als


      • als manager

      Het salaris van alle spelers moet wekelijks door de club betaald worden. Als manager moet je zorgen dat de salarissen niet te hoog zijn. Als je denkt dat je genoeg geld hebt om een goede speler te kopen, realiseer je dan dat deze speler ook een hoog salaris verdient!

      http://www.voetbalmanager.nl/

      Woordfamilie


      Als deel van een afleiding


      Als rechterlid in samenstellingen en samenkoppelingen


      Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen