mededirecteur


mededirecteur 1.0

directeur die samen met andere directeuren zitting heeft in een directie; iemand die deel uitmaakt, lid is van een meerhoofdige directie

Semagram


Een mededirecteur…

is een directeur; is een persoon

 • [Functie] heeft samen met een of meer anderen de leiding over een organisatie
 • [Toepassingsgebied of bereik] heeft samen met andere directeuren zitting in een directie; maakt deel uit, is lid van een meerhoofdige directie

  Algemene voorbeelden


  In 1853 opende Martinus Nijhoff zijn boekhandel met een antiquariaat in Den Haag [...]. In 1854 publiceerde Martinus Nijhoff zijn eerste boek. Sindsdien is Martinus Nijhoff een begrip geworden in de academische wereld. Wouter Nijhoff's neef en naamgenoot, die in 1927 mededirecteur werd, vervolgde deze koers en loodste het bedrijf door de jaren van depressie.

  http://www.nijhoff.nl/

  De directeur zelf wordt belaagd door een wat overjarige typiste en door een excentrieke jongedame. Hij weet de 'belaagsters van zijn vrijgezellenbestaan' af te schuiven op boekhouder Jansen, bombardeert deze tot mededirecteur en neemt de benen.

  http://www.toneelfonds.be/fiches/DRIE%20VROUWEN%20OM%20EEN.html

  Het tweede voedingsconcern van Frankrijk, Saint-Louis, is in een bestuursvacuüm gedompeld door de plotselinge dood van de hele bedrijfstop. De president-directeur en twee mededirecteuren kwamen eind vorige week om toen hun privé-vliegtuig op het vliegveld Le Bourget bij Parijs neerstortte.

  NRC,

  Combinatiemogelijkheden


  met adjectief ervoor


  • een voormalige mededirecteur

  Het openbaar ministerie in Den Bosch verdenkt oud-directeur en oprichter F. M. van verduistering en valsheid in geschrifte. Twee voormalige mededirecteuren van M. zullen terechtstaan voor dezelfde vergrijpen.

  NRC,

  met voorzetselgroep


  Voorzetsel: van

  • mededirecteur van het Centre for Law
  • mededirecteur van het Hofstad-toneel
  • mededirecteur van het Particulier Recherche Bureau

  "De wet schenkt in dat verband geen klare wijn", aldus professor Anita Ramasastry, mededirecteur van het Centre for Law, Commerce and Technology aan de Universiteit van Washington.

  De Standaard,

  Hij bezat een eigen, kleine uitgeverij, was mededirecteur van het Hofstad-toneel, journalist, redenaar, acteur en kunstschilder.

  De koorddanseres en andere herinneringen, Rico Bulthuis,

  Hij is, hoorde ik een paar dagen geleden, mededirecteur van het Particulier Recherche Bureau.

  De vrouwenoppasser, Peter de Zwaan,

  • mededirecteur van M.

  Het openbaar ministerie in Den Bosch verdenkt oud-directeur en oprichter F. M. van verduistering en valsheid in geschrifte. Twee voormalige mededirecteuren van M. zullen terechtstaan voor dezelfde vergrijpen.

  NRC,

  met eigennaam


  Kamps, die net als mededirecteur De Boer, uit een arbeidersgezin stamt, vindt de ontwikkeling niet onverdeeld gunstig en snapt niet dat het geen onderwerp van politiek debat is.

  NRC,

  Volgens mededirecteur drs. ing. T. Meinders beperken de diefstallen zich niet alleen tot de duurdere merken.

  Meppeler Courant,

  De ontwerpen voor de etiketten van directeur Gertrude ter Braake hebben de goedkeuring gekregen van broer en mededirecteur Gerard.

  Meppeler Courant,

  "We zijn van plan een bijna continue emissie te doen," zegt Triodos-directeur Frans De Clerck. "We willen spaarders zo de kans geven gemakkelijk medeaandeelhouder te worden [...]". Dat is nodig om de solvabiliteit (de verhouding tussen eigen vermogen en risicodragend kapitaal) op peil te houden, zegt mededirecteur Karel Teck.

  De Standaard,

  In tegenstelling tot mededirecteur R. Bakker had Pater tot dan toe voornamelijk gezwegen, wat hem zelfs de bijnaam 'Stille Willy' had opgeleverd.

  De Telegraaf,

  Mededirecteur Renaat van Parijs, zoon van de stichter van Sobinco, verwelkomde de aanwezigen en stond ze te woord.

  http://www.canteclaer.be/nederlands/actua/98/180798.htm,

  De getuigenverhoren in Almelo vormen nog maar de inleidende schermutselingen tot de eigenlijke strafzaak tegen Bakker (39) en mededirecteur Willie Pater (50).

  De Limburger,