mediastilte


mediastilte 1.0

(media, communicatie en telecommunicatie)

periode waarin een persoon, vaak een bekend persoon, of een instantie niet met de media praat; periode van stilte met de media

Semagram (extra betekenisinformatie)


Mediastilte…

is stilte

  • [Duur] geldt meestal voor een bepaalde periode
  • [Oorzaak, reden of aanleiding] wordt meestal in acht genomen naar aanleiding van een bepaalde, vaak spraakmakende, gebeurtenis
  • [Toepassingsgebied of bereik] betreft een periode waarin een persoon, meestal een bekend persoon, of een instantie niet met de media praat

    Hoofdsemagram: stilte


    Algemene voorbeelden


    Psychotraumatoloog Wolters legde afgelopen maandag het verband met de aandacht in de media voor de kindermoorden. Volgens hem worden mensen in psychische verwarring aangetrokken door het vooruitzicht dat ze een keer in de publiciteit zullen komen. Daarom suggereerde hij dat de media een stilte omtrent dit onderwerp in acht zouden nemen. Inge Brakman, secretaris van de NVJ, verwerpt dit voorstel. Een mediastilte is ongewenst en onhaalbaar, meent zij, want nieuws is nieuws.

    De Standaard,

    Na een mediastilte van ongeveer negen maand geeft Noël Slangen een interview aan Het Laatste Nieuws en De Standaard en zit hij op zondag in De Zevende Dag.

    http://home.planetinternet.be/~ld907264/verhofstadt/verhofstadt_deel_4.htm,

    Combinatiemogelijkheden


    als object bij een werkwoord


    • een mediastilte afkondigen
    • een mediastilte inlassen

    Ik heb een mediastilte afgekondigd en veel energie gestopt in het afhandelen van bestaande juridische procedures en het voorkomen van nieuwe.

    http://www.haygroup.nl/HayWeb/HayWeb.nsf/0/f5cd4338eb1256eec1256d20002a9ab4?OpenDocument=2.2

    Gelukkig zijn er ook genoeg bekende mensen die af en toe een soort mediastilte inlassen. Dat ze even niet meer met hun hoofd op tv zijn. Anders gaan ze je natuurlijk snel vervelen.

    http://nl.toluna.com/opinions/757825/Overkill.htm,

    met adjectief ervoor


    • een korte mediastilte
    • een totale mediastilte

    Na een korte mediastilte weer eens tijd voor een verslag van de MC1. Als we gaan verliezen hebben we toch wel weer een porretje nodig. Het wordt natuurlijk wel spannend naar het einde van het seizoen toe.

    http://www.mhccastricum.nl/site/default.asp?Option=790&WedstrijdID=12100,

    De onderhandelaars van VVD, CDA en PVV zullen de komende tijd "een totale mediastilte" betrachten om de kans op succes van de besprekingen zo groot mogelijk te maken. Naar verwachting zullen de onderhandelingen in het Catshuis minimaal 3 weken duren. De drie partijen zullen gedurende die periode zwijgen over het verloop van de gesprekken. De partijen denken dat zo de kans op succes het grootst is.

    http://www.telegraaf.nl/binnenland/11648371/__Rutte__totale_mediastilte__.html,