meerwaardehypotheek


meerwaardehypotheek 1.0

(bouw, gebouwen en huisvesting; neologisme)

tweede hypotheek op basis van de meerwaarde van een woning; overwaardehypotheek

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een meerwaardehypotheek…

is een hypotheek; is een lening; is een transactie

      Algemene voorbeelden


      De produktontwikkeling heeft de afgelopen jaren gezorgd voor een grote toename in de diversiteit van hypotheekvormen. Consumenten kunnen tegenwoordig kiezen uit een breed scala van beleggingshypotheken, meerwaardehypotheken en meegroeihypotheken.

      http://www1.fee.uva.nl/fm/PAPERS/Brounen/hypothechaire_revolutie.pdf,

      De meerwaardehypotheek is bedoeld om met eigen geld een hogere hypotheek af te kunnen sluiten. Het is een vorm van een beleggingshypotheek. Gedurende de looptijd van de hypotheek lost u niet af, maar betaalt u alleen rente. Via een beleggingsrekening wordt vermogen opgebouwd. Dit is afhankelijk van het rendement en de hypotheekgever draagt dus risico.

      http://www.aegon.nl/particulier/hypotheek/hypotheekbegrippen/m/meerwaardehypotheek

      Financieel adviseur B. rekent voor wat de koersval van de afgelopen jaren voor gevolgen zou hebben voor bepaalde hypotheekconstructies, zoals de meerwaardehypotheken. Huizenbezitters met een dergelijke hypotheek kunnen door de koersval geconfronteerd worden met een lastenstijging van meer dan dertig procent binnen enkele jaren tijd, terwijl hun bezit inteert tot nul [...]. We gaan met deskundige B. uit van een klant met een inkomen van 40.000 euro per jaar die een nieuwe hypotheek van 280.000 euro, zes procent rente, afsluit en voor de overwaarde uit zijn oude woning, 50.000 euro, wil gebruiken om zijn lasten te drukken.

      Het Parool,

      Etymologie


      Aard herkomst inheems woord
      Vroegste datering 2002