meisjesportret


meisjesportret 1.0

afbeelding

Bron: Olaf Torsu
(CC BY 2.0)

portret, vervaardigd met behulp van de beeldende kunsten of fotografie, dat een meisje afbeeldt; portret van een meisje

Semagram


Een meisjesportret…

is een portret; is een afbeelding

 • [Betrokkene] beeldt een meisje af

  Hoofdsemagram: portret


  Algemene voorbeelden


  De naoorlogse schilder J.H. van Ieperen is ruimschoots vertegenwoordigd met in grove trant geschilderde doeken [...]. Echt onder de indruk van zijn werk kon ik niet raken; het zweeft tussen expressionisme en realisme in en toont vaak duidelijk de invloed van grote voorgangers. Er zijn een paar mooie uitschieters, zoals een meisjesportret.

  NRC,

  Danseuses Vertes, een schilderij van Edgar Degas, bracht maandagavond bij Christie's in Londen 100 miljoen frank op [...]. Voor het doek L'homme à la pipe van Léger kwam 35 miljoen frank en voor een meisjesportret van Renoir 28 miljoen frank.

  De Standaard,

  Stevige sommen verwachten de experts ook voor een Brussels wandtapijt uit de renaissance, een marmeren buste van Alexander de Grote uit de derde eeuw voor Christus en een vorstelijk meisjesportret met een bloemstilleven van Abraham Brueghel en de Italiaanse meester Borgognone.

  De Standaard,

  Oude fotolijst met schattig meisjesportret. Afm. 27x35 cm. De lijst en achtergrond is wat aangetast door waterschade, maar dat doet niets af aan het schattige snoetje op de foto!

  http://www.brocanteshops.com/brocant-meisjesportret,

  Woordfamilie


  Als deel van een afleiding


  • meisjesportretje