melkauto


melkauto 1.0

auto die bestemd is voor het vervoer van melk; in het bijzonder: auto waarmee bij een boer de verse melk wordt opgehaald en getransporteerd naar de melkcentrale; melkwagen
In het laatste citaat ook gebruikt voor een tractor met als aanhanger een melkwagen.

Semagram


Een melkauto…

is een auto; is een vervoermiddel; is een voorwerp

 • [Functie] dient voor het vervoer van melk, met name van de boerderij naar de melkcentrale

  Hoofdsemagram: auto


  Algemene voorbeelden


  Het ongeval vond omstreeks 20.30 uur plaats en ontstond doordat de bestuurder van de personenauto bij het oprijden van de S-10, een voorrangsweg, een van links komende melkauto over het hoofd zag.

  Meppeler Courant,

  En ook deze gelukzalige zomerdag was hij bezig weg te komen. En zoals steeds zonder noemenswaardig resultaat. De tram reed op een melkauto. De trein kampte met vertraging. De autobusaansluitingen waren naatje.

  Heeresma helemaal, Heere Heeresma,

  Staphorster (16) verongelukt bij botsing met melkauto. Een verkeersongeval op de kruising van de Burgemeester van der Walstraat en de Gemeenteweg in Staphorst heeft woensdag het leven gekost aan een 16-jarige inwoner van die plaats. Het slachtoffer kwam, samen met een 17-jarige plaatsgenoot, op de brommer vanuit de richting Bergerslag en ging richting Rouveen. Het tweetal reed achter een tractor met aangekoppelde melkwagen, die werd bestuurd door een 25-jarige man uit Rouveen.

  Meppeler Courant,

  Woordfamilie


  Als deel van een afleiding


  • melkautootje