mengvoederindustrie


mengvoederindustrie 1.0

geheel van economische activiteiten waarbij grootschalig en machinaal mengvoeder wordt geproduceerd; deelgebied in de industrie met als activiteit de vervaardiging van mengvoeder; industrie die mengvoeder produceert

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een mengvoederindustrie…

is een industrie; is een geheel van activiteiten

  • [Product of vrucht] produceert mengvoeder

    Algemene voorbeelden


    Onze opdrachtgever is een bedrijf in de mengvoederindustrie. Er wordt middels een batchgewijs proces voer geproduceerd voor varkens, koeien en pluimvee.

    http://www.pro-industry.nl/vacatures/procesoperator-mengvoederindustrie

    Het IKD heeft een database samengesteld waarin een groot aantal cursussen is opgenomen dat geschikt is voor mensen in de mengvoederindustrie.

    http://www.pdv.nl/main.html

    mengvoederindustrie 1.1

    geheel van bedrijven die werkzaam zijn in de mengvoederindustrie, beschouwd in hun totaliteit als bedrijfstak of in een ander verband, bv. in hun gemeenschappelijke geografische ligging, in een bepaald marktsegment e.d.; geheel van mengvoederproducerende bedrijven

    Betekenisbetrekking


    metonymie
    Betrokken betekenissen 1.0 : 1.1

    Semagram (extra betekenisinformatie)


    Een mengvoederindustrie…

    is een industrie; is een geheel van bedrijven

        Algemene voorbeelden


        In dit college hebben deskundigen vanuit belangenbehartiging van varkenshouders, maatschappelijke organisaties, dierenartsen, slachterijen en mengvoederindustrie zitting.

        http://www.skovar.nl/skframe/skovar_01.html

        Onderstaande partijen constateren, dat de Nederlandse mengvoederindustrie diervoeders van hoge kwaliteit levert, waarbij de voedselkwaliteit vergaand is geborgd.

        http://www.voederwaarde.nl/intentieverklaring.pdf,

        Op het gebied van maïsgluten heeft de West-Europese mengvoederindustrie [...] ook te maken met lagere productiecijfers dan verwacht.

        http://www.schuttevaer.nl/Berichten/9904/agribulk.htm,

        Wegens de vestiging van voedings- en mengvoederindustrieën werd Veghel rond de eeuwwisseling één van de grootste industrieplaatsen van de Meierij.

        http://nl.wikipedia.org/wiki/SIEMei,