mijns inziens


mijns inziens 1.0

(formeel)

naar mijn mening; zoals ik het zie
Zowel gebruikt aan het begin van de zin als in de zin.

Algemene voorbeelden


El Dorado (De Man van Goud) uit 1992 is Adams muzikale reactie op de ecologische plaag die onze planeet teistert, waarvoor hij - mijns inziens nogal gezocht - als metafoor de veroveringsveldtochten na de ontdekking van de nieuwe wereld voor uitkoos.

NRC,

Heraclitus was van mening, mijns inziens terecht, dat de botsing van tegenstellingen moet beschouwd worden als de grondslag van al het bestaande, van de harmonie die de wereldorde beheerst.

Op toernee met Leopold Sondag, Ward Ruyslinck,

Mijns inziens moet je nimmer kwaad met kwaad vergelden.

De zonnewijzer, Maarten 't Hart,

Hij kwam me vragen hoe mijn gesprek met Kingston was gelopen. Ik antwoordde dat het binnen de beperkingen die ons waren opgelegd, mijns inziens niet geheel nutteloos was geweest.

De laatste woorden van Leo Wekeman, Yves Petry,

Christenen zien een grote bedreiging in de islam. Mijns inziens is dat terecht.

Reformatorisch Dagblad,

Ook de weerstand tegen de keus van de jeugdkerk om op zondag vieringen te organiseren, en dan ook nog op kerktijd, is te verklaren vanuit een mijns inziens te statische en gefixeerde kerkopvatting.

Nederlands Dagblad,

Er moet mijns inziens onderscheid gemaakt worden tussen dierenartsen die met homeopatische middelen werken en klassiek homeopatisch werkende dierenartsen.

http://home.wish.net/~homeopat/inhoud-2.htm

'We zullen er mijns inziens van moeten uitgaan dat ons werk wel interessant is, anders ondergraven we onze positie.'

Het Bureau. Dl. 6: Afgang, J.J. Voskuil,

Er zullen een aantal standpunten vanuit genderstudies/filosofie worden gepresenteerd waarbij een koppeling wordt gemaakt met voorbeelden uit de praktijk. Aan het einde zal ik aangeven welke benadering mijns inziens interessant is om te komen tot een oplossing van het probleem.

http://www.lse.han.nl/,

Dat Wittgenstein, een wijsgeer van het orakeltype ooit hoogleraar is geweest (wat zeggen wil een officieel erkend professor in de filosofie) is mogelijk een wonder, gezien het feit dat Nietzsche zich pas goed als filosoof van het orakeltype kon ontplooien toen hij geen professor meer was. Maar het zou mijns inziens een nog veel groter wonder zijn geweest, als Popper het niet tot hoogleraar zou hebben gebracht.

Klaas kwam niet, W.F. Hermans,

Volgens bedrijfsleider Harry Bakker zal de verruiming van de winkeltijden enkel een verschuiving van omzet te zien geven. 'Ik denk dat mensen die nu om kwart voor zes nog even snel komen, dan om kwart voor negen zullen komen. Het blijft een verschuiving.' De Boer Supermarkt gaat in eerste instantie de klant geen snelle hap aanbieden. 'Mijns inziens is deze regio daar niet geschikt voor. De mensen hebben er behoefte aan om 's avonds rustig hun bordje leeg te eten.'

Meppeler Courant,