milieuvriendelijkheid


milieuvriendelijkheid 1.0

het rekening houden met en aangepast zijn aan de behoeften van het milieu; het milieuvriendelijk zijn

Semagram (extra betekenisinformatie)


Milieuvriendelijkheid…

is vriendelijkheid

  • [Toepassingsgebied of bereik] betreft het rekening houden met en aangepast zijn aan de behoeften van het milieu

    Algemene voorbeelden


    Een kurkvloer neemt door zijn milieuvriendelijkheid en vele toepassingsmogelijkheden een unieke plaats in in het hedendaagse vloeraanbod.

    http://www.decork.nl/html/welkom.html

    Uit een preview van het brancherapport van ABN AMRO over de pluimveehouderij blijkt dat dierenwelzijn en milieuvriendelijkheid niet goed samengaan.

    http://www.waardelozehaantjes.nl/dierenwelzijn-en-milieuvriendelijkheid-onverenigbaar/,

    Milieuvriendelijkheden. Eind vorig jaar schoof het kabinet 750 miljoen gulden in een potje voor beperking van de CO2-uitstoot.

    https://www.digibron.nl/viewer/collectie/Digibron/id/tag:RD.nl,19970419:newsml_befe99b47f8f62657d9ef8324f66382b8b1d95e85d87369723baf413,

    De Kampeer en Caravan Jaarbeurs is de grootste overdekte showroom van kampeervoertuigen in Nederland. De beursdata zijn van vrijdag 21 tot en met dinsdag 25 oktober. Belangrijkste trends in de branche zijn milieuvriendelijkheid en comfort.

    http://pretwerk.nl/actueel/vakanties/milieuvriendelijkheid-en-comfort-zijn-de-trends-op-de-kampeer-en-caravan-jaarbeurs/6835,

    Combinatiemogelijkheden


    als subject bij een werkwoord


    • vooropstaan

    In het nieuwbouwplan staat de milieuvriendelijkheid voorop. Er wordt gebouwd met milieuvriendelijk materiaal en er zal gebruik worden gemaakt van zonne-energie.

    Meppeler Courant,

    met voorzetselgroep


    Voorzetsel: van

    • de milieuvriendelijkheid van de auto

    In het tarief wordt ook rekening gehouden met de milieuvriendelijkheid van de auto (schone en zuinige auto's betalen minder) en het tijdstip van weggebruik (spits is duurder).

    De Telegraaf,

    in voorzetselgroep


    • testen op milieuvriendelijkheid

    Alle uitvindingen, nieuwe technieken, procédés en materialen worden daarom door ons getest op hun milieuvriendelijkheid.

    http://www.keukencentrumcornelissen.nl/

    • de eisen van milieuvriendelijkheid

    Milieukeur is een keurmerk dat producenten kunnen krijgen wanneer ze voldoen aan eisen van milieuvriendelijkheid die de overheid stelt.

    de Volkskrant,