miljardenfraude


miljardenfraude 1.0

grootscheepse fraude waarmee miljarden euro's, dollars e.d. gemoeid zijn

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een miljardenfraude…

is fraude; is een handelwijze; is een handeling

  • [Waarde] beloopt miljarden euro's, dollars e.d.

    Hoofdsemagram: fraude


    Algemene voorbeelden


    Miljardenfraude bij Goldman Sachs. De Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs wordt beschuldigd van fraude met hypotheken. Volgens de beurswaakhond in Amerika heeft de bank beleggers misleid bij de verkoop van schuldpapieren die te maken hadden met de huizenmarkt.

    http://www.rtl.nl/(/actueel/rtlnieuws/buitenland/)/components/actueel/rtlnieuws/2010/04_april/16/buitenland/beleggingsfraude-bij-goldman-sachs.xml,

    Vervolgens is er de roerende voorheffing op de opbrengst van de beleggingen. Onderzoeksrechter Van Espen is ervan overtuigd dat die moest worden ingehouden. Als dat zo is, is er in elk geval sprake van een miljardenfraude.

    De Standaard,

    Het leven van een uitkering moet immers zo veel mogelijk ontmoedigd worden. Daartegenover staat dat de jaarlijkse miljardenfraude met EU-subsidies nagenoeg ongemoeid wordt gelaten.

    http://www.vcp.nu/polemiek/deel210.htm

    U noemde 500 mln als een mogelijk bedrag van benadeling. Dat betekent dat ook u afstand neemt van de gedachte dat het gaat om een miljardenfraude? Bos: [...] Ik heb mij dat systeem eigen gemaakt en ik heb ernaar gekeken. Als men die lijn doortrekt, dan zou je best eens op een miljardenfraude kunnen uitkomen.

    http://www.tweede-kamer.nl/documentatie/stenografische_verslagen/Verhoren_enquete_Bouw.jsp?ComponentID=11131=1225#1,

    Het gaat om een miljardenfraude met obligaties die deelstaten en steden uitgaven om geld te vergaren voor betaling van verplichtingen op last van een rechtbank.

    De Standaard,

    Het Spaanse gerecht is een onderzoek begonnen naar een nieuw schandaal. Dit naar aanleiding van de publikatie van een boek, waarin wordt gezegd dat twee van miljardenfraude verdachte zakenlieden probeerden aan vervolging te ontkomen door te dreigen met chantage tegen koning Juan Carlos.

    De Standaard,