mipster


mipster 1.0

(neologisme, islam, mode)

moslim, meestal een vrouw die hipster is; moslimhipster; moslimahipster

Semagram


Een mipster…

is een hipster; is een persoon

 • [Overtuiging of levensbeschouwing] is moslim

  Hoofdsemagram: hipster


  Algemene voorbeelden


  Wereldwijd veroveren mipsters al een tijdje het straatbeeld en sociale media kanalen, en stilaan duiken ook steeds meer hippe en modebewuste moslima's in ons land op. Het zijn doorgaans jonge meisjes die van mode, kunst en creativiteit houden maar ook volgens de islamitische tradities leven. Dat uit zich in een hip stijltje, waarin bescheidenheid wel blijft primeren. Geen diepe decolletés dus, maar een hoofddoek die kunstig geknoopt is, leuke sneakers en felle lippenstift.

  http://www.hln.be/hln/nl/40/Style/article/detail/2351859/2015/06/08/De-mipster-moslim-hipster-verovert-nu-ook-het-Belgische-straatbeeld.dhtml#,

  Het dragen van een hoofddoek kan dus nogal wat stof doen opwaaien. Maar mipsters houden vol, zij laten zien dat het wel cool kan zijn. Het is toch niet raar dat Sarah Dimani zoveel volgers en fans heeft?

  http://www.trendcult.nl/in-focus-meet-the-mipster/,

  Ze zijn jong, stijlvol en ze dragen een hoofddoek. Maak kennis met de Mipsterz: een groep vrouwen die het stereotype willen doorbreken van de hoofddoek als symbool van onderdrukking. "Een Mipster is iemand die helemaal mee is op het vlak van muziek, mode, kunst, kritisch denken, eten, verbeelding en creativiteit", zo stellen de vrouwen zich voor op hun officiële Facebookpagina Mipsterz - Muslim Hipsters. "Een Mipster heeft daarnaast een sociale geest en verlangt naar meer rechtvaardigheid en een gemeenschap die niet wordt begrensd door vaste groepen."

  http://newsmonkey.be/article/1413,

  Etymologie


  Aard herkomstinheems woord
  Vroegste datering2014