misdaadpreventie


misdaadpreventie 1.0

het gericht nemen van maatregelen en/of het doelbewust in acht nemen daarvan om allerlei vormen van criminaliteit te voorkomen; preventie van criminaliteit; criminaliteitspreventie

Semagram (extra betekenisinformatie)


Misdaadpreventie…

is preventie

  • [Toepassingsgebied of bereik] betreft het voorkomen van criminaliteit

    Algemene voorbeelden


    Blanken kunnen zich het best beveiligen tegen de misdaadvlaag. De meesten maken gebruik van een privé-veiligheidsdienst, want de politie kan het geweld niet de baas. [...]. Auto's hebben centrale vergrendeling en airco, om deuren en ramen gesloten te houden. Misdaadpreventie is een zesde zintuig geworden.

    De Standaard,

    Staatssecretaris Kosto van Justitie geeft daar duidelijk aan dat overheid en verzekeraars een dermate maatschappelijke verantwoordelijkheid hebben dat samenwerking bij misdaadpreventie en aanpak van verzekeringsfraude bijna vanzelfsprekend hoort te zijn.

    http://www.verzekeraars.nl/smartsite.dws?id=1137,

    Franken formuleert enkele beginselen, zoals authenticiteit, integriteit en beschikbaarheid, die tevens uit oogpunt van misdaadpreventie en -bestrijding van groot belang zijn. Immers wanneer de authenticiteit van informatievoorziening niet goed gewaarborgd is, ontstaat er een goede gelegenheidstructuur voor het plegen van cybercrimes.

    http://www.awt.nl/nl/,

    Het toegepaste systeem is het resultaat van langdurig overleg tussen Bang Olufsen Denemarken, de Deense politie, verzekeringsmaatschappijen en de Raad voor Misdaadpreventie en is vanaf september 2000 met succes als proef op de Deense markt geïntroduceerd.

    http://www.bang-olufsen-amsterdam.nl/wessels-amsterdam.htm

    Hoewel het Parlement het Franse en Zweedse initiatief voor het opzetten van een netwerk voor misdaadpreventie verwelkomt, neemt het toch een aantal amendementen aan om de tekst wat aan te scherpen en te verduidelijken. Het netwerk moet bestaan uit contactpunten en zowel bijdragen aan de ontwikkeling van strategieën voor misdaadpreventie als steun verlenen voor preventieactiviteiten op lokaal en nationaal niveau. Dat moet gebeuren via de toekenning van een jaarlijkse Europese Prijs voor Misdaadpreventie [...], het verzamelen en analyseren van misdaadgegevens in de lidstaten [...] en het organiseren van conferenties en seminars.

    http://www.europarl.eu.int/home/default_nl.htm,

    Combinatiemogelijkheden


    in voorzetselgroep


    • trainingen in misdaadpreventies

    Trainingen in misdaadpreventies onder jongeren.

    https://www.radio10.sr/nieuws/trainingen-in-misdaadpreventies-onder-jongeren/61082,

    Woordfamilie


    Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen