mrt/MRT


mrt 1.0

((vooral) geschreven taal)

maart

Algemene voorbeelden


Hieronder het voorlopige schema van de data waarop wij de kopij uiterlijk in ons bezit willen hebben: 15 sept – 12 okt – 9 nov – 7 dec – 11 jan – 8 febr – 15 mrt – 19 apr – 24 mei.

http://www.discappy.nl/akc/ind_journaal.html,

Noord Nederlandse Dans: Mouth Music (LET OP: de voorstelling van di 30 mrt is AFGELAST! De voorstelling van woe 31 mrt gaat wel door!).

http://www.laktheater.nl/avondvoorstellingen-09-10/maa10/100330.html,

Weerzien met Van Manen: na 30 jaar nóg steeds oorspronkelijk. Voorstelling: Van Manen/Balanchine/Brandsen, door Het Nationale Ballet [...]. Gezien: 23/2, Muziektheater, Amsterdam. Aldaar 25, 26, 28 febr en 2, 3 mrt. Verder: 6 mrt, Den Haag en 10 mrt Rotterdam.

NRC,

Tentoonstelling; Jean-Paul Franssens. Centrum Beeldende Kunst Groningen, Trompsingel 27, Groningen. T/m 13 mrt, di-vr 10-17u, za en zo 13-17u .

NRC,

MRT 2.0

(onderwijs en opvoeding)

motorische remedial teaching, ook: (Engels) motoric remedial teaching, vorm van remedial teaching die gericht is op het bestrijden van bewegingsachterstand bij kinderen

Algemene voorbeelden


Met Motorische Remedial Teaching, kortweg MRT kan een kind gericht oefenen om die bewegingsachterstand in te lopen. Als die achterstand eenmaal is ingelopen, kan er een positieve invloed uitgaan naar het gedrag, de concentratie en de leerstoornissen van het kind.

http://www.centrum-mrt-abc.nl/

MRT kan gedefinieerd worden als het verlenen van extra onderwijshulp in het kader van de bewegingsopvoeding. Zij richt zich op de ontwikkeling van het bewegingsgedrag van het kind. Voor veel cognitieve vakken, met name voor lezen en rekenen, bestaat extra hulp in de vorm van remedial teaching. Als kinderen in de klassensituatie niet mee kunnen komen, bestaat de mogelijkheid tot remediëren. Op het gebied van de motoriek bieden niet alle scholen in Nederland extra zorg.

http://www.in-beweging.net/mrt/motorische_remedial_teaching_(mrt).html

De commissie onderwijs heeft het voorstel van het college om voor fl. 15000,- Motorische Remedial Teaching (MRT) in het openbaar basisonderwijs in te voeren gisteravond met open armen ontvangen.

Meppeler Courant,

Motoric Remedial Teaching (MRT) zou kinderen die zich geremd voelen om zich te bewegen, helpen weer wat 'losser' te worden.

Meppeler Courant,

Naast de screening kan een kind ook op aanraden van een schoolarts, groepsleerkracht of ouders MRT krijgen. Klaster geeft ruim vijftien jaar MRT aan de Reestoever- en de Rechterenschool. Doordat kinderen soms pas op latere leeftijd instromen, kan er niet altijd op de 'ideale' leeftijd een begin worden gemaakt met het wegwerken van een achterstand. 'Sommige kinderen krijgen dan tot in de laatste klas MRT', aldus Klaster. Het verschil tussen MRT-kinderen op een openbare basisschool en kinderen in het speciaal onderwijs ligt volgens Klaster vooral in het sociaal-emotionele aspect.

Meppeler Courant,

Woordfamilie


Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen