muziekleraar


muziekleraar 1.0

iemand die of man die voor zijn beroep het vak muzikale opvoeding onderwijst, vaak op een middelbare school; ook: het beroep van muziekleraar

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een muziekleraar…

is een persoon

  • [Gebied] geeft muzikale opvoeding met centrale aandacht voor het beluisteren van muziek en inzicht in de wijze van componeren en de muziekgeschiedenis

    Hoofdsemagram: leraar


    Algemene voorbeelden


    De dag, een initiatief van de Vereniging van Muziekleraars in het Vrij Onderwijs, had dit jaar als thema "de stem in het onderwijs": zingen, spreken, spelen met de stem, zang beluisteren en stemhygiëne en -verzorging. Zo'n driehonderd leerkrachten muzikale opvoeding uit de basisschool, de middelbare school en de lerarenopleiding kwamen er inspiratie opdoen om hun onderwijs meer inhoud te geven en bij de tijd te brengen.

    De Standaard,

    In zijn recente bundel Jazz beschreef hij in kleurrijke bewoordingen de hilariteit die bij hem en zijn mede-leerlingen op school postvatte als de muziekleraar in vervoering geraakte bij het beluisteren van "de werken van Bartók en Berlioz, Heimknödel en Knall".

    NRC,

    Woordfamilie


    Als deel van een afleiding


    muziekleraar 2.0

    iemand die of man die voor zijn beroep anderen een muziekinstrument leert bespelen; ook: het beroep van muziekleraar

    Semagram (extra betekenisinformatie)


    Een muziekleraar…

    is een persoon

    • [Gebied] leert een muziekinstrument bespelen

      Hoofdsemagram: leraar


      Algemene voorbeelden


      Tot Schuberts bekendste vrienden behoren voorts Johann Michael Vogl, bariton bij de hofopera [...] en de Esterházy's, die Schubert als muziekleraar in dienst namen.

      http://www.schubert.nl/start.htm

      Emma's mama herinnerde zich plotseling de vioollessen die zij als kind had gevolgd en nam zich voor om meteen morgen naar een geschikte muziekleraar voor Emma op zoek te gaan.

      De kinderen van Arthur, Kristien Hemmerechts,

      Woordfamilie


      Als deel van een afleiding