mycologie


mycologie 1.0

(wetenschap; biologie)

wetenschap die zich bezighoudt met het onderzoek van schimmels, zwammen, paddenstoelen

Semagram (extra betekenisinformatie)


Mycologie…

is een wetenschap

  • [Object betroffen] houdt zich bezig met het onderzoek van schimmels, zwammen, paddenstoelen en schimmelziektes

    Algemene voorbeelden


    Ze studeerde biologie, met plantkunde als major. 'Ze gaat werkelijk in haar studies op,' zei hij met een rare ondertoon van trots in zijn stem. 'Haar specialiteit is mycologie. Ze weet alles van paddestoelen af.'

    De stenen toren, Jo Claes,

    In de Gewasbescherming worden 2 afdelingen onderscheiden, nl. de mycologie en de zoölogie.

    http://www.agris.be/nl/presenta/gorsem/kogo.html

    Mycologie. Voor schurft, de belangrijkste schimmelziekte in de fruitteelt, wordt onderzoek verricht om de ascosporendruk en de bladaangroei te controleren wanneer aan de klimatologische voorwaarden voldaan wordt. Gezien er zich ten opzichte van enkele erkende bestrijdingsmiddelen reeds resistentieverschijnselen voordoen, worden aan de hand van resistentiemonitoring anti-resistentiestrategieën opgesteld. Deze moeten naar de toekomst toe de teler veilig stellen voor resistentieopbouw voor bepaalde fungicidefamilies. In dit kader worden de mogelijkheden van nieuwe fungicidefamilies in de bestrijding van de voornaamste ziekten in de fruitteelt onderzocht.

    http://www.agris.be/nl/presenta/gorsem/kogo.html

    Herfstlezing met het thema Paddenstoelen door de Henri Jansen [...]. Hij leerde het vak van amateur-mycoloog Dinant Wanningen en werd gegrepen door de boeiende wereld van de paddenstoelen [...]. Deze avond staat dus in het teken van de mycologie en misschien wat nostalgie.

    http://www.vriendenvantwickel.nl/?mod=agenda&id=9,