nazitijdperk


nazitijdperk 1.0

historische periode in Duitsland tussen omstreeks 1933 en 1945 die wordt gekenmerkt door de nationaalsocialistische ideologie en de daarop gebaseerde dictatuur

Semagram


Het nazitijdperk…

is een tijdperk; is een periode; is een tijd

 • [Duur] duurde van omstreeks 1933 tot 1945
 • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] wordt gekenmerkt door de nationaalsocialistische ideologie en de daarop gebaseerde dictatuur

  Algemene voorbeelden


  Minder bekend is dat de eerste groep die door de nazi's werd geselecteerd voor massavernietiging, gehandicapten waren. Naar schatting 300.000 gehandicapten zijn in het nazitijdperk omgebracht.

  http://www.elinea.nl/artikel/down-test-past-niet-bij-een-tolerant-land,

  Het hoofdstuk "Aanval op de berg" toont hoe zijn geliefde berg veranderde in een ruïne. Vijf dagen later, op 30 april 1945, pleegden Eva Braun en Adolf Hitler zelfmoord. Het nazitijdperk was definitief ten einde.

  http://www.go2war2.nl/artikel/3273/Het-Adelaarsnest---Hitlers-verborgen-machtscentrum.htm,

  Niet zelden werden Joodse architectuur en Joodse begraafplaatsen, die in het nazitijdperk beschadigd maar niet vernietigd waren, alsnog door communisten met de sloopkogel verwoest of met de bulldozer platgewalst.

  http://www.go2war2.nl/artikel/3827/De-Holocaustmonumenten-van-Europa.htm,

  Als je Kim Jong-un hoort spreken zie je de Noord-Koreaanse elite die hem omringt met hun opschrijfboekjes, maar ik denk aan al die mensen die in de strafkampen zitten. Strafkampen die niet onderdoen voor de kampen uit het nazitijdperk.

  http://www.habakuk.nu/opinies/item/4221-noord-korea-is-bang,