neonatoloog


neonatoloog 1.0

arts die zich binnen de kindergeneeskunde heeft gespecialiseerd in de medische zorg voor zieke of vroeggeboren baby's; arts-specialist voor neonatologie

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een neonatoloog…

is een arts; is een persoon

  • [Deskundigheid of vaardigheid] is gespecialiseerd in de diagnose, behandeling en het onderzoek van aandoeningen of afwijkingen bij zieke of vroeggeboren baby's

    Algemene voorbeelden


    De kinderarts in opleiding tot neonatoloog participeert in alle klinische werkzaamheden op de NICU waar patiënten met alle voorkomende NICU problemen behandeld worden.

    http://www.academictransfer.com/employer/UMCR/vacancy/1174/lang/nl/,

    De neonatoloog en de arts-onderzoeker verrichten een antropometrisch onderzoek (onder andere meting van lengte, gewicht en schedelomvang) bij een premature zuigeling die inmiddels groot genoeg is om in een zogenoemde open couveuse te worden verzorgd.

    http://www.ntvg-s.nl/archief_new/archief/2008_01/PDFp/2008_30014E01.pdf,

    Wat is het risico voor de baby als die nu geboren wordt? Wat is het risico voor de baby als die nu niet geboren wordt? Wat kunnen er nog voor aan andere maatregelen worden getroffen om de risico's voor moeder en kind zo klein mogelijk te maken [...]? Heel vaak worden deze vragen door verschillende artsen samen opgelost. Vaak gebeurt dit in een team van gynaecologen (perinatologen) en kinderartsen (neonatologen) en andere specialisten zoals internist en anaesthesioloog.

    http://www.fdg.unimaas.nl/hellp/,

    Tijdens het vervoer wordt de baby begeleid door een neonatoloog (specialist op het gebied van te vroeg geborenen) en een VZA-ambulanceverpleegkundige met babylanceopleiding, die de arts assisteert.

    http://www.vza.nl/2ambuzorg/diversenambu/ambuzorg%20babylance.html

    Woordfamilie


    Als deel van een afleiding


    Als rechterlid in samenstellingen en samenkoppelingen