niet-aflatend


niet-aflatend 1.0

niet ophoudend; nooit ophoudend; onophoudelijk; voortdurend

Algemene voorbeelden


De regering geeft 6000 miljoen pond aan de politie, bijna drie keer zoveel als in 1980, maar ziet die stijging in uitgaven gepaard gaan met een niet-aflatende stijging in het aantal misdaden: van 2,5 miljoen in 1980 tot 5,6 miljoen vorig jaar.

NRC,

De niet-aflatende inspanningen van zijn moeder om de kwaal, netvliesloslating, met bezoeken aan maraboets, tovenaars en kwakzalvers te lijf te gaan, baatte niet.

De Standaard,

De geschiedenis van de westerse wetenschap is te beschouwen als een niet-aflatende poging om het menselijke denken te emanciperen, d.i. te bevrijden van externe, extra-wetenschappelijke invloeden.

http://www.epo.be/php/pdf/90_6445_227_X.pdf,

Combinatiemogelijkheden


met substantief


  • niet-aflatend geweld

De politie van Karachi heeft tijdens een campagne tegen het niet-aflatend geweld in de grootste stad van Pakistan, in drie dagen tijd bijna driehonderd mensen opgepakt en veel wapens geconfisqueerd.

NRC,

  • de niet-aflatende kritiek

Het lijdt geen twijfel dat onder meer het neoliberale discours, de niet-aflatende kritiek op de overheid en de politiek, het luidruchtig aangekondigde einde van de natiestaat, van de democratie en zelfs van de politiek, tot gevoelens van politieke machteloosheid hebben bijgedragen.

De dramademocratie, Mark Elchardus,

  • een niet-aflatende regen

Een zware en niet-aflatende regen vult twee dagen met grijze duisternis en M komt twee nachten zijn tent niet uit.

Het tijgerspoor, Julia Leigh,

  • de, een niet-aflatende strijd (tegen, tussen, voor iets)

De Bond regelt de reductiekaarten voor het openbaar vervoer, verleent goedkope bouwleningen aan grote gezinnen en voert een niet-aflatende strijd voor de kinderbijslag.

De Standaard,

Bij het Amerikaanse verhaal hoort ook de niet-aflatende strijd tussen strippers en de autoriteiten, die achteraf bezien zeer hebben bijgedragen tot de populariteit van het genre.

NRC,

Met zijn niet-aflatende strijd tegen het systeem wist Sagdeev in ieder geval te bereiken dat het IKI-programma sterk internationaal georiënteerd was, en dat ruim vóór de perestrojka.

NRC,

  • de, een niet-aflatende stroom (van iets)

ICT-consumenten worden bestookt met een niet-aflatende stroom van "upgrades".

http://people.mech.kuleuven.ac.be/~bruyninc/ictvisie.html,

Dat kinderen beïnvloed worden door de niet-aflatende stroom tv-reclame, erkennen de meeste ouders.

de Volkskrant,

De niet-aflatende stroom van berichten over faillissementen, bedrijfssluitingen en afslankingen maken dat de mensen zich zorgen maken over de toekomst.

De Standaard,

De anonieme opbeller meldde zich na de schorsing opnieuw, gaf zijn naam en zei uit protest tegen het optreden van deze parlementariërs te hebben gehandeld. Dezen gebruikten hun spreektijd niet zozeer om hun eigen kandidaat aan te prijzen, als wel om een niet-aflatende stroom beschuldigingen, verdachtmakingen en regelrechte beledigingen uit te storten over de niet bij het debat aanwezige Havel.

NRC,