nymfomane


nymfomane 1.0

(gezondheid, geneeskunde en zorg; seks, gender en relaties)

vrouw met een overmatige seksdrive; vrouw die lijdt aan overmatige geslachtsdrift; mannengek
Zie ook : nymfomanie

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een nymfomane…

is een persoon

  • [Geslacht] is van het vrouwelijk geslacht
  • [Ongewone of afwijkende eigenschap of hoedanigheid] heeft een overmatige geslachtsdrift

    Algemene voorbeelden


    Vrijdagavond is de avond die het meest seksgericht is, en dan is onze club toch wel een trekpleister voor de meer ervaren clubgangers, er zijn die avond ook altijd een paar onblusbare nymfomanen aanwezig die iedere man laten zweven van genot, dan wordt er ondermeer gebeft en geneukt aan de toog, op het podium en op de lekkere massagebank, kortom een aanrader voor kijkers en doeners.

    http://users.skynet.be/maxfollies/Hoofdpagina.htm

    Nins jeugdervaringen tekenden haar persoonlijkheid ingrijpend en kleurden - tal van psychoanalyses ten spijt - blijvend haar denken en doen. Ze maakten haar tot een gedreven dagboekschrijfster, een egotiste, een altruïste, een narciste, een nymfomane, een bigamiste, een megalomane droomster, een geslepen leugenares.

    De Standaard,

    In zijn bronstige verbeelding veronderstelde hij natuurlijk, dat ik heel wat lekkere laaiende nimfomanen geblust had vooraleer ik aan juffrouw September was blijven vastbakken.

    Op toernee met Leopold Sondag, Ward Ruyslinck,

    De uitgever Grzjebin die manuscripten opkocht met de hysterie van een nymfomane.

    NRC,

    Pitoiset probeert ook de erotische component in de verf te zetten, maar dat is minder gelukt: de vrouwen die K. ontmoet, lijken allemaal nymfomanen.

    De Standaard,

    Combinatiemogelijkheden


    met koppelwerkwoord


    • nymfomane zijn

    Een vrouw met een onstilbare behoefte aan seks. Maria (36): 'Mijn man heeft er zich bij neergelegd en we bezoeken nu vaak parenclubs. Ik ben nymfomane. Dit heeft zich vooral ontwikkeld toen ik tegen de dertig begon te lopen. Ik merkte dat mijn man alleen niet genoeg meer voor mij was, en begon met wildvreemde mannen seks te hebben. In het begin ging het stiekem, maar ik ging het steeds vaker doen en mijn man kwam er op een dag achter.'

    http://www.passie.nl/

    Ineens staat ze naast me - ik ruik dat ze net haar tanden gepoetst heeft. 'Kunnen we even naar het kantoor, ik heb alweer zo'n zin gekregen, ik hou het echt niet meer,' fluistert Ava in mijn oor. Olaf heeft gelijk, het is een nymfomane. Ik neem me voor om haar aan het eind van de maand te ontslaan, maar tot die tijd ... die meid vraagt erom, sommige vrouwen zijn zo.

    Alle vogels van de wereld, Daphne Buter,

    Isabelle bekent Thomas een nymfomane te zijn. Even later vraagt ze hem met haar naar bed te gaan. Is ze ooit eerder met iemand naar bed geweest? luidt de wedervraag. Nee. Hoe kan ze dan nymfomane zijn? Ze is kieskeurig, antwoordt ze.

    NRC,