oftalmoloog


oftalmoloog 1.0

arts die is gespecialiseerd in de diagnose, behandeling en het onderzoek van oogafwijkingen en oogziekten; oogarts

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een oftalmoloog…

is een arts; is een persoon

      Hoofdsemagram: oogarts


      Algemene voorbeelden


      De oftalmoloog, ook nog oculist genoemd: oogspecialist; verzorgt de ogen, schrijft geneesmiddelen voor en voert chirurgische ingrepen aan het oog uit. Alle brillen en lenzen zouden logischerwijs door hem voorgeschreven moeten zijn. Dit medisch voorschrift is van primordiaal belang om van in het begin uit te sluiten dat er oogkwalen kunnen ontstaan. De regelmatige opvolging door een oftalmoloog is noodzakelijk om op tijd te zijn met het opsporen en aanpakken van elke oogkwaal die verband houdt met het langdurig dragen van lenzen.

      http://www.belspo.be/belspo/home/publ/pub_ostc/NM/NMA18ann_2.pdf

      Een oftalmoloog is een arts die zich bezig houdt met de problemen en ziektes van het oog. Als u problemen ervaart met een of met allebei de ogen is het aan te raden een oogarts te raadplegen. Deze zal na onderzoek kunnen bepalen wat de beste behandeling is. Hij zal eveneens bepalen of u een bril of contactlenzen of een oogoperatie nodig heeft.

      http://www.zorgzoeker.be/Cms.aspx?id=106,

      'Na de geboorte blijft mevrouw A. vele weken zeer moe en haar haren gaan er kwalitatief op achteruit. Haar zicht ook. De oftalmoloog ontdekt een cataract. Op haar leeftijd! Naar aanleiding daarvan wordt spasmofilie vastgesteld. Mevrouw A. wordt behandeld – waarmee? –, de klachten verdwijnen, maar de staar is niet meer te genezen.'

      De bondgenoot, Marcella Baete,

      Woordfamilie


      Als deel van een afleiding