omen


omen 1.0

voorteken

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een omen…

is een teken

      Hoofdsemagram: voorteken


      Algemene voorbeelden


      Toen de Oleander ten onder dreigde te gaan in de furie van de storm, was dat voor de Laskaren het definitieve bewijs dat het lijk aan boord een omen was.

      Alles over Tristan, Tommy Wieringa,

      Buiten werd de lucht inktzwart en een tornado boorde zich uit het hemelgewelf naar beneden [...]. Mijn vrouw keek naar de lucht en zei: "Als dat maar geen omen is". "Hahaha!", lachte ik, "wij zijn rationele mensen, die niet in dat soort dingen geloven".

      Klein paradijs, Max Pam,

      "Spa brengt me geluk", glunderde Schumacher, bestormd door uitzinnige Duitse fans. "Geluk en ongeluk. Vrijdag een doodsmak, nu een onverhoopte zege. Alhoewel, onverhoopt , ik was zoetjesaan beginnen dromen dat het een omen was, de klap van vrijdag. Toen ik hier vorig jaar won, was ik ook gecrasht tijdens de trainingen."

      De Standaard,

      Ieder omen bleek ongunstig. Op een morgen kwam een onbekende straatmagere poes het tuinpad afgerend met een nog lillende muis in de muil, die ze onder de hortensia's deponeerde. Halsstarrig pikte één van de kippen haar eieren stuk [...]. Er was iets onheimelijks aan het paniekerig gedrag van de dieren. Eksters schetterden, koekoeken riepen en onverstaanbaar verwaaide de wind hun hakkelende signalen.

      De lange geboorte, Lut Ureel,

      Spreekwoorden