ondernemer


ondernemer 1.0

iemand die iets onderneemt; iemand die ondernemend is; ondernemend iemand

Semagram


Een ondernemer…

is een persoon

 • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] is ondernemend; is ambitieus

  Combinatiemogelijkheden


  met adjectief ervoor


  • een echte ondernemer

  Een marketingmanager heeft feeling voor de markt en is commercieel ingesteld. Hij of zij vindt het belangrijk dat de afdelingen waarvoor hij of zij verantwoordelijk is goed draaien en dat de medewerkers perfecte producties maken die de kwaliteit uitstralen waar de klant om vraagt. De marketingmanager is een echte ondernemer die kan doorgroeien naar de functie van uitgever.

  http://www.mim.hva.nl/

  Woordfamilie


  Als rechterlid in samenstellingen en samenkoppelingen


  • seksondernemer

  ondernemer 2.0

  iemand die, vaak op het gebied van handel en industrie, zelfstandig een zaak onderneemt; iemand die zelfstandig, voor eigen rekening een onderneming, bedrijf, zaak runt; iemand die een beroep zelfstandig, voor eigen rekening uitoefent

  Semagram


  Een ondernemer…

  is een persoon

  • [Geslacht] is een man of een vrouw
  • [Activiteit of handeling] onderneemt; runt zelfstandig een onderneming, bedrijf, zaak; oefent zelfstandig een beroep uit
  • [Wijze] runt zijn onderneming zelfstandig, voor eigen rekening, voor eigen risico

   Algemene voorbeelden


   Ieder bedrijf of onderneming kent zijn externe contacten, die nodig zijn om een bedrijf op het gebied van inkoop, verkoop, marketing, financiën en dergelijke goed te laten functioneren. Voor iedere ondernemer is het noodzaak deze instanties/bedrijven op de hoogte te brengen van de ontwikkelingen binnen de eigen onderneming. Als ondernemer zult u ongetwijfeld in aanraking zijn geweest met deze zaken.

   http://www.agriholland.nl/dossiers/home.html

   Ik ben niet bezig met een Baan-II of zo. Ik werk nu ook veel kleinschaliger. Beschouw wat ik nu doe, maar een beetje als hobby. Ik heb niet de ambitie heel groot te worden, wel om iets substantieels neer te zetten. Ik ben ondernemer, het entrepreneuren drijft mij.

   Nederlands Dagblad,

   "Werknemers zijn voor een ondernemer vaak een last. Zodra ondernemers iemand aannemen, zijn ze zeeën van tijd kwijt aan het regelen van WAO, pensioenen, ontslagzaken, WAO-boetes en de rompslomp van arbodiensten."

   Nederlands Dagblad,

   Geldorp: 'We moeten ons wel goed realiseren dat het karakter van het Zuideinde aan het veranderen is.' Het is niet meer een winkelstraat die zoals voorheen zeer regelmatig wordt bezocht, maar meer een straat met dienstverlening. Ondernemers dienen zich dat voor ogen te houden, aldus Geldorp. Binnen dat kader wil de gemeente samen met de ondernemers een actieplan uitwerken.

   Meppeler Courant,

   Ondernemers maken zich terecht zorgen over het risico dat zij hun producten te goedkoop en dus met verlies zouden verkopen. Vandaar dat ze soms het onmogelijke doen om overheadkosten te verdelen en tot in het absurde gaan goochelen met dekkingspercentages en allocaties. Jammer genoeg verdwijnt de klant - en zeker zijn rendabiliteit - daarmee helemaal uit beeld.

   http://www.kmobrief.be/pmekmo/site.nsf/0/EB07950ECAF44420C1256C2B003FF9A4?Opendocument,

   Combinatiemogelijkheden


   als subject bij een werkwoord


   • beginnen

   "Kameelvlees is een gezond alternatief voor de Belgische roodvlees-eter. Het heeft een vetgehalte van 1,2 tot 1,8 procent. Bij rundvlees is dat tussen 4 en 8 procent. Het is ook rijk aan proteïnen en mineralen, geschikt voor een dieet en hartlijders", aldus de ondernemer die acht jaar geleden begon als kippenboer. Zijn bedrijf Deli Ostrich haalt een omzet van 200 miljoen frank, zeventig procent van de afzet is bestemd voor de Europese markt.

   De Standaard,

   'Kijk eens naar Duitsland', gebaart hij glimlachend. 'Een paar jaar geleden zijn daar een paar ondernemers begonnen met de vervaardiging van hennepprodukten. Sindsdien bestaat er een toenemende vraag naar deze artikelen.'

   Meppeler Courant,

   met koppelwerkwoord


   • zijn

   Ook de gewonere man, of nee: vrouw meestal, weet de weg te vinden naar Medisch Centrum 't Gooi. Mevrouw R. komt niet uit het Gooi, is ook niet van het sjieke type. Ze is ondernemer en komt uit Aalsmeer. Zij moet straks 4700 euro afrekenen, die ze van de belasting zal proberen af te trekken wegens 'representatiekosten'.

   Trouw,

   met adjectief ervoor


   • een jonge ondernemer
   • de jongste ondernemer
   • jonge ondernemers

   Igor Sleuwaegen is een jonge ondernemer. Met wat hij verdiende in het studentencafé Art Mania, aan de Leuvense Oude Markt, opende hij vijf jaar terug brasserie Voltaire.

   http://www.gastronomen.net/CMArticles/ShowArticle123.asp?id=29243,

   Zeven jaar heeft hij als jonge ondernemer de zaak gerund, maar de realisering van het winkelcomplex Westerhaven heeft hem de das omgedaan. De omzet liep jaarlijks met vijftien tot twintig procent terug en de geringe marges op de verkoop van sigaretten laten zo'n terugslag in de verkoop niet toe.

   Dagblad van het Noorden,

   Hij is net 18, maar heeft nu al een eigen bloemenzaak: de jonge ondernemer heet Jeroen Kip. Zijn zaak heet Bloemenshop Jeroen en is vanaf april gevestigd in de showroom van Autobedrijf Doorten aan de Dorpsstraat 28 in Pesse. Met zijn 18 jaar is hij waarschijnlijk de jongste ondernemer in de omgeving.

   Meppeler Courant,

   Lunchcafés, waar je vaak al vroeg terecht kunt, schieten als paddestoelen uit de grond [...]. De lunchrestaurants, vaak gerund door jonge ondernemers, hebben een nieuwe markt aangeboord.

   NRC,

   • de vrouwelijke ondernemer
   • vrouwelijke ondernemers

   Het vrouwelijk ondernemerschap zit in de lift, maar nog lang niet aan het plafond. Uit dezelfde gegevens blijkt namelijk dat de helft van de vrouwelijke ondernemers in de handelssector actief is. De vrouw als winkelierster blijft het dus goed doen. In de dienstensector vinden we vooral vrouwen terug in verzorgende taken zoals kapsters, pedicures en manicures.

   De Standaard,

   Maar pas als bestuurslid en later voorzitter van de Unie van Vrouwelijke Ondernemers leerde ze de problemen van vrouwen in het bedrijfsleven kennen, bekent ze. "Dat bleken vooral financiële problemen te zijn, omdat ze door banken niet als volwaardig worden aangezien. Als vrouwelijke ondernemer moet je toch nog vaak het cv van je man op tafel leggen als je geld wilt lenen."

   NRC,

   Onlangs is het onderzoek in de vorm van een steekproef onder Drentse vrouwelijke ondernemers van start gegaan. Het aantal vrouwelijke ondernemers bedraagt ruim twintig procent van het totaal.

   Meppeler Courant,

   Vrouwelijke ondernemers voelen zich nog steeds niet serieus genomen in de Nederlandse zakenwereld. Zo hebben veel vrouwen het gevoel dat een kredietaanvraag bij banken wordt geweigerd, enkel en alleen omdat ze vrouw zijn.

   NRC,

   Het is algemeen bekend: mannen in het bedrijfsleven maken dankbaar gebruik van het 'old boys netwerk'. Vrouwelijke ondernemers blijken echter nog veel meer te netwerken: 82 procent van de vrouwen zegt lid te zijn van een netwerk (bijvoorbeeld een ondernemersvereniging of een beroeps- of brancheorganisatie). Bij de mannen is dat 6 procent minder.

   Reformatorisch Dagblad,

   • een plaatselijke ondernemer
   • de plaatselijke ondernemers

   Ook de plaatselijke middenstand heeft in een eerder stadium interesse getoond voor het nog te ontwikkelen gebied, maar tot resultaat heeft dat niet geleid. Wethouder John Bouwhuis sluit echter niet uit dat zich een plaatselijke ondernemer in een winkel van Keur zal gaan vestigen.

   Meppeler Courant,

   In Beilen is onlangs grote consternatie geweest over de stuntverkoop van lederen jassen van Leertex B.V. De eis van de plaatselijke ondernemers om de verkoop te verbieden werd aan de hand van een kort geding ingewilligd en Leertex B.V. kon de biezen pakken.

   Meppeler Courant,

   De plaatselijke ondernemers in Beilen waren niet blij met de handel en sleepten de lederverkopers, afkomstig uit Twijzelerheide, voor het gerecht.

   Meppeler Courant,

   • (een) succesvol ondernemer

   Frits Goldschmeding is een succesvol ondernemer. Hij heeft de vaardigheid om ingewikkelde problemen simpel weer te geven. Als werkstudent richtte hij in 1960 Randstad op, het uitzendconcern dat met 3,75 miljard gulden omzet in de hele wereld (1994) marktleider in Nederland is.

   NRC,

   Het Ondernemingsdiploma van de Opleiding Ondernemen 'a' van de CMO vormt een uitstekende start voor iedereen die belangstelling heeft voor het ondernemerschap. In kort tijdsbestek leert u alles wat van belang is om succesvol ondernemer te worden. En dan zet u de grote stap: u besluit om inderdaad een onderneming te starten.

   http://www.cmo-ccho.nl/

   • een kleine ondernemer
   • kleine ondernemers

   VVD stemmen was voor hem vroeger een bijna-automatisme. Hij was een kleine ondernemer, runde een zaak in uurwerken aan de Haarlemmerdijk, 'en dan stemde je vanzelfsprekend op de partij die voor je belangen opkomt'.

   Meppeler Courant,

   Echt een "kleine ondernemer" is Jean Kalis niet. Als één van de grootste vijf baggeraannemers van België kan hij terugblikken op de rijke geschiedenis van de scheepswerf die in 1923 door zijn vader werd gesticht.

   De Standaard,

   Van Dijk is bevreesd dat veel kleine ondernemers zich straks gedwongen zullen voelen op zondag te werken.

   Meppeler Courant,

   • zelfstandig ondernemer

   Of hij nu in loondienst, zelfstandig ondernemer of werkloos is, hij ziet zichzelf in maatschappelijk opzicht als 'eigen baas'.

   NRC,

   Een zelfstandig ondernemer doet er goed aan een aantal verzekeringen af te sluiten om zich in te dekken tegen bepaalde risico's.

   NRC,

   Van Montfrans zal zich in haar nieuwe werkkring vooral bezig houden met het managen en oplossen van ingewikkelde bestuurlijke processen bij onder andere de overheid. "Ik ga me vestigen als zelfstandig ondernemer. 't Is even wennen maar, zoals gezegd, met mijn achtergrond ook weer niet zo vreemd."

   NRC,

   Bent u vrouw, zelfstandig ondernemer en ligt er speelgoed onder uw bureau? Dan bent u vrijwel zeker een wahm: een 'working at home mom'.

   NRC,

   Het midden- en kleinbedrijf telt momenteel ongeveer 100.000 zelfstandige ondernemers van 20 tot 35 jaar. Dat is ongeveer een derde van het totaalaantal zelfstandigen.

   Meppeler Courant,

   met adjectivisch tegenwoordig deelwoord


   • een beginnende ondernemer
   • een startende ondernemer
   • beginnende ondernemers
   • startende ondernemers

   Het idee van een incubator is niet nieuw. Nederland kent er al een paar, meestal op commerciële basis. De bedoeling van een incubator is om een omgeving te scheppen die het voor een beginnende ondernemer mogelijk maakt om een idee in een product om te zetten. De incubator zorgt vaak voor huisvesting en infrastructuur, helpt bij het personeelsbeleid en juridische zaken, en laat de ondernemer profiteren van een netwerk aan kennis en klanten.

   NRC,

   Een startende ondernemer meldt zich allereerst bij de Kamer van Koophandel. Die stuurt hem door naar de Belastingdienst. De Belastingdienst verstrekt de ondernemer een BTW-nummer en wijst op de Startersdesk. Dat is een balie waar een medewerker van de Belastingdienst inzicht geeft in de belangrijkste fiscale aspecten van het starten van een onderneming.

   http://www.belastingdienst.nl

   Het aantal beginnende ondernemers in Nederland is tussen 1987 en 1994 explosief gestegen. Startten in 1987 24.000 mensen een nieuw bedrijf, zeven jaar later waren dat er bijna 40.000.

   De Standaard,

   Uit onderzoek blijkt dat startende ondernemers die managementbegeleiding krijgen een slagingspercentage hebben van 80%. Zelfstandige start-ups zonder deze begeleiding hebben een overlevingskans van 50%.

   http://www.nebib.nl/gids/uitdraai_gids_def.pdf

   met voorzetselgroep


   Voorzetsel: van

   • ondernemers van bedrijven
   • ondernemers van buurtcafés
   • ondernemers van cafés
   • ondernemers van horecabedrijven
   • ondernemers van slijtersbedrijven
   • ondernemers van supermarkten
   • ondernemers van een winkelcentrum

   Op grond van de landelijke Drank- en Horecawet dienen ondernemers van horecabedrijven en slijtersbedrijven in het bezit te zijn van een drank- en horecavergunning.

   http://www.deventer.nl/Txt/bedrijven-horeca-horecaverg.html

   Uiteraard kunnen ondernemers van buurtcafés ook altijd een beroep doen op de Horeca Account Manager van Interbrew. Hij of zij denkt graag met u mee over een strategie om in de toekomst te overleven.

   http://www.interbrewhoreca.nl/informatie/archiefmaand/index_6D2B93B0E8A145D3AD532C2103932B15.htm

   Ondernemers van supermarkten zijn van plan dit jaar fors te bezuinigen op de personeelskosten. Zij denken vooral te kunnen bezuinigen door full-time krachten te vervangen door part-timers.

   NRC,

   De gezamenlijke ondernemers van het Winkelcentrum Koedijkslanden hebben besloten om op zes achtereenvolgende donderdagen een extra koopavond te houden.

   Meppeler Courant,

   • ondernemers van een bedrijventerrein
   • ondernemers van de binnenstad
   • ondernemers van een gebied
   • ondernemers van Giethoorn

   In Veghel hebben de ondernemers van een bedrijventerrein een ex-inbreker ingehuurd om de inbraakgevoeligheid te testen.

   http://www.symbio6.nl/vb_andere_overheid.html,

   Afgelopen weekend werden al posters opgehangen in enkele cafés aan het Stationsplein. De uitbaters lieten gisteren weten dat ze de pamfletten hebben verwijderd. De ondernemers van de binnenstad tonen weinig begrip voor de posteractie omdat de affiches zonder overleg met hen op de winkelmuren zijn geplakt.

   De Limburger,

   Dit rapport is opgesteld door representanten van bewoners en ondernemers van dit gebied, met ambtelijke ondersteuning.

   http://www.denhaag.nl/docs/dsb/parkeren/rapport.pdf,

   De ondernemers van Giethoorn zijn maandagavond, tijdens een openbare vergadering van de plaatselijke ondernemersvereniging in restaurant De Rietstulp, een nieuw uniform tarief voor de verhuurboten overeengekomen ter hoogte van 25 gulden per uur.

   Meppeler Courant,

   in voorzetselgroep


   • kosten voor de ondernemer
   • risico's voor de ondernemer

   In sommige sectoren is de concurrentie zo hevig, dat de risico's voor de ondernemer erg groot zijn.

   De Standaard,

   De oplage van het drukwerk kan worden aangepast en dat betekent een verlaging van de kosten voor de ondernemer die zijn reclameboodschap huis-aan-huis kwijt wil.

   Meppeler Courant,

   Op het gebied van de beperking en uitsluiting van aftrek van bepaalde kosten voor de ondernemer verandert er weinig. Het gaat hier om kosten die (deels) een privé-karakter hebben, zoals representatiekosten, kosten voor congressen etc., of kosten die om een andere reden van aftrek zijn uitgesloten, zoals geldboeten.

   http://www. belastingplan-2001. nl/

   met ander, nevengeschikt substantief


   • ondernemers en werknemers

   Het bedrijfschap Horeca en Catering komt op voor de gemeenschappelijke belangen van iedereen die werkt in de horeca, catering en verblijfsrecreatie. Het doel is ervoor te zorgen dat ondernemers en werknemers met plezier kunnen werken, voldoende verdienen en dat gasten graag over de vloer komen.

   http://www.bedr-horeca.nl/

   De commissie werkt voor het collectieve belang van de ondernemingen in de branche. Het gaat dus om behartiging van het gemeenschappelijk belang van ondernemers èn werknemers in de totale naaimachinebranche. Het behartigen van belangen van individuele ondernemers of werknemers behoort niet tot de taak van de commissie, maar tot die van de ondernemers-organisaties of de vakbonden.

   http://www.hba.nl/index.cfm/12,42,21,pdf/info%20naaimachinebedrijf.pdf,

   voorafgegaan door als


   • als ondernemer

   De nieuwe wet brengt een aantal belangrijke wijzigingen voor de vraag wie fiscaal als ondernemer wordt beschouwd en wie gebruik kan maken van de ondernemersfaciliteiten in de inkomstenbelasting. In het huidige stelsel wordt iemand voor wiens rekening een onderneming wordt gedreven, beschouwd als ondernemer.

   http://www. belastingplan-2001. nl/

   Sinds hij het centercourt van Wimbledon vaarwel zei, begon Becker met een nieuwe carrière als ondernemer. "Ik ben en blijf een speler", zei Becker tegen Der Spiegel. "Ik heb helaas vaak te weinig angst en neem graag risico's." Eigenschappen die in de ondernemerswereld van verlies en winst goed van pas komen.

   NRC,

   Joop Kok is een sociale werkgever, met interesse voor z'n mensen. 'Altijd al geweest', zegt hij. 'Je moet je als ondernemer goed realiseren dat je afhankelijk bent van je mensen. Van hun instelling. Ik kan er in m'n eentje niet voor zorgen dat het Lekkerland voor de wind gaat. Daar heb je je medewerkers voor nodig.'

   Meppeler Courant,

   Gedurende die zeemanstijd stelde hij zijn ondernemersbijbel vol klare taal samen. "Je komt pas vooruit in het leven als je leiding kan geven, afspraak is afspraak, kijk iemand altijd recht in de ogen, waai niet om en word niet bang." Een jaar later stond Boonstra terug aan de wal als verkoper van oer-Hollandse rookworsten. Het werd het begin van een indrukwekkende loopbaan als ondernemer.

   De Standaard,

   Vaste verbindingen


   zelfstandig ondernemer zonder personeel


    Zie: zelfstandig ondernemer zonder personeel

   Woordfamilie


   Als deel van een afleiding


   • ex-ondernemer
   • oud-ondernemer
   • pseudo-ondernemer
   • superondernemer

   Als deel van een afleiding


   Als rechterlid in samenstellingen en samenkoppelingen


   • agro-ondernemer
   • aspirant-ondernemer
   • autocarondernemer
   • baggerondernemer
   • bandenondernemer
   • begrafenisondernemer
   • beleidsondernemer
   • binnenstadondernemer
   • binnenvaartondernemer
   • boef-ondernemer
   • boerenondernemer
   • boer-ondernemer
   • bollenondernemer
   • bootvaartondernemer
   • bouwondernemer
   • busondernemer
   • caféondernemer
   • circusondernemer
   • collega-ondernemer
   • collegeondernemer
   • computerondernemer
   • cruiseondernemer
   • dagbladondernemer
   • distributieondernemer
   • domeinnaamondernemer
   • dotcomondernemer
   • duiksportondernemer
   • EG-ondernemer
   • energieondernemer
   • familieondernemer
   • fietsondernemer
   • flexondernemer
   • franchiseondernemer
   • garnaalondernemer
   • gasondernemer
   • grootondernemer
   • hasjondernemer
   • havenondernemer
   • heftruckondernemer
   • hightechondernemer
   • hobbyondernemer
   • homo-ondernemer
   • hoofdondernemer
   • horecaondernemer
   • IB-ondernemer
   • ICT-ondernemer
   • immigrantenondernemer
   • internetondernemer
   • IT-ondernemer
   • jongondernemer
   • kabelondernemer
   • kameraad-ondernemer
   • kampeerondernemer
   • kandidaat-ondernemer
   • kermisondernemer
   • kmo-ondernemer
   • koopman-ondernemer
   • kunstenaar-ondernemer
   • kunstondernemer
   • landbouwondernemer
   • lid-ondernemer
   • luchtvaartondernemer
   • makelaar-ondernemer
   • mammoetondernemer
   • marktondernemer
   • marktplaatsondernemer
   • medeondernemer
   • metaalondernemer
   • misdaadondernemer
   • mkb-ondernemer
   • natuursportondernemer
   • netondernemer
   • niet-ondernemer
   • onderwijsondernemer
   • partnerondernemer
   • pizzaondernemer
   • privéondernemer
   • pseudo-ondernemer
   • quasiondernemer
   • recreatieondernemer
   • reisadviesbureauondernemer
   • Romaondernemer
   • rondvaartbotenondernemer
   • satellietondernemer
   • scheepvaartondernemer
   • schilder-ondernemer
   • seksondernemer
   • serieondernemer
   • Sparondernemer
   • speelgoedondernemer
   • sportleraar-ondernemer
   • sportondernemer
   • staatsondernemer
   • supermarktondernemer
   • tabaksondernemer
   • tankvaartondernemer
   • taxiondernemer
   • textielondernemer
   • theaterondernemer
   • topondernemer
   • touringcarondernemer
   • transportondernemer
   • uitvaartondernemer
   • uitvinder-ondernemer
   • vastgoedondernemer
   • verhuisondernemer
   • vervoerondernemer
   • watersportondernemer
   • webondernemer
   • weekendondernemer

   Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen


   • ondernemer-amateur
   • ondernemer-bedrijfsleider
   • ondernemer-despoot
   • ondernemer-eigenaar
   • ondernemer-manager
   • ondernemersactiviteit
   • ondernemersadviesmiddag
   • ondernemersaftrek
   • ondernemersambitie
   • ondernemersavond
   • ondernemersbagage
   • ondernemersbeginsel
   • ondernemersbegrip
   • ondernemersbelang
   • ondernemersbelasting
   • ondernemersbeleid
   • ondernemersbeloning
   • ondernemersbeschikking
   • ondernemersbeslissing
   • ondernemersbeurs
   • ondernemersbevolking
   • ondernemersbijbel
   • ondernemersbijeenkomst
   • ondernemersblad
   • ondernemersbloed
   • ondernemersboek
   • ondernemersbox
   • ondernemersbrief
   • ondernemerscafé
   • ondernemerscarrière
   • ondernemerscentrum
   • ondernemerscircuit
   • ondernemersclub
   • ondernemerscollectief
   • ondernemerscollege
   • ondernemerscontact
   • ondernemerscultuur
   • ondernemerscursus
   • ondernemersdenken
   • ondernemersdiploma
   • ondernemersduo
   • ondernemersdurf
   • ondernemersdynastie
   • ondernemersechtpaar
   • ondernemerseducatie
   • ondernemerseigenschap
   • ondernemerseis
   • ondernemerselan
   • ondernemersenergie
   • ondernemersfaciliteit
   • ondernemersfamilie
   • ondernemersfederatie
   • ondernemersfiguur
   • ondernemersfilosofie
   • ondernemersforum
   • ondernemersfront
   • ondernemersgebeuren
   • ondernemersgedrag
   • ondernemersgeest
   • ondernemersgemeente
   • ondernemersgevoel
   • ondernemersgezin
   • ondernemersgoeroe
   • ondernemersgroep
   • ondernemershandelen
   • ondernemershoek
   • ondernemershoofd
   • ondernemershouding
   • ondernemershuis
   • ondernemershulp
   • ondernemershumeur
   • ondernemersinitiatief
   • ondernemersinkomen
   • ondernemersinstinct
   • ondernemersjargon
   • ondernemerskamp
   • ondernemerskant
   • ondernemerskapitaal
   • ondernemerskeuze
   • ondernemersklimaat
   • ondernemerskoepel
   • ondernemerskorps
   • ondernemerskrediet
   • ondernemerskring
   • ondernemerskwaliteit
   • ondernemersland
   • ondernemersleven
   • ondernemerslid
   • ondernemerslobby
   • ondernemersloket
   • ondernemersloon
   • ondernemerslust
   • ondernemersmentaliteit
   • ondernemersmicrobe
   • ondernemersmilieu
   • ondernemersmissie
   • ondernemersmodule
   • ondernemersmoed
   • ondernemersnetwerk
   • ondernemersnieuwsbrief
   • ondernemersonderwijs
   • ondernemersontwikkeling
   • ondernemersonvriendelijk
   • ondernemersoog
   • ondernemersopdracht
   • ondernemersopleiding
   • ondernemersorganisatie
   • ondernemerspad
   • ondernemerspakket
   • ondernemerspanel
   • ondernemerspartijen
   • ondernemersplan
   • ondernemersplatform
   • ondernemerspolicy
   • ondernemersprijs
   • ondernemersprioriteit
   • ondernemersproces
   • ondernemersproject
   • ondernemersraad
   • ondernemersrealiteit
   • ondernemersregeling
   • ondernemersrisico
   • ondernemersrol
   • ondernemerssfeer
   • ondernemerssnaar
   • ondernemerssociëteit
   • ondernemersspirit
   • ondernemersstandpunt
   • ondernemersstrategie
   • ondernemerstaak
   • ondernemerstheorie
   • ondernemerstijd
   • ondernemerstoer
   • ondernemersuniversiteit
   • ondernemersvaardigheid
   • ondernemersverbond
   • ondernemersvereniging
   • ondernemersvergunning
   • ondernemersvermogen
   • ondernemersvertegenwoordiging
   • ondernemersvertrouwen
   • ondernemersvirus
   • ondernemersvisie
   • ondernemersvleugel
   • ondernemersvolk
   • ondernemersvoorman
   • ondernemersvriendelijk
   • ondernemersvrouw
   • ondernemerswaarde
   • ondernemerswedstrijd
   • ondernemerswereld
   • ondernemerswijsheid
   • ondernemerswil
   • ondernemerswinst
   • ondernemerszaken
   • ondernemerszijde
   • ondernemerszin
   • ondernemer-voorzitter