ondernemersvereniging


ondernemersvereniging 1.0

vereniging van personen die als beroep het ondernemerschap uitoefenen en gezamenlijk opkomen voor hun belangen; belangenvereniging van ondernemers; ook: de gezamenlijke leden van zo'n vereniging
Ook wel gevolgd door de naam van de betreffende ondernemersvereniging.

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een ondernemersvereniging…

is een vereniging

  • [Betrokkene] is bestemd voor ondernemers

    Algemene voorbeelden


    In oktober 1999 werd het opgeheven na herhaalde verzoeken van de lokale ondernemersvereniging, omdat het uitgaansverbod negatieve gevolgen had voor de horeca en andere zaken.

    De Telegraaf,

    Uit een onderzoek van ondernemersvereniging InitiatiefRijk Hillegom (IRH) blijkt dat zo'n zestig tot zeventig procent van de detaillisten in het hart van het dorp de zaak niet wil sluiten op donderdagavond.

    http://www.haarlemsdagblad.nl/Index/0,4376,,00.html?sHoofdUrl=http%3A%2F%2Fwww.haarlemsdagblad.nl%2FPagina%2F0%2C7100%2C10-1-6458--1913409-1488--%2C00.html,

    Boone is evenwel niet te verleiden tot te kritische uitspraken over het beleid van de deelstaten. Dat laat hij over aan de Vlaamse respectievelijk Waalse ondernemersverenigingen.

    De Standaard,

    Ik ben geen lid van de Ondernemersvereniging geworden.

    http://www.enschede.nl/Default.htm

    Juist deze alliantie tussen bewonersverenigingen en ondernemersverenigingen bleek de aanzet te zijn tot een mondige en succesvolle onderhandelpartner met de BW en de gemeentelijke plannenmakers.

    http://www.dsdelft.nl/~zpoort/

    De gezamenlijke ondernemersverenigingen in Limburg hebben met diverse gemeenten al afspraken gemaakt dat ondernemers die in acute nood zijn geraakt, een beroep kunnen doen op de Bijstandsregeling Zelfstandigen.

    NRC,

    Daarom zit het bestuur regelmatig aan tafel met organisaties van bewoners, belangenorganisaties van ouderen en gehandicapten, sportclubs, organisaties van migranten, ondernemersverenigingen, enzovoorts.

    http://www.osdorp.amsterdam.nl/bestuur/index.html

    MKB-Nederland, de ondernemersvereniging van het midden- en kleinbedrijf, stelt opnieuw voor om lopende cao's die doorwerken in 2004 en 2005 open te breken.

    http://www.nivra.nl/index.asp?MKB/caoopenbreken161203.htm,

    Voorwaarde is wel dat de aanwijzing van de koopzondagen wordt gedragen door het merendeel van de ondernemers en de ondernemersvereniging.

    De Limburger,