openbronsoftware


openbronsoftware 1.0

(media, communicatie en telecommunicatie; ICT; neologisme)

software waarbij de gebruiker ervan een licentie heeft om ook ontwikkelaar te zijn en waarbij het vrijgeven van de broncode een onderdeel van die licentie is; software waarvan de broncode vrijelijk beschikbaar wordt gesteld; software met open broncode; opensourcesoftware

Semagram (extra betekenisinformatie)


Openbronsoftware…

is software

      Algemene voorbeelden


      Steeds meer bedrijven kiezen voor openbronsoftware en zijn vele voordelen. Maar vaak is traditionele, commerciële software zinvoller voor een onderneming.

      http://www.ciobelgium.com/article/153905/zeven-goede-redenen-om-niet-voor-openbronsoftware-te-kiezen/,

      In tegenstelling tot bijvoorbeeld IBM is Sun er zelden in geslaagd om uit die openbronsoftware lucratieve dienstencontracten of hardwareverkopen te puren.

      De Standaard,

      De veiligheid van openbronsoftware hangt af van de community die fouten ontdekt. De Heartbleed-bug en andere recente gebeurtenissen tonen echter aan dat dit niet altijd gebeurt.

      http://www.smartbiz.nl/nieuws/156668/waarom-openbronsoftware-niet-zo-veilig-is-als-u-denkt/,

      Stemcomputers moeten worden uitgerust met openbronsoftware. Dat maakt het systeem controleerbaar en minder fraudegevoelig. Bovendien is de overheid dan niet afhankelijk van één softwareleverancier.

      http://www.vosba.nl/nieuws/nieuwsitem/article/roep-om-openbronsoftware-in-stemcomputers.html?cHash=da425a77ef&tx_ttnews%5BbackPid%5D=1544

      Etymologie


      Aard herkomst leenvertaling
      Vroegste datering 2002
      Brontaal Engels
      Vorm in brontaal open source software
      Betekenis in brontaal idem