oprotpremie


oprotpremie 1.0

(informeel)

premie voor werknemers die een bepaald bedrijf verlaten, al dan niet vrijwillig; premie voor vertrekkende werknemers; vertrekpremie

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een oprotpremie…

is een premie

      Algemene voorbeelden


      Soms krijgen ontslagen werknemers van de kantonrechter een schadevergoeding mee bij hun vertrek: de zogeheten gouden handdruk. Over die oprotpremies doen de wildste verhalen de ronde.

      http://www.planet.nl/business,

      Combinatiemogelijkheden


      als object bij een werkwoord


      • een oprotpremie geven
      • een oprotpremie krijgen

      Ik zag haar ogen heel even omhoog en naar links bewegen. Ze loog. "... en het maakt ook de operateurs in de regio kwetsbaar. Hetgeen natuurlijk verreweg onze belangrijkste motivatie is." Geen slecht motief, dacht ik – ook al praatte ze onzin – zeker als ik daar zelf zou opereren. "Wat haar motieven betreft, nou ja, daar hoeft u zich geen zorgen over te maken". Ik begon me steeds onprettiger te voelen. Ik wendde me tot Lynn. Als je je daar toentertijd zorgen om maakte, waarom heb je haar dan niet gewoon een oprotpremie gegeven?

      Crisis four, Andy McNab,

      Hoogopgeleide blanken hebben het overheidsapparaat moeten verlaten om ruimte te maken voor andere bevolkingsgroepen. Zij kregen veelal een oprotpremie, waarmee de meesten eigen bedrijfjes zijn begonnen.

      Algemeen Dagblad,

      oprotpremie 2.0

      (informeel)

      premie voor asielzoekers of buitenlandse arbeiders die een gastland verlaten; bonus voor vertrekkende asielzoekers; vertrekpremie

      Semagram (extra betekenisinformatie)


      Een oprotpremie…

      is een premie

          Algemene voorbeelden


          En hoe kon een anarchistisch vrijdenker als Constandse er nu vóór zijn dat een Turk of Marokkaan wordt 'teruggestuurd' met een diploma van de cursus islam die de SP, naast de oprotpremie, in de aanbieding deed!?

          http://www.human.nl/constandse/dossier/index.htm

          Veel Albanezen werden, met een jeansbroek en oprotpremie, echter vlug weer gedeporteerd.

          Zij kwamen uit het Oosten, Chris De Stoop,

          Sterker: de remigratiebonus ("oprotpremie'') en het inburgeringscontract zijn staand kabinetsbeleid, terwijl ook buiten de SP voorzichtig nagedacht wordt over "instrumenten'' om allochtonen vrijwillig te spreiden.

          NRC,