pediater


pediater 1.0

(gezondheid, geneeskunde en zorg)

arts die is gespecialiseerd in de opvolging van de ontwikkeling van kinderen en jongeren en de preventie en de diagnose, behandeling en het onderzoek van bij hen voorkomende ziekten; kinderarts

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een pediater…

is een arts; is een persoon

      Algemene voorbeelden


      Een kinderarts of pediater is een arts die is gespecialiseerd in de behandeling van kinderen. De leeftijd waarin kinderen door de kinderarts worden behandeld loopt vanaf de geboorte tot dat ze uitgegroeid zijn, dus meestal zo'n 16 tot 18 jaar. De kinderarts behandelt alle aandoeningen waarbij niet geopereerd hoeft te worden. Een subspecialisme is neonatologie. Dit is een subspecialisme van de geneeskunde die als de zorg van zieke of vroeg geboren zuigelingen wordt gedefinieerd. Het is een beperkte, op ziekenhuis gebaseerde, subspecialiteit van pediatrie.

      http://www.zoekdokter.nl/voor-patienten,

      Voeding baby: Flesvoeding: In de eerste plaats wordt er rekening gehouden met de keuze van de ouders. Indien er geen keuze gemaakt is, of indien de toestand van de baby dit vereist, bepaalt de pediater zelf de voeding.

      http://www.asz-aalst.be/

      De verdeling van de keuze van de ouders voor een vaccineerder is vrij stabiel: 70% gaat naar Kind en Gezin (inclusief de arts van de kinderkribbe), 17% van de ouders consulteert de pediater voor de vaccinaties en 11% gaat naar de huisarts.

      http://www.wvc.vlaanderen.be/vaccinatie/

      Woordfamilie


      Als rechterlid in samenstellingen en samenkoppelingen


      Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen