percentage


percentage 1.0

hoeveelheid die of aantal dat berekend en uitgedrukt wordt in een getal in verhouding tot het getal honderd; hoeveelheid, aantal, bedrag in procenten

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een percentage…

is een hoeveelheid

  • [Functie] dient om inzicht te krijgen in een bepaalde verhouding
  • [Aantal of hoeveelheid] varieert op een schaal van 0 tot 100 procent
  • [Voorstellingswijze] wordt uitgedrukt in procenten (%)

    Algemene voorbeelden


    Het aantal mensen dat als autopassagier meereist, daalt van 19 naar 18 procent. "Elk afzonderlijk zijn die percentages niet altijd significant, maar als je ze naast elkaar ziet, tekent zich toch een duidelijke tendens af", zegt Goossens.

    http://www.kleurrijkvlaanderen.be/showpage.asp?iPageID=571,

    De rechter bepaalt vrij de methode om de gevolgen van de blijvende ongeschiktheid te vergoeden. Niet het percentage op zich, maar wel de vraag of er sprake is van een aantasting van het verdienvermogen zou determinerend moeten zijn voor de keuze van de vergoedingsmethode.

    http://home.pi.be/~eb918787/econ-arbong-wn.pdf

    Tyson, met een snorretje en een korte baard, zat op de eerste rij tegenover zijn leraar, Mohammed Siddeeq, die hem in de gevangenis eerst hielp met zijn huiswerk - wat zijn percentages?, wat zijn decimalen? - en hem daarna steunde bij zijn bekering tot de islam.

    NRC,

    Combinatiemogelijkheden


    als subject bij een werkwoord


    • achterblijven
    • afnemen
    • bedragen
    • dalen
    • gelden
    • hoger liggen
    • hoger zijn
    • lager liggen
    • lager zijn
    • liggen op
    • oplopen
    • schommelen
    • stijgen
    • toenemen
    • variëren
    • verdubbelen
    • verschillen
    • zakken

    Het vrachtverkeer groeide met 8,1 procent, maar dat percentage bleef achter bij de algemene groei van de luchtvrachtmarkt.

    NRC,

    Reed in de eerste helft van juli bijna 27 procent van de treinen met meer dan drie minuten vertraging: aan het eind van die maand was dat percentage afgenomen tot ruim 18.

    Nieuwsblad van het Noorden,

    Terwijl 12,8% van de afgestudeerden die zich in 2000 bij de VDAB inschreven een jaar later nog steeds werkzoekenden zijn (ongeacht of zij zich tijdens deze periode uitschreven), bedraagt dit percentage bij de psychologen 16,2%.

    http://allserv.rug.ac.be/~kerauw/doo/rapporten/rapport2.pdf,

    In een normale week koopt circa 22,5 procent van de Nederlandse huishoudens vers rundvlees. Ten tijde van het mediatumult over de gekkekoeienziekte eind maart daalde dat percentage tot 16 procent.

    Meppeler Courant,

    De graad van arbeidsongeschiktheid bedraagt [...] ten minste 66 %. Voor zelfstandigen geldt geen percentage, zij moeten hun beroepsbezigheden volledig hebben stopgezet wegens letsels of functionele stoornissen.

    http://www.mloz.be/ao

    De kans op verticale overdracht van HIV-1 van moeders naar kinderen bedraagt in de westerse wereld 15 tot 25%. In ontwikkelingslanden ligt dit percentage hoger: ongeveer 21-43%.

    http://www.rivm.nl/

    Opvallend is dat slechts 17,3 procent van de PvdA-stemmers vindt dat Peper opnieuw burgemeester of minister kan worden. Een ruime 35 procent van de CDA-achterban ziet daarin geen probleem. Ook bij D66 (32,4 procent) en VVD (19,7 procent) is dat percentage hoger.

    De Telegraaf,

    Van de verblijfstoeristen in NW-Overijssel vindt 17 procent de prijs van de vakantiebungalow en 18 procent die van de camping hoog of te hoog. Elders liggen deze percentages lager.

    Meppeler Courant,

    Uw Ouderdomspensioen dat u na die datum opbouwt, wordt dan 12 procent hoger. Als u een ex-partner hebt, kan het percentage lager zijn.

    http://www.abp.nl/mx01/content/interface/index_1.htm

    Van de vaders had 85 procent de kinderen niet meer in huis, van de moeders lag het percentage op 60 procent.

    http://www.planet.nl/planet/show/id=75090/contentid=455523/sc=7bcebf,

    Op dit moment koopt het bedrijf 15 procent (300 miljoen gulden op een totaal van twee miljard gulden) van zijn spullen buiten Nederland. Hovers zei te verwachten dat dit percentage oploopt tot 20 en zelfs daarboven.

    NRC,

    Volgens wetenschappers van de Europese Commissie bezwijkt 4 tot 15 procent van de dieren al voordat ze geslacht kunnen worden. "Dat percentage schommelt al naar gelang de behandeling ruwer of voorzichtiger is", zegt Wakker Dier-voorman Mattheus Bleijenberg.

    Reformatorisch Dagblad,

    De transportsector kampt met een groot personeelstekort. In 2000 waren er 3600 vacatures. Het percentage vrouwen in de sector steeg van 6 naar 9 procent.

    http://www.jobnews.nl/jobnews/3_Loopbaan/displayArticle_archief.html?ARTICLE_ID=1002138,

    Uit de rapportage blijkt verder dat dertig procent van de burgers zich in 1992 weleens onveilig voelde. Dit percentage varieert echter sterk naar 'buurtkwaliteit'.

    NRC,

    Naar schatting is in Nederland één op de vijf mensen hooikoortspatiënt. Wereldwijd varieert dit aantal tussen de 10 en 30 procent van de bevolking, al naar gelang de geografische ligging van een gebied. Deze percentages zijn de afgelopen 20 jaar verdubbeld en de verwachting is dat het aantal hooikoortspatiënten blijft toenemen.

    http://www.allergie.s-p.nl/

    Bijna een huisarts op twee wordt tijdens zijn loopbaan gevraagd aktieve eutanasie toe te passen. Voor passieve eutanasie ligt het cijfer nog hoger. Het vakblad De Huisarts, dat hierover een enquête organizeerde, meldt dat vandaag.De percentages verschillen weinig tussen Vlaanderen, Wallonië en Brussel.

    De Standaard,

    Terwijl 74 procent van de Fransen "sympathie" of "begrip" hadden voor de harde actie van de vrachtrijders in november, zakte dat percentage naar 51 procent voor de huidige staking.

    De Standaard,

    als object bij een werkwoord


    • een percentage aangeven
    • percentages afronden
    • een (bepaald) percentage bereiken
    • dit percentage berekenen
    • een percentage betalen
    • een percentage eisen
    • een, geen percentage geven
    • percentages halen
    • percentages hanteren
    • een percentage hebben (op)
    • een percentage inhouden
    • percentages noemen
    • een percentage opleveren
    • een percentage ontvangen
    • een percentage scoren
    • de percentages vaststellen
    • de percentages verhogen
    • een percentage verlagen

    Stapsgewijs moeten de gemeente toe naar een percentage dat de overheid als gemiddelde bijdrage heeft aangegeven.

    Meppeler Courant,

    Percentages zijn afgerond naar onder tot op een geheel getal.

    http://voorwaarden.telenet.be/start.htm

    Het beleid dat bedoeld was om discriminatie tegen te gaan, wordt gebruikt als een excuus om te discrimineren. Dat komt doordat in sommige gemeenten - zoals Mechelen - tussen de scholen niet alleen is afgesproken dat men meer allochtonen zal toelaten, maar ook dat men, als in een school een bepaald percentage bereikt is, de allochtonen ervan zal overtuigen dat ze elders moeten gaan.

    De Standaard,

    Op basis van die belastbaarheid wordt geselecteerd welke functies je nog zou kunnen uitvoeren. Deze geselecteerde functies worden vergeleken met wat je zou kunnen verdienen zonder je beperkingen. Dit verschil is je percentage van arbeidsongeschiktheid. Het is een ingewikkelde klus om dit percentage te berekenen.

    http://www.ivd.nl/

    De kostprijs van licentierechten weegt volgens Algoet niet op tegen de initiële investeringen van een reclamecampagne. "Wij betalen een vast percentage op de omzet. Verder verzorgen wij nog wel onze eigen promotie, maar moeten niet meer expliciet investeren in die naambekendheid."

    Gazet van Antwerpen,

    De Bosnische Serviërs eisen niet alleen een groter percentage van het grondgebied op maar willen ook land van betere kwaliteit.

    NRC,

    "Daarbij moet wel worden aangetekend dat het Hoogeveense theater ook meer voorstellingen geprogrammeerd heeft: in totaal 220. Directeur Giel Pastoor is niettemin blij met de voorlopige cijfers. Onder de bezoekers bevinden zich volgens Pastoor ook veel nieuwe klanten. ''Ik kan geen percentage geven, maar het gaat toch om een aanzienlijke groep."

    Dagblad van het Noorden,

    Zolang de maatregelen vager zijn geformuleerd dan quota, worden ze toegestaan. Werkgevers kunnen worden verplicht streefpercentages (goals) vast te stellen voor achtergestelde groepen en tijdschema's om die percentages te halen.

    NRC,

    De cafés hebben een percentage op de winst.

    Gazet van Antwerpen,

    De stichting RAKZ heeft als factormaatschappij een bepaald percentage van de prijs van de leveranciers ingehouden [...] voor geleverde diensten.

    NRC,

    Egon Zehnder hanteert geen percentages, maar spreekt van tevoren een bedrag af met een minimum van zeventigduizend euro.

    Intermediair,

    Per groep zijn in de regeling specifieke voorwaarden opgenomen over de artistieke leiding en worden verschillende percentages en maximumbedragen genoemd die de grondslag vormen voor de subsidiëring.

    http://www.rks.nl/,

    Zelfstandigen ontvangen geen percentage van het loon dat zij derven, maar een forfaitair bedrag dat varieert met hun gezinssituatie.

    http://socialsecurity.fgov.be/alles_wat_u_wilde_weten/2001/allyouwa2001_n-new.pdf,

    Een vergelijkbaar enquêteonderzoek onder leden van de Amerikaanse False Memory Syndrome Foundation, leverde eveneens een hoog percentage op.

    http://www.skepsis.nl/pseudoherinneringen.html,

    Als het gaat om de ontevredenheid onder gebruikers over de bereikbaarheid scoort deze provider een percentage van 62 procent.

    de Volkskrant,

    Vanaf 1920 hebben wetenschappers zich beziggehouden met onderzoek naar welke de werkzame bestanddelen van Marapuama precies zijn. [...]. In een revival van onderzoek naar de farmacologische eigenschappen van de plant, tussen 1969 en 1990, werden de exacte percentages aan werkzame stoffen vastgesteld.

    http://www.orthos.nl/media/perio/DOK94/DOK94art.htm

    Momenteel loop de procedure om de percentages inzake recyclage en nuttige toepassing te verhogen.

    http://www.ovam.be/jahia/Jahia/cache/offonce/pid/451

    "We weten nu dat 2 tot 5 procent van de verkeersongelukken door geneesmiddelengebruik wordt veroorzaakt. Het is onmogelijk om dat percentage naar nul te verlagen."

    NRC,

    met koppelwerkwoord


    • zijn

    Deze coalitie kan volgens peilingen in februari rekenen op vijftien procent (in januari was dat percentage nog maar zes).

    NRC,

    Gelukkig reageren de meeste mensen goed op homeopatische behandelingen, bemerken zij verbeteringen op elk niveau en komen uiteindelijk tot genezing. Helaas is er altijd een percentage dat niet of nauwelijks reageert, maar dat ziet men ook bij andere behandelmethoden.

    http://home.wish.net/~homeopat/inhoud-2.htm

    met adjectief ervoor


    • een groot percentage
    • grote percentages
    • een groter percentage
    • het grootste percentage
    • een hoog percentage
    • een hoger percentage
    • het hoogste percentage

    Les 1: je moet de ondernemers die je kapitaal verschaft goed uitleggen wat er gebeurt als ze investeerders in huis halen. 'Een groot percentage begrijpt niet wat dát betekent', zegt Pieper. 'Opeens kunnen ze niet meer alles in hun uppie beslissen.'

    de Volkskrant,

    Hoewel dit meestal niet legaal is, worden grote percentages van de telefoongesprekken in Nederland afgeluisterd door politie en BVD.

    http://home.wxs.nl/~vrijbrief/vb/infomij.htm,

    Zorg en onderwijs vergen een steeds groter percentage van het bruto nationaal product, omdat er minder technische vooruitgang in deze sectoren zit.

    Reformatorisch Dagblad,

    Het grootste percentage van de 189 renners is van Franse afkomst (41), op de voet gevolgd door Spanje met 38 coureurs.

    http://www2.omroep.nl/nos/tour2002/

    Reeds in de 8e eeuw brachten de Arabieren destilleerkolven (alquitaras) naar Andalusië om wijn uit de omgeving van Jerez in alcohol van een hoog percentage om te zetten.

    http://www.stedentipsvoortrips.nl/spanje/jerezdelafrontera.htm

    Eind 2000 waren 4,7 miljoen Zuid-Afrikanen besmet met het aids-virus. Dat is 9 procent van de totale bevolking, een hoger percentage dan men tot nu toe had vermoed.

    http://oud.refdag.nl/bui/010409bui06.html,

    Het hoogste percentage bedreigde soorten kent de orde van de apen; 46 procent van de apensoorten dreigt uit te sterven.

    De Standaard,

    • een gering percentage
    • een geringer percentage
    • een klein percentage
    • een kleiner percentage
    • het kleinste percentage
    • een laag percentage
    • een lager percentage
    • het laagste percentage
    • een miniem percentage

    Hoewel vrouwen ruim de helft van de Vlaamse bevolking vormen en hoewel ze steeds meer afstuderen in hogere studierichtingen, vinden we slechts een gering percentage terug op plaatsen waar collectieve beslissingen worden genomen.

    De Standaard,

    Groei van de vereniging betekent onvermijdelijk, dat een geringer percentage van de leden actief zal willen zijn dan in de beginjaren van ROVER het geval was.

    http://www.rovernet.nl/

    Een klein percentage van alle aardbevingen vindt plaats op de platen zelf, meestal op continenten.

    http://www.geol.student.kuleuven.ac.be/geos/studie/ue.doc,

    De dammers bleken niet eensgezind, maar een trend valt toch te ontdekken. Bij vraag 1 vond net geen absolute meerderheid (49%) dat de partijduur moet blijven zoals die is. Een kleiner percentage (43%) zag wel wat in de verkorting tot ongeveer vijf uur. De overige 8% had geen mening.

    http://www.euronet.nl/users/evdussel/damrubriek_27_oktober.htm,

    Opvallend is verder dat Nederland van de Europese landen het kleinste percentage 'laggards' kent - de zogenaamde achterblijvers.

    ANP,

    Mosselen zijn gezond omdat ze veel eiwitten en vitaminen bevatten. Ze bevatten een laag percentage gezonde vetten die gunstig zijn voor hart- en bloedvaten en cholesterolverlagend werken.

    http://www.xquis.com/products/_nl/mosselen.htm

    De nettoloonstijging in Nederland zal volgend jaar de op een na laagste in Europa zijn. Alleen Portugal heeft een lager percentage.

    http://www.pasoftware.nl/archief_articles/archief_articles_jan2003.shtml,

    Uit Europese vergelijkingen blijkt dat Nederland, samen met Denemarken, het laagste percentage langdurig arme huishoudens telt, de helft vergeleken met Duitsland of Groot-Brittannië.

    NRC,

    Bacteriën zijn overal in de natuur aanwezig. In de bodem leven bacteriën in het darmkanaal van het overige bodemorganisme en van dode organische stoffen die al eerder verteerd zijn door het bodemleven. Slechts een miniem percentage leeft van levende organismen waardoor schade aangebracht wordt aan cultuurgewassen.

    http://www.detuingids.be/pages/detail.asp?Id=2904

    • een ander percentage

    De financieringsregeling huisvesting ambtenaren voorziet in de mogelijkheid om aan personeelsleden in dienst van de gemeente een hypothecaire geldlening te verstrekken. Een van de voorwaarden is dat de uit de kredietverstrekking voortvloeiende lasten niet hoger mogen zijn dan 20% van het geldende inkomen. Gebleken is dat deze norm aan de lage kant is met gevolg dat de gevraagde kredietverstrekking voor de aankoop van een woning soms ontoereikend is. De Stichting gezamenlijke bemiddelende organen hanteert als woonlastengrens een ander percentage.

    Meppeler Courant,

    • het exacte percentage
    • exacte percentages

    Hoewel de resultaten soms enigszins worden overdreven, hebben de experimenten ongetwijfeld pseudo-herinneringen opgeleverd. Het exacte percentage is van minder belang omdat het sterk afhangt van de omstandigheden.

    http://www.skepsis.nl/pseudoherinneringen.html,

    In eerste lezing had het Parlement in oktober vorig jaar zijn steun gegeven aan het voorstel van de Commissie om de exacte percentages van de verschillende grondstoffen te vermelden op het etiket of het verpakkingsmateriaal.

    http://www.europarl.eu.int/home/default_nl.htm,

    • het gebruikelijke percentage

    Bordeelhouders en spulhandelaren verdienen veel geld en stoppen het gebruikelijke percentage in bruine enveloppen die ze hier en daar laten liggen, en machtsdragers willen zo'n envelop wel eens oppakken, per ongeluk, zogezegd.

    De doosjesvuller en andere vondsten, Janwillem van de Wetering,

    • een gelijk percentage
    • gelijke percentages

    Opmerkelijk was overigens wel dat 70 procent van de ondervraagden - een ruime meerderheid dus- zich uitsprak tégen een nachtsluiting van de luchthaven. Een ongeveer gelijk percentage gaf aan bij voorkeur vanaf Rotterdam Airport te reizen.

    http://www.rotterdam-airport.nl/,

    Op de vraag van welke twee ontwikkelingen de komende twintig jaar de meeste invloed op wonen, werken en recreëren verwacht moet worden, antwoordt men ongeveer in gelijke percentages met de 24-uurs economie, Internet en vergrijzing.

    http://www.publiek-politiek.nl/geefmijderuimte/Verslag/inhoud.htm

    • het gemiddelde percentage

    De overheidsuitgaven voor wetenschappelijk onderzoek worden in begrotingspercentage tenminste verhoogd tot het gemiddelde percentage van de vier grootste lidstaten.

    http://www.e-stem.nl/,

    • een globaal percentage

    Met een globaal percentage van 43,8 pct. liggen de lasten op arbeid in België [...] nog steeds bijna 5 procentpunt hoger dan in de drie buurlanden.

    http://meta.fgov.be/pdf/pd/nldf29a.pdf,

    • het huidige percentage
    • dat laatste percentage
    • dit laatste percentage
    • het laatste percentage

    Vooral het voorstel elke school tien procent extra geld voor de zwakste leerlingen te geven, stuitte op verzet. Tien procent is twee procent minder dan het huidige percentage.

    NRC,

    Gezien het wezenlijke belang van de bibliotheek voor de FASO en zijn aangesloten orkesten - en in overeenstemming met het Beleidsplan 1991, waarin de intentie is uitgesproken het niveau van 60% ten minste te handhaven - mag in elk geval verwacht worden dat de Algemene Vergadering niet tot een verlaging van het huidige percentage van 60% zal besluiten.

    http://www.esp.ele.tue.nl/faso/fasobib/fasobib.htm

    Belangrijk voor het CPB is vooral hoe de feitelijke werkloosheid zich ontwikkelt ten opzichte van de evenwichtswerkloosheid. Dat laatste percentage is een cijfer waarbij er vanuit de arbeidsmarkt geen op- of neerwaartse druk op de lonen is.

    Haagsche Courant,

    Ongeveer 10% van de bevolking mijdt onveilige plekken, ruim 15% laat vaak waardevolle spullen thuis. Dit laatste percentage toont een dalende trend.

    http: //www.omv.nl/ATEST/fnieuwsbrief/FNIEUWS.html,

    Van bij de intrede van Swiss Life vorig jaar, maakte de top van het Landbouwkrediet er geen geheim van dat er nog gezocht werd naar een bancaire partner. Die zou een belang van 25,1 tot 33,3 procent kunnen nemen.Het laatste percentage is het waarschijnlijkst: elk van de drie aandeelhouders zou dan een derde van de aandelen in handen hebben.

    De Standaard,

    • een stabiel percentage

    De beschikbare cijfers voor het bevolkingsdeel dat actief is in het vrijwilligerswerk lopen per onderzoek nogal uiteen, maar geven doorgaans een vrij stabiel percentage te zien.

    http: //www.omv.nl/ATEST/fnieuwsbrief/FNIEUWS.html,

    • het totale percentage

    Er lijkt dus een duidelijk fundament voor het aanvaarden van de Europese Unie. Maar het totale percentage ja-stemmers is de laatste maanden licht aan het dalen en dat zorgt in Kopenhagen voor nervositeit.

    NRC,

    • een vast percentage
    • vaste percentages

    In het eindloonsysteem wordt per dienstjaar een vast percentage van pensioen opgebouwd.

    http://home.szw.nl/navigatie/rubriek/dsp_rubriek.cfm?rubriek_id=1_id=103_id=27073

    Metro heeft een strakke politiek om vaste percentages mannen, vrouwen, allochtonen, universitairen, Franstaligen in dienst te nemen.

    Scènes op het werk, Paul Desmedt,

    Het is gebruikelijk dat de executeur, als hij geen familie van de erflater is, een vergoeding ontvangt voor de door hem of haar verrichte werkzaamheden. Die vergoeding kan in het testament zijn vastgesteld. Is dat niet zo, dan zijn er vaste percentages voor.

    http://www.xs4all.nl/~advocare/noframe/folder70.htm

    • een verplicht percentage

    De prijs-prestatieverhouding van duurzame bronnen is ongunstig. Om deze te verbeteren pleit de Raad ervoor zoveel mogelijk de vraag naar energie uit duurzame bronnen te bevorderen, ongeacht met welke techniek deze energie nu precies is geproduceerd. De keuze van de bronnen zou zoveel mogelijk aan de markt moeten worden overgelaten. Een verplicht percentage duurzame energie lijkt hiervoor een geschikt instrument.

    http://www.xs4all.nl/~aer/adv991.html#toppagina,

    • een verwaarloosbaar percentage

    De eerste dooier overleeft de val. Het smeuïge wit gaat er plensend achteraan. Nog twee te gaan en mijn vertrouwen stijgt. Ze breekt het ei op de rand van de kom. Een verwaarloosbaar percentage van de inhoud sijpelt langs de buitenkant naar beneden en trekt zich uitvloeiend terug langs de voet van de kom.

    Dag en Nacht, Emile Pérez,

    • een zeker percentage

    Deze naakte slakken hebben de gewoonte hun eitjes te leggen op zeer beschutte plaatsen, waardoor de volwassen vretende exemplaren meestal pas opvallen als uw mooie plant met een zeker percentage groen verminderd is.

    http://www.detuingids.be/pages/detail.asp?Id=1775

    Elk programma zou duidelijk omlijnde doelstellingen moeten hebben op een zeer beperkt gebied, bijvoorbeeld het terugdringen van de kindersterfte met een zeker percentage, en een tijdspad om die doelstellingen te halen.

    NRC,

    met adjectivisch tegenwoordig deelwoord


    • een oplopend percentage
    • uiteenlopende percentages

    De Raad blijft [...] van mening dat er een wettelijke verplichting bij de afnemers moet komen tot afname van een in de komende jaren oplopend percentage groene stroom.

    http://www.xs4all.nl/~aer/adv001.html,

    De EK Elite selectie: om hiervoor geselecteerd te worden dient men de EK 2004 limiet plus een oplopend percentage, afhankelijk van de leeftijd, te realiseren.

    http://www.zwemfed.be/gaastra.htm

    Er zijn diverse definities van pestgedrag en er worden uiteenlopende percentages over het voorkomen van pestgedrag genoemd.

    http://www.defensievrouwennetwerk.nl/THEMADAG.HTM,

    met adjectivisch voltooid deelwoord


    • een afgesproken percentage
    • de behaalde percentages
    • een bepaald percentage
    • het genoemde percentage
    • een gevonden percentage
    • een vastgesteld percentage

    De deeltijdse taxichauffeur krijgt een afgesproken percentage van de dagrecette.

    De Standaard,

    Ter controle op de naleving van de kwaliteitsnormen heeft het college de aanbieders verplicht om maandelijks een rapportage in te dienen over de in de voorafgaande maand behaalde percentages.

    http://www.opta.nl/,

    De eigenaar hangt zijn iconen in jouw galerie; jij verkoopt ze en krijgt hiervoor een commissie, een bepaald percentage van de verkoopprijs.

    De Standaard,

    Indien de opdrachtgever kan aantonen dat de door Mediavisie ten gevolge van de annulering geleden schade lager is dan het in het eerste lid genoemde percentage, is de opdrachtgever slechts gehouden tot het betalen van dit lagere schadebedrag.

    http://www.mediavisie.nl/default.php?frame=disclaimer,

    Met andere woorden: met een betrouwbaarheid van 95% kan gesteld worden dat het bereik ligt tussen 47,8% en de 52,2%. Dit is de grootst mogelijke afwijking. Bij een gevonden percentage groter of kleiner dan 50% is deze nauwkeurigheidsmarge kleiner.

    http://www.multiscope.nl/profiel.phtml

    Onder de maximering van lasten van het huishouden vallen de kosten van wonen, inclusief lokale lasten, kinderen en zorg. De maximering houdt in dat niet meer dan een tevoren vastgesteld percentage van het belastbaar inkomen aan dergelijke kostenposten hoeft te worden besteed: het meerdere wordt gesubsidieerd.

    http://www.coelo.nl/armleeuw.htm,

    met substantief erachter


    • het percentage allochtonen
    • het percentage inwoners
    • het percentage jongeren
    • het percentage kinderen
    • het percentage leerlingen
    • het percentage mannen
    • het percentage mensen
    • het percentage personen
    • het percentage slachtoffers
    • het percentage studenten
    • het percentage vrouwen
    • het percentage werklozen
    • het percentage werknemers
    • een (groot) percentage patiënten
    • een (hoger) percentage rokers

    Overigens ligt het percentage allochtonen in Italië aanzienlijk lager dan in de meeste andere landen van de Europese Unie.

    NRC,

    De buurten met de hoogste percentages inwoners met een zeer laag inkomen zijn buiten de Randstad te vinden.

    NRC,

    De Geus wil het percentage jongeren zonder baan niet meer dan het dubbele laten bedragen van het algemene werkloosheidspercentage.

    Het Parool,

    Het percentage kinderen van allochtone herkomst nam vooral in de grote steden sterk toe.

    http://www.gymnasiumnu.nl/,

    In Duitsland ligt het percentage mensen dat zich onveilig voelt driemaal zo hoog als in Nederland.

    NRC,

    In Vlaanderen is het percentage mannen met een spermakwaliteit die als 'zo goed als onvruchtbaar' moet worden beschouwd, toegenomen van 1,6 tot 9%.

    http://www. minaraad. be/2001/2001-14. pdf,

    Tussen 1981 en 1999 is het percentage personen met een volledige gebitsprothese in de boven- en onderkaak afgenomen, met name onder 45-64 jarigen.

    http://www.rivm.nl/vtv/data/kompas/gezondheidstoestand/ziekte/gebitsafw/gebitsafw_kort.htm,

    Het gemiddelde percentage slachtoffers van bedreiging of mishandeling bedraagt 5%.

    http: //www.omv.nl/ATEST/fnieuwsbrief/FNIEUWS.html,

    Vooral het percentage studenten dat in laatste instantie de opleiding niet voltooit (15%), baart de commissie zorgen.

    http://www.vlir.be/vlir/onderwijs/v37.htm,

    De transportsector kampt met een groot personeelstekort. In 2000 waren er 3600 vacatures. Het percentage vrouwen in de sector steeg van 6 naar 9 procent.

    http://www.jobnews.nl/jobnews/3_Loopbaan/displayArticle_archief.html?ARTICLE_ID=1002138,

    Het percentage werklozen onder allochtonen is groot.

    NRC,

    Nergens is het percentage werknemers in de grafische sector zo hoog als in Meppel.

    Meppeler Courant,

    Een groot percentage patiënten (13-70%) vertelt na een hartinfarct dat ze in de maanden daaraan voorafgaand erg moe waren, zonder dat daar een goede reden voor was.

    http://www.in.nl/sites/me-cvs/scripties/HUISARTS.001,

    Het rookgedrag verloopt in Vlaanderen en Wallonië ongeveer parallel, met een blijvend hoger percentage rokers in Wallonië.

    http://www.vig.be/

    • het percentage fouten
    • het percentage klachten
    • de percentages succes

    Het Parlement is onder meer ingenomen met het actieplan van de Commissie om het onaanvaardbaar hoge percentage fouten bij de betalingen, waarop de Rekenkamer ieder jaar weer wijst, terug te brengen.

    http://www.europarl.eu.int/home/default_nl.htm,

    Het percentage klachten in 2001 over het methodisch technisch handelen is met 6% afgenomen ten opzichte van het voorgaande jaar, het percentage klachten over de organisatie is vrijwel gelijk gebleven.

    http://www.dz.nl/,

    De angst voor de Raad van Arbitrage bij overheden die aanbesteden is groot. In hoger beroep gaan, bij dezelfde raad, is nutteloos, zo blijkt uit de percentages succes hierover.

    http://www.leefbaaralmere.nl/forum/bericht.asp?berichtid=932,

    • het percentage bedrijven
    • het percentage scholen

    De belangrijkste oorzaak voor de toegenomen afschrijvings- en rentekosten is het oplopende percentage bedrijven dat in de afgelopen 14 jaar quotum heeft aangekocht. Slechts 1 op de 7 melkveebedrijven in 1999 heeft in de afgelopen 14 jaar dus geen melkquotum aangekocht.

    http://www.lei.dlo.nl/publicaties/HTML/agrimonitor/onderwerpen00.html

    Voor de postcodes van de respondenten geldt dat de meeste scholen afkomstig zijn uit niet-stedelijke gebieden en dat het percentage scholen dat de enquête heeft geretourneerd uit stedelijke gebieden beduidend lager ligt dan voor de overige gebieden.

    http://coo.med.rug.nl/wewi/rapport.pdf

    • het percentage haring
    • het percentage kalveren

    'Na de oorlog steeg het percentage haring dat al op driejarige leeftijd ging paaien.'

    http://members.home.nl/vismarkt/haring2.htm

    Ruwvoer leidde tot een reductie van het percentage kalveren met één of meer haarballen in de pens.

    http://www.pv.wageningen-ur.nl/,

    • het percentage alcohol
    • percentages koolhydraten
    • het percentage vet
    • percentages zink
    • het percentage zuurstof

    De raadsman van W. probeerde de situatie in een ander daglicht te plaatsen door te veronderstellen dat zijn cliënt zich door het hoge percentage alcohol waarschijnlijk niet meer kon herinneren dat hij de verklaring had ondertekend.

    Meppeler Courant,

    Voorbeelden van percentages koolhydraten in zaden zijn: milletzaad 60,4%, witzaad 50,8%, lijnzaad 17,5%, negerzaad 17%, hennepzaad 15,8% en raapzaad 10,4% koolhydraten.

    http://users.skynet.be/woutvgils/Genezen%20en%20verzorgen%20van%20kanarievogels/De%20koolhydraten%2016.htm

    Bij de WK wordt gekeken naar het percentage vet.

    Meppeler Courant,

    Het brons van deze schotels is samengesteld uit roodkoper met geringe percentages zink en wisselende hoeveelheden lood, zilver, nikkel en ijzer.

    http://www.museumkennis.nl/lp.rmo/museumkennis/i000272.html

    Het vlamstadium verdwijnt [...] pas als het percentage zuurstof in de lucht, ter plaatse van de vlam, is gedaald tot 12%.

    http://www.brwalphen.com/default.htm

    • het percentage arbeidsongeschiktheid
    • het percentage invaliditeit

    Nochtans stellen we in de praktijk vast dat het percentage invaliditeit vaak gelijkgesteld wordt met het percentage blijvende arbeidsongeschiktheid of dat het invaliditeitspercentage gebruikt wordt om toekomstig inkomstenverlies te berekenen.

    http://home.pi.be/~eb918787/econ-arbong-wn.pdf

    met telwoord ervoor


    • één percentage

    "Het judo is nooit een vetpot geweest. Daar worden overlevingslonen uitgekeerd. Als voetbaltrainer van hetzelfde niveau, zou ik nu honderd miljoen per jaar verdienen. En qua sponsoring heeft er nog nooit één atleet ook maar één percentage van zijn inkomsten aan mij moeten afstaan. Wel heb ik een bedrijfje dat tv-rechten en sponsorgelden inzamelt.

    http://www.vacature.com/scripts/indexpage.asp?headingID=3450

    met voorzetselgroep


    Voorzetsel: aan

    • een percentage aan belastingen
    • hetzelfde percentage aan premie
    • het percentage aan (extra) omzet
    • een percentage aan rendement
    • percentages aan werkzame stoffen

    Zo leiden de aftrekposten en verdelingen van andere belastingen dan de inkomstenbelasting ertoe dat iedere Nederlander ongeveer eenzelfde percentage aan belastingen betaalt.

    http://www.meervrijheid.nl/index.html?roark5.htm,

    Verder wordt in de nieuwe wet geregeld dat voor beroepspensioenregelingen een zogeheten doorsneepremie moet worden gehanteerd. Dit betekent dat alle deelnemers, ongeacht leeftijd, geslacht of gezondheid hetzelfde percentage aan premie betalen.

    Staatscourant,

    Bijna alle boekverkopers schatten [...] dat het percentage aan extra omzet tijdens de Boekenweek dit jaar 10 procent lager was dan vorig jaar.

    NRC,

    Bij het afsluiten van een beleggingshypotheek wordt erop gerekend dat het kapitaal waarmee effecten gekocht worden een bepaald percentage aan rendement oplevert.

    De Limburger,

    Vanaf 1920 hebben wetenschappers zich beziggehouden met onderzoek naar welke de werkzame bestanddelen van Marapuama precies zijn. [...]. In een revival van onderzoek naar de farmacologische eigenschappen van de plant, tussen 1969 en 1990, werden de exacte percentages aan werkzame stoffen vastgesteld.

    http://www.orthos.nl/media/perio/DOK94/DOK94art.htm

    • een percentage aan lood
    • een (hoog) percentage aan zilverchloride

    Voor de snorkellessen in het zwembad is een basisuitrusting nodig, deze bestaat uit: duikbril, snorkel, binnenwatervinnen en een loodgordel met een percentage aan lood van +/- 3% van het lichaamsgewicht.

    http://www.aquadiving.nu/

    Het chloridepapier heeft een hoog percentage aan zilverchloride en is hierdoor zeer traagwerkend en warm van toonwaarde.

    http://members.chello.be/cr25588/pH7/texte/Ncr/1a.html

    • een, het percentage aan christenen
    • een, het percentage aan gebruikers
    • een, het percentage aan kankerpatiënten
    • een, het percentage aan migranten
    • percentages aan mensen

    Ghanezen geloven over het algemeen niet in bovennatuurlijke krachten, verder herbergt het land het grootste percentage aan christenen in heel West-Afrika.

    http://www.reisomdewereld.nl/basis/bestem.html

    Laten we ons toespitsen op de percentages aan particuliere gebruikers vandaag. [...]. Over het aantal vrouwen dat zich toelegt op het gebruik van het Internet is er weinig informatie beschikbaar.

    http://www.tnt.be/theater.internet/,

    Wetenschappelijke studies tonen aan dat voor sommige gebieden met de hoogste jaarlijkse omgevingsstraling het percentage aan kankerpatiënten zelfs lager ligt dan in gebieden met lage omgevingsstraling.

    http://www.rxbrugge.be/content/static.aspx?ID=37

    Vlaams minister voor Stedelijk Beleid Leo Peeters (SP) is gewonnen voor het verlenen van gemeentelijk stemrecht aan alle migranten. Peeters meent dat enkel op deze wijze de politici zich opnieuw zullen inzetten voor stadswijken met een hoog percentage aan migranten.

    De Standaard,

    Grote percentages aan mensen zijn depressief of kampen met andere psychische of lichamelijke klachten, door een kille samenleving vaak weggelachen.

    http://www.belgischeunie.be/nederlands/indexnl.htm,

    Voorzetsel: bij

    • dat, dit percentage bij de politici
    • dat, dit percentage bij de psychologen

    In dat licht is het dan weer opmerkelijk dat bijna twee op drie Vlamingen een terugkeer willen naar een unitair België, terwijl dat percentage bij de politici slechts 2,9 procent bedraagt.

    De Standaard,

    Terwijl 12,8% van de afgestudeerden die zich in 2000 bij de VDAB inschreven een jaar later nog steeds werkzoekenden zijn (ongeacht of zij zich tijdens deze periode uitschreven), bedraagt dit percentage bij de psychologen 16,2%.

    http://allserv.rug.ac.be/~kerauw/doo/rapporten/rapport2.pdf,

    • een percentage bij doorbetaling van het ouderschapsverlof
    • percentages bij doorwerken tot 62 jaar

    In ons omringende landen hebben alleenstaanden meer faciliteiten om voor anderen te zorgen. Bijvoorbeeld het dubbele aantal dagen zorg- en calamiteitenverlof. Of een extra percentage bij doorbetaling van het ouderschapsverlof.

    http://www.abvakabo.nl/

    In het vorige Unietijdschrift zijn de percentages bij doorwerken tot 62 jaar en een aantal maanden nogmaals (gecorrigeerd) gepubliceerd: als je 62 jaar en 5 maanden bent en je maakt dan gebruik van de FPU-regeling, ontvang je wel tot je 65e jaar 100%.

    http://www.uniebve-vo.nl/unietijdschrift/recht/nr25.htm

    Voorzetsel: boven

    • percentages boven twintig procent

    De ligdagprijs in het ziekenhuis, de uitgaven voor geneesmiddelen en die voor rusthuizen lopen het sterkst op, met percentages boven twintig procent.

    De Standaard,

    Voorzetsel: in

    • het percentage in de bankwereld
    • het percentage in de dienstverlening
    • het percentage in de polls

    "Bovendien ziet de toekomst er volgens Magendans dermate gezond uit dat de stap naar de beurs verantwoord lijkt. Je moet een stukje beleid durven voeren", legt hij uit. "Dat heb ik ook gezegd tegen die directeur van ABN Amro die langs zijn neus weg constateerde: 'heeft u maar drie procent van de wereldmarkt? Dat is niet veel.' Ik heb hem er toen op gewezen dat ABN Amro aan een dergelijk percentage in de bankwereld bij lange na nog niet toe is. Dus dat valt wel mee."

    NRC,

    Het merendeel van de projecten was industrieel van aard. Bij de vestigingsprojecten bedroeg het percentage industrieel 83 %. Bij de uitbreidingsprojecten was het percentage in de dienstverlening 41 %.

    NRC,

    Het is vooral Groen Links dat van het verlies van de PvdA lijkt te profiteren; de partij steeg de afgelopen week met ongeveer eenzelfde percentage in de polls als de PvdA daalde.

    NRC,

    • de percentages in de bevolking

    Een bedrijf neemt percentages blanken en zwarten en percentages homo's en hetero's in dienst, die precies overeenkomen met de percentages in de bevolking, maar toch kan het met cijfers in de hand beschuldigd worden van een racistisch en homo-vijandig aanwervingsbeleid.

    De Standaard,

    • dat percentage in 1985
    • het percentage in zes jaar

    In Azië en Oost-Europa daalt het aantal mensen dat onder de armoedegrens leeft. In Zuid-Azië bedroeg dat percentage in 1985 nog 51,8 procent, in 2000 zal dat zijn gedaald tot 36,9 procent.

    NRC,

    De loonkosten stijgen dit jaar gemiddeld met nauwelijks 1,6 procent per werknemer, het laagste percentage in zes jaar.

    De Standaard,

    • het (hoogste) percentage in Europa
    • dat percentage in Hongarije
    • dat percentage in Polen
    • het percentage in Vlaams-Brabant
    • dat percentage in Simpelveld
    • dat percentage in Utrecht

    Ierland telt 18 procent werklozen, na Spanje het hoogste percentage in Europa.

    NRC,

    De stugge en zuinige Nederlanders en Denen blijken overigens koploper met het versturen van elektronische ansichtkaarten voor Valentijn. In beide landen verzendt een kwart van de jongeren zo'n E-card, terwijl dat percentage in Polen en Hongarije op 6 procent blijft steken.

    De Telegraaf,

    Terwijl 54 procent van de Belgen het een goede zaak vindt dat hun land tot de Europese Unie behoort, is dat percentage in Vlaams-Brabant slechts 29 procent.

    De Standaard,

    Opvallend is dat slechts twaalf procent van de bestuursleden van D'n Uul carnaval typeert als een katholiek feest, terwijl dat percentage in Simpelveld op ruim 59 ligt.

    NRC,

    Becker is in de hal op zijn gemak, getuigen ook de percentages. Hij won ruim 85 procent van zijn indoor-partijen. Voor Oranje is het te hopen dat hij dat percentage in Utrecht niet komt verbeteren.

    Meppeler Courant,

    Voorzetsel: met

    • het percentage met een eigen inkomen
    • het percentage met eigen inkomen

    Van de vrouwen onder de dertig jaar die een partner hebben maar geen kinderen, heeft ongeveer 97% een eigen inkomen. Boven die leeftijd blijkt het percentage met een eigen inkomen successievelijk kleiner te worden.

    http://www.scp.nl/boeken/titels/2000-5/nl/acrobat/Emancipatie.pdf,

    Ook onder de vrouwen met kinderen is het percentage met eigen inkomen lager naarmate de leeftijd van de vrouw hoger is, maar dit daalt minder snel dan bij de vrouwen zonder kinderen.

    http://www.scp.nl/boeken/titels/2000-5/nl/acrobat/Emancipatie.pdf,

    Voorzetsel: onder

    • een percentage onder de 30

    De personeelskosten lagen in 1994 op 33 procent van de totale omzet tegen 35 procent in 1993. Bayer wil uitkomen op een percentage onder de 30.

    NRC,

    Voorzetsel: op

    • een percentage op de inkomsten
    • een percentage op de loonsom
    • een percentage op de omzet
    • een percentage op de opbrengst
    • een percentage op de uitgaven
    • een percentage op de verkoop
    • een percentage op de winst
    • een percentage op het loon

    De Vlaamse Mediaraad wenst nochtans eveneens te onderstrepen dat de audiovisuele sector in sterke mate afhankelijk is van reclame-inkomsten en dat hier naar een billijke oplossing moet gezocht worden (bijv. een bepaald percentage op de inkomsten van dit type reclameboodschappen dat aangewend wordt voor overheidscampagnes, cfr. Franse Gemeenschap).

    http://www2.vlaanderen.be/ned/sites/media/VLMEDIAR/jaarversl2002.pdf,

    De kostprijs van licentierechten weegt volgens Algoet niet op tegen de initiële investeringen van een reclamecampagne. "Wij betalen een vast percentage op de omzet. Verder verzorgen wij nog wel onze eigen promotie, maar moeten niet meer expliciet investeren in die naambekendheid."

    Gazet van Antwerpen,

    Volgens Stadig fungeert een vergelijkbaar systeem in Frankrijk al jaren tot volle tevredenheid. Gemeenten mogen daar een percentage op de loonsom van bedrijven heffen, waaruit exploitatietekorten in het openbaar vervoer worden gedekt.

    de Volkskrant,

    De visser heeft een stuk vast loon en daarbij een percentage op de opbrengst van de vangst.

    http://www.gomwvl.be/ned/econond/pdfF/zeevis.pdf

    Het Centrum voor Begaafdheidsonderzoek ontvangt van BACOB voor elke uitgegeven UFSIA-kredietkaart jaarlijks 4 EUR + een percentage op de uitgaven die met de kaart worden gedaan.

    http://www.ufsia.ac.be/alumni/sub7_kred/main.html

    De Campo's verdienen hun brood dankzij een percentage op de verkoop van de kunst.

    De Standaard,

    Het overheidsbestuur kan enkel een vergoeding eisen van de ambtenaar (terugbetaling van geleden schade) binnen de perken van de wet op de bezoldiging (maximum in te houden percentage op het loon, mogelijkheid tot afbetaling in termijnen).

    De Standaard,

    • een percentage op de (volledige) bevolking

    De federale kan voor soelaas zorgen door aan gemeenten waar de bestaansminimumtrekkers een percentage op de volledige bevolking overschrijden, meer terug te betalen.

    De Standaard,

    • het percentage op het continent
    • dat percentage op de Westelijke Jordaanoever

    Chili had vorig jaar de kleinste en best "beheersbare" buitenlandse schuld van het continent. Die verminderde met 1 miljard dollar tot ongeveer 20,9 miljard. Daarmee vertegenwoordigde ze 43,4 procent van het bnp, na Peru en Venezuela het hoogste percentage op het continent.

    De Standaard,

    Volgens uit 1993 daterende cijfers is 40 procent van de Palestijnse arbeid in de Gazastrook afhankelijk van werk in Israel, terwijl dat percentage op de Westelijke Jordaanoever 30 procent bedraagt.

    NRC,

    • percentages op basis van

    Zoals gezegd bevinden zich op deze ongecontroleerde markt van de incassobureaus talloze spelers voor wie alleen commercieel gewin van belang is, en die alleen uit zijn op commissies en percentages op basis van de gerecupereerde bedragen.

    http://home.pi.be/~pin67548/index2ter.nl.htm,

    Voorzetsel: over

    • percentages over het voorkomen van pestgedrag

    Er zijn diverse definities van pestgedrag en er worden uiteenlopende percentages over het voorkomen van pestgedrag genoemd.

    http://www.defensievrouwennetwerk.nl/THEMADAG.HTM,

    • het percentage over 12 maanden

    Wanneer de koers flink daalt, blijft het recht om 300 aandelen op 180 gulden te verkopen intact, evenals het rendement van bijna 10 procent. De tweede keer schrijven levert dan minder op en drukt het percentage over 12 maanden gerekend uit.

    NRC,

    Voorzetsel: per

    • de percentages per cyclus
    • de percentages per dorp
    • het percentage per land
    • de percentages per plaats
    • percentage per 10.000 gulden (euro) schuld

    Een graad wordt toegekend op basis van de behaalde percentages per cyclus en de resultaten van de gevolgde extra-curriculaire vakken.

    http://cwisdb.cc.kuleuven.ac.be/opleidingen/9899/a01.htm

    Bijna zeventig procent van het totale adressenbestand in de gemeente Havelte is lid van het Rode Kruis. De percentages per dorp zijn Havelte 66,96; Darp 62,88; Havelterberg 44,87; Uffelte 79,17 en Wapserveen 74,24. dat bleek maandagavond op de jaarvergadering van de afdeling Havelte van het Nederlandse Rode Kruis, die in zaal Scholtmeijer werd gehouden.

    Meppeler Courant,

    De richtlijn voorziet in een netwerk van beschermde gebieden, 'Natura 2000', waarbij iedere lidstaat moet opgeven welke gebieden voor bescherming in aanmerking komen. De lidstaten hebben nu in totaal voor 384.500 km2 aan gebied opgegeven. Het percentage per land verschilt van 3,1% in België tot 17,6% in Griekenland.

    http://www.europarl.eu.int/home/default_nl.htm,

    De ChristenUnie won – gelet op de percentages per plaats - in 124 gemeenten, maar verloor in 74 plaatsen.

    http://www.christenunie.nl/

    Opslagfactor (percentage per 10.000 gulden schuld) en duur van deze opslag kunnen jaarlijks worden bijgesteld, maar van de eerste schijf blijven we af.

    NRC,

    Voorzetsel: tot

    • een (hoger) percentage tot een maximum van 4 procent

    Beloning tijdens het werkzame leven. Looneis. Uitgangspunt is dat er sprake is van koopkrachtbehoud. Op grond hiervan wordt de minimale loonvraag op 2,25% gesteld. Afhankelijk van de specifieke situatie op decentraal niveau kan gefundeerd en beargumenteerd gekozen worden voor een hoger percentage tot een maximum van 4 procent.

    http://www.cnv.nl/Achtergronden/arbeidsvoorwaardennota%202002.PDF

    Voorzetsel: tussen

    • percentages tussen 3 en 7 procent

    Vorige jaren steeg de begroting van het Waalse Gewest telkens met percentages tussen 3 en 7 procent.

    De Standaard,

    Voorzetsel: van

    • een, het percentage van de baten
    • een, het percentage van het bbp
    • een, het percentage van het bedrag
    • een, het percentage van het begrotingstekort
    • een, het percentage van het bruto binnenlands product
    • een, het percentage van de bouwsom
    • een, het percentage van het budget
    • een, het percentage van het honorarium
    • een, het percentage van de inflatie
    • een, het percentage van het inkomen
    • een, het percentage van de kosten
    • een, het percentage van het loon
    • een, het percentage van de loonkost
    • een, het percentage van de omzet
    • een, het percentage van de opbrengst
    • een, het percentage van pensioen
    • een, het percentage van de prijs
    • een, het percentage van het salaris
    • een, het percentage van de staatsschuld
    • een, het percentage van de studieschuld
    • een, het percentage van het vermogen
    • een, het percentage van de wedde
    • een, het percentage van de winst

    De efficiency-ratio – de bedrijfslasten als een percentage van de baten – verslechterde met ruim 1,5%-punt tot 61,7%.

    Het Financieele Dagblad,

    Tel al deze kruimels bij elkaar op en het resultaat is dat volgend jaar de totale loonsom van leraren, verpleegsters, agenten en ambtenaren precies even hard daalt als percentage van het bbp als dit jaar: ook in 2001 blijft de honorering van het personeel in de collectieve sector weer bijna 2 miljard achter bij de ontwikkeling van de economie.

    http://www.nijenrode.nl/nl/

    De tweede groep [...] ontving een klein percentage van het opgehaalde bedrag (hoe meer men ophaalde, hoe meer men ontving aan 'premie').

    http://members.lycos.nl/richieboy/bas3.html,

    Kamerlid Alexandra Colen van het Vlaams Blok dient binnenkort een wetsvoorstel in dat de wedde van parlementairen automatisch met het percentage van het begrotingstekort vermindert.

    De Standaard,

    "Maar voor afspraken over een vast percentage van het bruto binnenlands product voor onderwijs ben ik niet."

    http://www.trouw.nl/nieuwsenachtergronden/trouwkabinet/artikelen/1063343940048.html,

    De honorering (van eventueel een te benoemen deel van de werkzaamheden) is op basis van een percentage van de bouwsom.

    http://www.ovia.nl/handreikingen/rvoi200modelcontract.doc,

    Normaal moet over verzwegen inkomsten en vermogen naast de verschuldigde belasting ook nog een fiscale boete worden betaald. Meestal is dat een verdubbeling van de belastingaanslag. Bovendien moet over de jaren waarin de inkomsten of het vermogen zijn verzwegen nog heffingsrente worden betaald. Dat is ongeveer het percentage van de inflatie.

    Het Financieele Dagblad,

    De prijs voor voedsel beslaat namelijk een hoog percentage van het budget.

    http://home.planetinternet.be/~sintlod8/annelies/deel_III_hfst_1.htm

    Voor kantoorkosten zoals briefwisseling, telefoon, telefax en fotokopieën zal uw advocaat een vast percentage van het honorarium of een vast bedrag in rekening brengen.

    http://www.schoenaerts.com/index_2.html

    Evenals in het huidige systeem van afbetalen zou er een inkomensgrens moeten gelden waar beneden niet afbetaald hoeft te worden. Het sociaal minimum ligt daarbij voor de hand. Boven deze grens zou een vast percentage van het inkomen moeten worden ingezet om de studieschuld af te lossen.

    http://www.lsvb.nl/_downloads/notitie_stufi_1999.pdf,

    Een studieburo dat voor het ontwerp van een klimatisatie-installatie betaald wordt volgens een percentage van de kosten van die installatie, heeft er geen enkele baat bij om door ander advies een deel van die verwarmings- en airconditioninginstallatie te schrappen van het plan, wel integendeel.

    http://www.ulyssis.org/~veto/veto2526/duurzaam.html

    Zelfstandigen ontvangen geen percentage van het loon dat zij derven, maar een forfaitair bedrag dat varieert met hun gezinssituatie.

    http://socialsecurity.fgov.be/alles_wat_u_wilde_weten/2001/allyouwa2001_n-new.pdf,

    In relatieve termen worden de opleidingsinvesteringen uitgedrukt als percentage van de totale loonkost.

    http://www2.vlaanderen.be/ned/sites/werk/viona_boek5.pdf,

    Iedere lezer in de autobranche weet dat de winst uitgedrukt in een percentage van de omzet laag is.

    http://www.autokompas.nl/archief/2004/01/Bedrijfseconomische_kengetallen_(9).html,

    De houders van de merknaam zullen een vast percentage van de opbrengst van Emily-artikelen gedrieën verdelen.

    NRC,

    In het eindloonsysteem wordt per dienstjaar een vast percentage van pensioen opgebouwd.

    http://home.szw.nl/navigatie/rubriek/dsp_rubriek.cfm?rubriek_id=1_id=103_id=27073

    De stichting RAKZ heeft als factormaatschappij een bepaalde percentage van de prijs van de leveranciers ingehouden als prestantie voor geleverde diensten.

    NRC,

    Naast het 'gewone' loon ontvangen de uitgezondenen vaak allerlei toeslagen, zoals vergoedingen voor de kosten van huisvesting en diverse soorten spaarregelingen. Deze toeslagen en spaarregelingen zijn een bepaald percentage van het salaris.

    De Telegraaf,

    In het bijzonder Indonesië (van 25 % in 1996 naar 96 % in 1999) en Thailand (van 14,5 % in 1996 naar 46 % in 1999) kenden een sterke stijging van de staatsschuld als percentage van het BBP.

    http://www.minfin.nl/default.asp?CMS_ITEM=MFCWD97E38097B037428DBB88237F7C2AF125X2X48969X7

    Dat managers een percentage van het vermogen ontvangen is bij beleggingsfondsen gebruikelijk, maar bij banken niet.

    NRC,

    De weduwe of weduwnaar van een ambtenaar heeft recht op een overlevingspensioen. Het overlevingspensioen dat toekomt aan de langstlevende echtgenoot, wordt berekend op basis van een percentage van de wedde van de overleden echtgenoot gedurende een bepaalde loopbaan.

    http://jbas1071.eunet.be/vfsg/nieuwe%20website%20seniorenproject/Seniorenproject/Pensioenen/pensioen1.htm

    "Er zijn CAO's opgesteld voor de automatische jackpots. De croupiers krijgen dan een percentage van de winst."

    De Standaard,

    • een, het percentage van de bevolking
    • een, het percentage van de gebruikers
    • een, het percentage van de inwoners
    • een, het percentage van de kinderen
    • een, het percentage van de klanten
    • een, het percentage van leden
    • een, het percentage van leerkrachten
    • een, het percentage van de ouders
    • een, het percentage van de patiënten
    • een, het percentage van het personeel
    • een, het percentage van de respondenten
    • een, het percentage van de studenten
    • een, het percentage van verkeersdoden
    • een, het percentage van de volwassenen
    • een, het percentage van de werkenden

    Dat slapen een belangrijke bijdrage levert aan de gezondheid staat vast. Toch heeft 30% van de Nederlandse bevolking slaapproblemen. Een percentage dat er niet om liegt.

    http://www.woninkslapen.nl/Html/metenisweten/set01/nl/internet/Group5.html

    Het gebruik van antidepressiva neemt fors toe: tussen 1996 en 2002 is het percentage van gebruikers gestegen van 3,5 tot 5,5.

    De Telegraaf,

    Slechts een klein percentage van de 1,3 miljard inwoners spreekt Engels, zelfs in een miljoenenstad als Peking.

    De Telegraaf,

    Een klein percentage van de kinderen (vijf procent in sommige gevallen) raakte tijdens het werk gewond, of werd ziek of oververmoeid door de omstandigheden waarin ze moesten werken.

    De Standaard,

    Vodafone is er het afgelopen jaar in geslaagd om het percentage van de klanten dat met een abonnement belt (postpaid) te vergroten ten koste van het percentage prepaid bellers.

    http://www.geocities.com/researchtriangle/invention/1465/index.html,

    De heer A. Fledderus van de bouw- en houtbond FNV afdeling Dwingeloo en Diever kon in de Gowe te Geeuwenbrug een twintigtal leden verwelkomen, een zeer klein percentage van de 150 leden.

    Meppeler Courant,

    Het hoogste percentage van leerkrachten dat géén vandalisme opmerkt, zit in de ... kleuterschool: namelijk 30 procent.

    De Standaard,

    Een klein percentage van de ouders vindt inderdaad dat meisjes niet naar school hoeven te gaan (pure discriminatie). De meerderheid van de Ethiopische ouders wil hun kinderen, inclusief hun dochters, maar al te graag naar school sturen.

    http://www.econ.kuleuven.ac.be/ew/academic/cop/Dutch/publication.htm

    "In Gasthuisberg wordt momenteel twee tot drie procent van de hartpatiënten "alternatief" geholpen. In Aalst is dat wat meer: vijf procent, schat Vanermen. Het gaat dus hoe dan ook om een klein percentage van alle patiënten.

    De Standaard,

    Boven een bepaald percentage van het personeel mag niet meer vast benoemd worden.

    De Standaard,

    Er is altijd een bepaald percentage van de respondenten dat niet reageert op het verzoek om deel te nemen aan het onderzoek. Dit issue is bekend als het begrip non-respons.

    http://www.steekproefcalculator.com/steekproef.htm

    Geslacht Besluit De enquête toont duidelijk aan dat de crisis nauwelijks voor een blijvende invloed heeft gezorgd op de consumptie van Coca-Cola (bij 90% bleef de consumptie gelijk, bij 3% nam ze zelfs toe); noch op andere frisdranken van TCCC (het percentage van de respondenten bij wie de consumptie ongewijzigd bleef, schommelt tussen 90% en 98%); noch op de attitude van de consument ten opzichte van The Coca-Cola Company (onveranderd: 88%, geen mening: 6%).

    (onbekend) ,

    "Een groot percentage van de studenten uit richtingen als informatica en elektronica had al een contract op zak op het einde van het academiejaar."

    De Standaard,

    De Nederlandse politiediensten zijn in het bijzonder verontrust over het naar Hollandse normen (gemiddeld 8 doden per 100.000 inwoners) erg hoge percentage van 20 verkeersdoden per 100.000 inwoners in Zeeuws-Vlaanderen.

    De Standaard,

    In de periode 1992 –1997 steeg het percentage van de volwassenen die lijden aan astma met ongeveer 30 %.

    http://www. minaraad. be/2001/2001-14. pdf,

    De onderzoekers schrijven het lage percentage van werkenden die in een nieuwe baan stappen, toe aan de lage conjunctuur, waardoor het risico van een overstap liever wordt vermeden.

    De Standaard,

    • een percentage van de aandelen
    • een percentage van de aardbevingen
    • een percentage van de belastingen
    • een percentage van de besmettingen
    • een percentage van de bestedingen
    • een percentage van een nalatenschap
    • een percentage van de schade
    • een percentage van de storingen
    • een percentage van de vakanties
    • percentages van kansen

    Meestal krijgt de investeerder een zeker percentage van de gevraagde aandelen of wordt een bepaald hoeveelheidtranche (bijvoorbeeld alle aanvragen tussen de 250 en 550 aandelen) uitgekozen die dan (een percentage van) de gevraagde aandelen toegewezen krijgt.

    http://www.student.kuleuven.ac.be/~m9920173/ info%20slides/paper%20IPO.doc,

    Een klein percentage van alle aardbevingen vindt plaats op de platen zelf, meestal op continenten.

    http://www.geol.student.kuleuven.ac.be/geos/studie/ue.doc,

    "De regering besliste een groter percentage van de belastingen op het gokken naar het voetbal door te sluizen," aldus Patrick Barclay.

    De Standaard,

    Meestal verloopt Japanse encefalitis (vrijwel) zonder verschijnselen, slechts een klein percentage van de besmettingen leidt tot ziekte.

    http://www.havenziekenhuis.nl/

    Het percentage van de bestedingen aan varkensvlees in verhouding tot andere vleessoorten ligt het laagst bij consumenten jonger dan 35 jaar.

    http://www.innovatie.vlaanderen.be/pbo/eindrapporten/PBO97-49-162-varkenshouderij.pdf,

    Bij testament legt u vast dat de Arnulfus Stichting een bepaald percentage van uw nalatenschap krijgt.

    http://www.arnulfus.nl/donaties.htm,

    Al snel werd echter bekend dat slechts een zeer klein percentage van de schade verzekerd was.

    NRC,

    Over heel de lijn doet Belgacom het beter dan de doelstellingen die de overheid oplegde in het beheerskontrakt. [...]. Het percentage van de storingen dat binnen de twee dagen hersteld is, steeg in vier jaar van 33 procent naar 88 procent.

    De Standaard,

    Wintervakanties nemen traag maar gestadig een steeds groeiend percentage van de vakanties voor hun rekening.

    De Standaard,

    Verder kan de levensvatbaarheid slechts worden uitgedrukt in percentages van kansen op leven tegenover kansen op min of meer zware handicaps.

    http://www.health.fgov.be/bioeth/nl/advies/advies18.pdf,

    • een percentage van de dienstensector
    • een percentage van de handel
    • een percentage van de industriële productie
    • een percentage van de landbouw

    De privésector wordt drie jaar na de omwenteling overal in Europa belangrijker in relatie tot de staatssector. Die miljoenen kleine bedrijven, doorgaans met niet meer dan een tot drie werknemers, nemen een steeds groter percentage van de landbouw, de handel, de dienstensector en langzaamaan ook de industriële produktie voor hun rekening.

    NRC,

    • een percentage van de stikstof

    Een aanzienlijk hoger percentage van de stikstof in de depositie bij lage aanvoer werd teruggevonden in de bodem, terwijl een kleiner deel was uitgespoeld naar het grondwater.

    http://home01.wxs.nl/~necov/wintersymposium2000.html

    • het percentagas van banden
    • het percentagas van boeken
    • het percentagas van schoenen
    • het percentagas van woningen

    Goodyear Inc. USA is de grootste bandenproducent met een marktaandeel van ca. 22%. De personenwagen neemt het grootste percentage van alle banden voor zijn rekening, nl. 80%.

    http://edu.chem.tue.nl/C/Onderwerpen%20op%20jaar/90-91.htm

    Ook is het feit dat een vaste boekenprijs voor buitenlandse boeken bijdraagt aan de instandhouding van het Nederlands distributienet niet aannemelijk, gezien het lage percentage van buitenlandse boeken in relatie met Nederlandse boeken.

    http://roquade.library.uu.nl/cgi-bin/wiarda/pw.cgi/2001/index.html

    Het percentage van schoenen die met de juiste informatie voorzien zijn loopt op tot 80 % in de grotere (zelf)bedieningszaken en tot zelfs 95 % in de kleinere bedieningszaken.

    http://www.schoenhersteller.be/nota%20pictogrammen.htm

    Uit de uitdieping van het onderzoek is gebleken dat 36% van de huizen van Pontbuiten een latrine op het erf of een toilet buitenshuis heeft; het percentage van woningen met een latrine is 28.

    http://www.fss.uu.nl/ca/cases/2000/case0026.htm,

    • een percentage van de bromelia's

    Ik heb de score niet bijgehouden maar kan met een gerust hart schrijven dat slechts een zeer klein percentage van de bromelia's daadwerkelijk kikkers bevat.

    http://www.gifkikker.nl/

    • (een) percentage van de darm
    • (een) percentage van de maag

    "Geduldig registreert hij alles wat er met hem uitgespookt wordt.Bijvoorbeeld hoe lang de ingreep duurt, welk percentage van de maag of darm de arts heeft gezien, welke ingrepen zijn geslaagd, hoeveel bloedingen zich hebben voorgedaan en hoeveel pijn Simon heeft gehad."

    Reformatorisch Dagblad,

    • een percentage van het grondgebied

    De Bosnische Serviërs eisen niet alleen een groter percentage van het grondgebied op maar willen ook land van betere kwaliteit.

    NRC,

    • een, het percentage van de Armeniërs
    • een, het percentage van de Hongaren
    • een, het percentage van de Nederlanders
    • een, het percentage van de Vlamingen

    Nog veel groter is het percentage van de Armeniërs dat helemaal niets meer met politiek te maken wil hebben: 63 procent wil niet gaan stemmen of zelfs de vraag naar zijn voorkeur niet beantwoorden.

    NRC,

    De populariteit van premier Horn is in een vrije val beland: in één maand nam het percentage van de Hongaren dat hem vertrouwt af van 58 naar 47 procent.

    NRC,

    Uit cijfers blijkt echter dat een groot percentage van de Nederlanders onvoldoende beweegt.

    http://www.sport.nl/index.php3,

    Op de vraag: "Woont u in één van de negentien Brusselse gemeenten"? weet 0,6 procent van de Vlamingen het absoluut niet meer. Een niet nader genoemd, maar naar verluidt schaamteloos hoog percentage van Vlamingen dat in een van de zes faciliteitengemeenten leeft, denkt dat ze daar helemaal niet wonen.

    De Standaard,

    • het percentage van Italië
    • het percentage van Portugal
    • het hoogste percentage van Vlaanderen

    In de verwerkende ICT-sector wordt slechts 1 % van de toegevoegde waarde van de bedrijvensector gecreëerd, wat vergelijkbaar is met het percentage van Italië of Portugal.

    http://www.plan.be/nl/pub/other/OPIT200201/OPIT200201nl.pdf

    Wij hebben een werkloosheid van - 13 procent, het hoogste percentage van heel Vlaanderen.

    De Limburger,

    Value Retail rekent op 3,5 miljoen mensen per jaar. En de Maasmechelenaren zelf, profiteren die ook? "Wij hebben een werkloosheid van - 13 procent, het hoogste percentage van heel Vlaanderen. De mensen van hier zullen het dorp van Value Retail niet bezoeken, want de meesten kunnen de spullen die daar liggen niet betalen."

    De Limburger,

    • het percentage van 20 procent
    • percentages van vijf en drie procent
    • een percentage van 62 procent

    Meer BSE-testen, ook bij jongere dieren. Graag zelfs. Strengere controle op het voer. Prachtig. En meer biolandbouw? Sonnleitner lacht enigszins besmuikt. Hij kan het niet helpen, maar het percentage van 20 procent werkt op zijn lachspieren.

    http://home.wanadoo.nl/r.hankel/bse/various/2001/1089.html,

    In Spanje en Italië was de werkloosheid meer dan tien procent, terwijl die in Duitsland acht en in Frankrijk zo'n negen procent was. Gunstiger zag het beeld eruit in het Verenigd Koninkrijk en Nederland met percentages van vijf en drie procent.

    http://www.feweb.vu.nl/esi/bin/pdf/921.pdf,

    Als het gaat om de ontevredenheid onder gebruikers over de bereikbaarheid scoort deze provider een percentage van 62 procent.

    de Volkskrant,

    Voorzetsel: voor

    • dit percentage voor de commerciële omroep
    • een percentage voor duurzame energie
    • percentages voor de doorvoer van containers
    • het percentage voor de hulp
    • een percentage voor het vervoer van de gezinnen

    Voor wat betreft de toegestane hoeveelheid tv-reclamezendtijd hanteert de EG-Richtlijn een maximum van 15% van de totale zendtijd. In Nederland ligt dit percentage voor de commerciële omroep inderdaad op 15%, maar voor de publieke omroep op slechts 6,5%.

    http://info.omroep.nl/ster?nav=ompnEsHCfDxDwDlE

    Zo krijgt een verplicht nationaal percentage voor duurzame energie meer betekenis als afstemming plaatsvindt met ook in andere EU-Ianden toe te passen verplichtingen.

    http://www.xs4all.nl/~aer/adv992.html#Inhoudsopgave,

    De correcte percentages voor de doorvoer van containers zijn: 45 procent door het wegvervoer, 29 procent door de zeevaart, 19 procent door de binnenvaart en 7 procent door de trein.

    NRC,

    De coalitie-partijen kwamen vorig jaar niet tot een akkoord over het percentage voor de hulp.

    NRC,

    Voor de transportsector werd gemiddeld een daling van 11 % per jaar opgetekend, van 5 % per jaar voor de overige diensten en eenzelfde percentage voor het vervoer van de gezinnen.

    http://www.plan.be/nl/news/presse/20020422/press.htm,

    • het percentage voor de Belgen
    • de percentages voor mannen
    • een percentage voor de vrouwen

    Slechts een miniem percentage van de allochtone kandidaten wordt na de selecties aanvaard (6,28 procent in 1996, 2,45 procent in 1992). Het percentage voor de Belgen ligt iets hoger: 8,66 in 1996, 7,49 procent in 1992.

    De Standaard,

    Van de mannen van 15-44 jaar in een huishouden met partner en minderjarige kinderen behoort ruim 91% tot de actieven en is bijna 90% economisch zelfstandig. In deze groep is het aantal actieven met een inkomen onder de norm van economische zelfstandigheid dus zeer gering. De percentages voor mannen in deze leeftijdsgroep in een huishouden met partner en zonder minderjarige kinderen liggen vrijwel op hetzelfde niveau: bijna 90% is actief en 88% heeft een inkomen op of boven de norm van economische zelfstandigheid.

    http://www.scp.nl/boeken/titels/2000-5/nl/acrobat/Emancipatie.pdf,

    In de meeste landen besteden vrouwen veel minder tijd dan mannen aan betaalde arbeid; in Letland, Finland en Zweden zijn de verschillen minder groot dan in de andere landen. Nederland behoort tot de landen met een relatief laag percentage voor de vrouwen.

    http://www.scp.nl/boeken/titels/2000-5/nl/acrobat/Emancipatie.pdf,

    • de percentages voor de adviseurs
    • de percentages voor de lobbyisten
    • de percentages voor de vertegenwoordigers

    Bij wapenaankopen gaat het altijd om miljoenen en miljarden, en de percentages voor de vertegenwoordigers, de adviseurs, de lobbyisten van die industrieën zijn hoog.

    NRC,

    • dit percentage voor Vlaanderen
    • dit percentage voor Wallonië

    Uit gegevens van de Belgische bisschoppenconferentie voor 1993 blijkt dat 15% van de bevolking tussen 5 en 69 jaar naar de kerk gaat. In Vlaanderen is dat 17,2%, in Wallonië 12,8%, in Brussel 8,1% en in de Duitssprekende gebieden 36,4%. In alle landsgedeelten is een daling waar te nemen. Die is het sterkst in Vlaanderen. In 1967 lag dit percentage voor Vlaanderen nog op 52% en voor Wallonië op 34%.

    De Standaard,

    in voorzetselgroep


    • aan de hand van percentages
    • aan een percentage van 2 tot 4 procent
    • aan het percentage aanpassen
    • aan een percentage komen
    • aan het percentage een limiet stellen

    'De toestand is ook hier zorgelijk, maar het is nog lang niet zeker, dat Hippo Toto niet doorgaat, maar zeker is wel, dat er dan geen vast bedrag meer zal worden uitgekeerd, maar gewerkt zal worden aan de hand van percentages van de omzet.'

    Meppeler Courant,

    De situatie is op dit moment zo dat wanneer een Parijse veiling een werk van David Hockney verkoopt, de artiest een deel van de winst ontvangt. Waneer een Londens huis echter een werk van Henri Matisse verkoopt, krijgen de nabestaanden van Matisse niets. Om die ongelukkige situatie op te lossen wil de Europese Unie haar vijftien leden eenzelfde systeem laten hanteren. Artiesten en hun erfgenamen delen dan in de verkoopprijs van een werk tot zeventig jaar na de dood van de artiest, aan een percentage van 2 (bij hoge prijzen) tot 4 percent.

    De Standaard,

    Vanaf 1999 wordt de speciale dotatie verdeeld volgens een verdeelsleutel die is aangepast aan het percentage leerlingen dat op 31 december van het voorgaande jaar is ingeschreven in het Nederlandstalig en het Franstalig onderwijs dat op 1 september 1992 op het grondgebied Brussel-Hoofdstad door de provincie werd ingericht.

    http://www.digitaalbrussel.be/webpages/thema/overheden/vgc/openbaarheid/college/98_99/0122/beleidsbrief_17.html

    Voor stedelijke aërosolen wordt gewoonlijk een conversiefactor van 1,4 aangewend. Bij gebruik van deze factor komen we aan een percentage koolstofhoudend aërosol (dat is de som van organisch aërosol en elementaire koolstof) van één derde van de aërosolmassa.

    http://www.belspo.be/belspo/ostc/geninfo/publ/pub_ostc/CG0120/CGDD03s_nl.pdf,

    Leefbaar Rotterdam wil nu dat B&W een limiet stellen aan het percentage nieuwkomers.

    http://www.veelkleurigestad.nl/cgi-bin/vks/news/archives.cgi?category=1=8-03,

    • boven het percentage
    • boven de 60% zijn
    • 2% boven het percentage

    De extreem-rechtse partij RAD behaalde bij de verkiezingen vorig jaar ineens 4 procent van de stemmen. Juncker: "In elke samenleving is er een x-percentage idioten. Ik prefereer die 4 procent boven het percentage dat is behaald in Antwerpen."

    De Telegraaf,

    Indien betaling van de factuur niet of niet volledig binnen de op de factuur vermelde termijn heeft plaatsgevonden, is de wederpartij van rechtswege in verzuim en vanaf de vervaldatum een rente verschuldigd van 2% boven het percentage van de alsdan geldende wettelijke rente.

    http://www.freelancevormgever.nl/voorwaarden.html

    Religie is een zaak die voor iets meer dan 50% van de Nederlanders van belang is; in een stad als Amsterdam is het percentage van de bevolking die zich "niets" voelt boven de 60%.

    http://www.amsterdam.nl/asp/get.asp?ItmIdt=00005079=00000002=00000001,

    • in dit percentage
    • in een percentage
    • in het percentage
    • in percentages
    • in deze percentages

    Bijna negen procent van de Europese arbeidsbevolking was werkloos in 2000. Onder de lidstaten is nogal wat variatie in dit percentage.

    http://www.feweb.vu.nl/esi/bin/pdf/921.pdf,

    Iedere lezer in de autobranche weet dat de winst uitgedrukt in een percentage van de omzet laag is.

    http://www.autokompas.nl/archief/2004/01/Bedrijfseconomische_kengetallen_(9).html,

    In het 'plan van aanpak/preventieplan' kunt u uw streefdoelen voor de komende periode beschrijven. Dit kan bijvoorbeeld een bepaalde vermindering in het percentage uitval zijn, of meer specifiek het terugdringen van luchtwegaandoeningen in bepaalde afdelingen.

    http://www.pv.wageningen-ur.nl/onderzoek/projecten/GezondheidsPlanner/Varkens/Gezondheidsplanner/Vleesvarkensbedrijf.PDF

    In percentages van het totale aantal huishoudens uitgedrukt, is de arme kant van Nederland, ondanks de economische voorspoed en twintig procent banengroei van de jaren negentig, vrijwel constant gebleven.

    NRC,

    Aan direct-marketing (misschien wel de grootste concurrent van dagbladen) wordt 37 procent besteed, aan 'overigen' - radio, tijdschriften, buiten- en winkelreclame - 23 procent. In deze percentages is de laatste vijf jaar nauwelijks verandering gekomen.

    NRC,

    • in termen van percentage
    • in termen van een percentage

    Bij arbeidsongeschiktheidsverzekeringen wordt vaker gebruik wordt gemaakt van een uitsluiting voor specifieke lichaamsdelen (rug of knie) van verzekering in combinatie met een normale premie dan van een risicobepaling in termen van percentage van abnormaliteit in combinatie met een premieverhoging.

    http://www.stichtingpandora.nl/index.html

    De medisch adviseur mag dan geen uitsluitingen geven en moet het verhoogde risico berekenen in termen van een percentage, terwijl hij of zij bij moeilijk te duiden klachten zoals rugklachten soms liever een uitsluiting geeft.

    http://www.stichtingpandora.nl/index.html

    • met dit percentage
    • met een percentage (aan, van)
    • met het percentage (van)
    • met hetzelfde percentage
    • met de percentages
    • met (geringe, hoge) percentages
    • met welke percentages
    • met precentages van

    Als Japanse mannen hun leven zouden kunnen overdoen zou een kwart van hen een andere vrouw huwen, aldus een opiniepeiling die vanmorgen door de Japanse krant Mainichi Shimbun werd gepubliceerd. Japan staat met dit percentage op de eerste plaats op de lijst van negentien landen waar de peiling werd uitgevoerd.

    NRC,

    Voor de snorkellessen in het zwembad is een basisuitrusting nodig, deze bestaat uit: duikbril, snorkel, binnenwatervinnen en een loodgordel met een percentage aan lood van +/- 3% van het lichaamsgewicht.

    http://www.aquadiving.nu/

    De totale schuld van de Franse overheid ligt wel ruim onder de EMU-norm van 60 procent van het bbp, met een percentage van ruim 40.

    NRC,

    In de politiek heeft de senaat met een percentage van 61% (semi-)ambtenaren de hoogste score, terwijl gemeenteraden met nog steeds 31,5% de laagste score noteren.

    Staatscourant,

    Met het percentage van 6,5 procent kunnen de huurprijzen in een wat hoger tempo in overeenstemming met de kwaliteit worden gebracht.

    NRC,

    Als het grensbedrag met minder dan 15 % wordt overstegen (bijv. 8 %), dan wordt de pensioenuitkering met hetzelfde percentage (dus 8 %) verminderd.

    http://www.wommelgem.be/diensten/senioren/bijverdienen.htm

    Op de uitdraai, die door de printer wordt uitgespuwd, controleert hij de grafieken met de percentages.

    De dieven zijn al gaan slapen, Leo Pleysier,

    Het brons van deze schotels is samengesteld uit roodkoper met geringe percentages zink en wisselende hoeveelheden lood, zilver, nikkel en ijzer.

    http://www.museumkennis.nl/lp.rmo/museumkennis/i000272.html

    'Rentehoppen' is de modieuze benaming van het fenomeen waarbij spaargeld voortdurend verhuist naar de rekening met de hoogste rente. Op die manier zou de consument optimaal kunnen profiteren van de met hoge percentages stuntende Turkse banken en internetspaarrekeningen.

    Algemeen Dagblad,

    Cohen voorspelde ook in de negentiger jaren vrij nauwkeurig hoe en met welke percentages de Amerikaanse beurzen ongeveer zouden stijgen.

    http://www.wegwijs.nl/pages/wegwijs/getpage.php?action=infopage=pag50.htm

    In Spanje en Italië was de werkloosheid meer dan tien procent, terwijl die in Duitsland acht en in Frankrijk zo'n negen procent was. Gunstiger zag het beeld eruit in het Verenigd Koninkrijk en Nederland met percentages van vijf en drie procent.

    http://www.feweb.vu.nl/esi/bin/pdf/921.pdf,

    • naar het percentage kijken
    • naar een percentage omrekenen
    • naar een percentage oplopen
    • naar een percentage streven
    • naar een percentage terugbrengen
    • naar een percentage teruggaan
    • naar een percentage vertalen
    • naar een percentage willen
    • naar rata van een percentage

    De beste indruk van de inspanning die Vlaanderen zich voor zijn onderwijs getroost, krijgt men door te kijken naar het percentage van het bruto geografisch produkt (bgp) dat het hieraan besteedt.

    De Standaard,

    Ook is het nu mogelijk voor critici om naast de recensie ook een waardering als cijfer of met sterren op te geven (alle waardeermethoden worden omgerekend naar een percentage).

    http://www.filmkeuze.nl/cgi-bin/loader?/cgi-bin/pm/stat2003.html,

    Vorig jaar liep het financieringstekort op naar een percentage van 6,9 van het bruto nationaal produkt.

    NRC,

    In Nederland zijn nu 1400 ecoboeren die samen ruim één procent van de landbouwgrond bewerken. Brinkhorst streeft naar een percentage van tien procent in 2010.

    NOS Nieuws,

    Op grond van de voorstellen, die premier Çiller nog voor 1 januari door het parlement hoopt te loodsen, wordt de belasting op de minimuminkomens van 19 tot 16 procent verlaagd, wordt het tarief voor de jaarinkomens boven de 2,4 miljard lira (177.000 dollar) van 50 tot 55 procent verhoogd, terwijl de vennootschapsbelasting van 49,22 naar een percentage van tussen de 20 en 25 wordt teruggebracht.

    NRC,

    "KPN heeft op vaste telefonie nog steeds een marktaandeel van ruim 80% en de OPTA stelt terecht dat het beter zou zijn wanneer dit percentage terug zou gaan naar een percentage van 50%."

    http://www.breekpunt.nl/nieuwsbericht.asp?id=7317

    Unilever verhoogt de verwachting voor de winstgroei per aandeel in 2002 van de 'mid teens' naar de 'high teens', vóór bijzondere posten en afschrijving van goodwill. Dat heeft de onderneming woensdag voor opening van de beurs bekendgemaakt bij de publicatie van de derdekwartaalcijfers. Een winstgroei in de 'high teens' kan worden vertaald naar een percentage tussen de 17 en 20.

    Het Financieele Dagblad,

    Van Lanschot heeft vanouds al een positie op de markt voor familiebedrijven. Het marktaandeel ligt nu rond vijf procent. De bank wil naar een percentage van 10.

    NRC,

    Zo de overschrijding van het plafond minder dan 15 percent bedraagt, wordt de betaling van het pensioen geschorst naar rata van een percentage dat gelijk is aan het percentage waarmee het plafond wordt overschreden.

    http://www.onprvp.fgov.be/onprvp/NL/Themes_NL/T_2_ONP_NL/T_2_4_rapp_2002_NL/pdf_NL/jaarvers.pdf

    • op een, het percentage (van)
    • op een percentage komen (van)
    • op een percentage mikken (van)
    • op een percentage uitkomen (van)
    • op dit percentage zitten
    • gebaseerd op een, het percentage

    In een derde onderhandelingsronde over een nieuwe chemie-CAO in Hessen - de IG Chemie van de veteraan-voorzitter Hermann Rappe (lid van de Bondsdagfractie van de SPD) vraagt 6 procent, de werkgevers willen niet verder gaan dan 3,5 procent - zijn de partijen dicht bij elkaar gekomen, namelijk op een percentage vlak onder 4.

    NRC,

    De SGP, die de afgelopen weken op een percentage van 2,0 kwam, staat weer op het oude niveau van 1,6 procent, evenals het GPV.

    NRC,

    SBS 6 meldt dat het percentage de komende weken nog met zeker vier procent zal stijgen. In een aantal gemeenten zorgen technische problemen ervoor dat doorgifte niet direct, maar wel binnen enige dagen kan gebeuren. Het station mikt voor de jaarwisseling op een percentage van 80.

    Meppeler Courant,

    De personeelskosten lagen in 1994 op 33 procent van de totale omzet tegen 35 procent in 1993. Bayer wil uitkomen op een percentage onder de 30.

    NRC,

    Een eerder schikkingsvoorstel van Napster was gebaseerd op een percentage van de inkomsten van de maatschappijen uit de verkoop van platen.

    NRC,

    Randstad verwacht dat op langere termijn, over 20 jaar, uitzendbanen ongeveer 4 procent van de totale arbeidsmarkt zullen uitmaken. Dit komt omdat de totale uitzendmarkt jaarlijks met ongeveer 10 procent stijgt. In de grote steden zit het aantal uitzendbanen, volgens Van Haasteren, al op dit percentage.

    NRC,

    Daarnaast werd in veel onderzoek effectiviteit gebaseerd op het percentage recidive.

    http://www.tijdschriftvoorseksuologie.nl/archief/tvs2002-01/emmelkamp%20et%20al.htm,

    • op basis van het percentage

    België kwam in de Europese Unie overigens pas op de elfde plaats in een rangschikking op basis van het percentage gediplomeerde ingenieurs in verhouding tot het totaal aantal afgestudeerden van het hoger onderwijs.

    De Standaard,

    De honorering (van eventueel een te benoemen deel van de werkzaamheden) is op basis van een percentage van de bouwsom.

    http://www.ovia.nl/handreikingen/rvoi200modelcontract.doc,

    • over het percentage
    • over de percentages
    • over percentages spreken
    • over percentages uitspraken doen

    De coalitie-partijen kwamen vorig jaar niet tot een akkoord over het percentage voor de hulp.

    NRC,

    Er circuleren uiteenlopende getallen over het percentage van de bevolking dat seropositief is.

    De Standaard,

    Pronk zei pas over de percentages te willen debatteren na de "totale herijking van het buitenlands beleid".

    NRC,

    Achter het gordijn van ingewikkelde termen en cijfers, achter moeizame onderhandelingen over percentages en procenten, ligt het lot van 600 miljoen straatarme mensen.

    http://www.inzet.nl/index.html

    Omdat slechts een beperkt aantal mensen een functie van het wijkbeheerkantoor kan noemen is het niet verantwoord om hier over percentages te spreken.

    http://www.oudwest.amsterdam.nl/index.html

    Over percentages wilde directievoorzitter Verwoert vanmorgen uit privacy-overwegingen geen uitspraken doen.

    NRC,

    • tot een percentage komen

    De dit najaar door het Regionaal Orgaan voor de Verkeersveiligheid in Overijssel (ROVO) gehouden metingen naar het gebruik van de autogordel, hebben aangetoond dat het draagpercentage binnen de bebouwde kom weer is toegenomen. De automobilist in de Kop van Overijssel scoort daarbij hoog. Het meetpunt Steenwijk/Zuidveen kwam tot een percentage van 79.

    Meppeler Courant,

    • uit een percentage bestaan
    • uit een percentage betaald worden
    • uit de percentages blijken

    Hun loon bestaat uit een percentage van de inkomsten.

    Trouw,

    Het bod van de werkgevers is 5½ procent voor de komende twee jaar. Uit dit percentage moeten ook de prijscompensatie, VUT-regeling en loonruimte betaald worden.

    Meppeler Courant,

    De angst voor de Raad van Arbitrage bij overheden die aanbesteden is groot. In hoger beroep gaan, bij dezelfde raad, is nutteloos, zo blijkt uit de percentages succes hierover.

    http://www.leefbaaralmere.nl/forum/bericht.asp?berichtid=932,

    • het berekenen van het percentage
    • de berekening van het percentage
    • de betrouwbaarheid van de percentages
    • de daling van het percentage
    • de groei van het percentage
    • de grootte van dit percentage
    • de helft van dat percentage
    • de hoogte van dit percentage
    • de nauwkeurigheid van de percentages
    • het realiseren van een percentage
    • de stijging van het percentage
    • de toename van het percentage
    • het vastellen van het percentage
    • het verhogen van het percentage
    • de verlaging van het percentage
    • het vermelden van het percentage
    • vermindering van het percentage

    De kommissie Media van het Europees Parlement wil nog een stap verder gaan en ook talkshows en andere studioprogramma's uitsluiten bij het berekenen van het percentage Europese produkties.

    De Standaard,

    Bij de berekening van het percentage economisch zelfstandigen onderscheiden naar type huishouden zijn alleen de gegevens betrokken van diegenen die behoren tot de kern van het huishouden, de kostwinner en, in voorkomende gevallen, de partner van de kostwinner.

    http://www.scp.nl/boeken/titels/2000-5/nl/acrobat/Emancipatie.pdf,

    België realizeerde de jongste jaren een duidelijke vermindering van de afvalstromen naar de Noordzee. Maar Plasman maakte voorbehoud voor de nauwkeurigheid en de betrouwbaarheid van de percentages.

    De Standaard,

    De daling van het percentage ex-deelnemers met uitsluitend onbetaalde activiteiten, is een voortvloeisel van de toename van het aandeel betaald werkenden.

    http: //www.omv.nl/ATEST/fnieuwsbrief/FNIEUWS.html,

    De veelvuldige scheidingen zijn mede debet aan de groei van het percentage alleenstaanden.

    http://www.scp.nl/boeken/cahiers/cah143/nl/persbericht.htm,

    Wat de weging van KPN in de index zal zijn is nog niet bekend. De grootte van dit percentage wordt bepaald door de marktkapitalisatie (aantal aandelen op beurs vermenigvuldigd met de koers) van het fonds op het moment dat de index wordt aangepast.

    NRC,

    Nederland hoort daarbij dankzij onder meer het Nationaal Milieuplan Plus, waarin staat dat de uitstoot van het voor het broeikaseffect verantwoordelijke geachte gas CO met drie procent zal worden teruggebracht. Ruim de helft van dat percentage zal moeten komen van de invoering van een milieuheffing voor 'kleinverbruikers' van energie in 1996, een unicum in Europa.

    NRC,

    De uitkering bedraagt een percentage van de vastgestelde grondslag. De hoogte van dit percentage is afhankelijk van de leeftijd en de burgerlijke staat.

    http://www.pur.nl/nederlands/algemeen/index_algemeen.htm

    Het realiseren van een percentage herhalingsaankopen is dan ook essentieel voor het voortbestaan van de onderneming.

    http://www.iridescent.nl/artikel/Organisatie%20evaluatie.htm

    De medische wetenschap maakt zich zorgen om de explosieve stijging van het percentage meervoudige geboorten in ontwikkelde landen.

    Meppeler Courant,

    De toename van het percentage allochtone leerlingen op de basisschool is één van de meest opmerkelijke ontwikkelingen.

    http://www.gymnasiumnu.nl/,

    Bij het vaststellen van het percentage is rekening gehouden met de mate waarin de verschillende specialisten tussen 1989 en 1991 meer hebben gedeclareerd dan was toegestaan.

    NRC,

    Het doel is het verhogen van het percentage succesvolle studenten door een bepaald deel van de zich aanmeldende groep dat minder kans op succes heeft niet toe te laten.

    NRC,

    Deze verlaging van het percentage overhevelingstoeslag komt, aldus het CPB, in de praktijk neer op een verschuiving van de lastenverlichting van gezinnen (werknemers en uitkeringsgerechtigden) naar werkgevers.

    NRC,

    Onderzoeker Hans Kuyper vindt met name het vermelden van het percentage allochtone leerlingen essentieel.

    Trouw,

    Slechts 8 procent overleed acuut of tengevolge van een nieuw infarct of een beroerte, tegen 13,7 procent in de groep die de stolseloplosser kreeg. Dit goede resultaat is vooral te danken aan een sterke vermindering van het percentage patiënten dat in de gedotterde groep een tweede infarct kreeg: 1,3 procent tegen 7,6 procent van de patiënten die een stolseloplosser kregen.

    Reformatorisch Dagblad,

    met aanwijzend voornaamwoord


    • dat percentage
    • deze percentages
    • die percentages
    • dit percentage
    • zo'n percentage

    De Chinezen vormen amper twee procent van de Nieuw-Zeelandse bevolking, maar dat percentage stijgt snel.

    De Standaard,

    Blijkens cijfers in hoofdstuk 6 voelt een ruime meerderheid (70%) van de Nederlandse bevolking zich veilig, 25% zich soms onveilig en 5% zich vaak onveilig. Deze percentages zijn in de afgelopen jaren stabiel gebleven.

    http: //www.omv.nl/ATEST/fnieuwsbrief/FNIEUWS.html,

    Een jaar geleden benadrukte de bewindsman voor een gehoor van vrouwelijke officieren van de Koninklijke Militaire Academie dat hij nog steeds vasthield aan 12 procent vrouwelijke militairen en 30 procent vrouwelijk burgerpersoneel in 2010. In 2002 lagen die percentages op respectievelijk 8,5 en 22,2.

    http://www.pwnet.nl/nieuws.jsp?news=70083,

    In 1999 rookte nog dertien procent van de scholieren dagelijks, in 2003 was dit percentage afgenomen tot negen.

    http://www.trouw.nl/opvoedingenonderwijs/artikelen/1088658678101.html,

    • een dergelijk percentage
    • dergelijke percentages

    Niettemin zien zij de cijfers over dat vierde kwartaal als een duidelijke waarschuwing dat de economie nog steeds met een onacceptabel hoog tempo groeit. Een dergelijk percentage, zo stelden ze, kan worden beschouwd als een aanwakkering van de inflatie en daarmee reden voor het Amerikaanse stelsel van Centrale banken (de Fed) om de geldmarktrente te verhogen.

    NRC,

    In cijfers uitgedrukt: 14 % vrouwen in de Kamer, 17,7 % in het Vlaams Parlement, 26 % vrouwelijke senatoren en 28 % vrouwelijke Brusselse parlementsleden. Met dergelijke percentages bevinden België en Vlaanderen zich in de Europese middenmoot. Terwijl het Europees Parlement 27,3 % vrouwen telt, zetelen er in de nationale parlementen inderdaad gemiddeld 15 % vrouwen.

    http://www.vrijheid.bewoner.antwerpen.be/annemie.htm,

    • eenzelfde percentage
    • hetzelfde percentage
    • zo'n percentage

    Het is vooral Groen Links dat van het verlies van de PvdA lijkt te profiteren; de partij steeg de afgelopen week met ongeveer eenzelfde percentage in de polls als de PvdA daalde.

    NRC,

    Verder wordt in de nieuwe wet geregeld dat voor beroepspensioenregelingen een zogeheten doorsneepremie moet worden gehanteerd. Dit betekent dat alle deelnemers, ongeacht leeftijd, geslacht of gezondheid hetzelfde percentage aan premie betalen.

    Staatscourant,

    De opkomst van ouders bij de jongste verkiezingen voor de Lokale Raden voor het Gemeenschapsonderwijs (LORGO's) lag met 23 procent iets lager dan in 1990. Dat antwoordt Vlaams Onderwijsminister Van Den Bossche op een schriftelijke vraag van Vlaams Parlementslid Ludo Sannen (Agalev). Toch kan zo'n percentage kiezers wel degelijk als representatief worden beschouwd, zegt Van den Bossche.

    De Standaard,

    met onbepaald voornaamwoord


    • geen percentage
    • verschillende percentages

    Het beleid dat bedoeld was om discriminatie tegen te gaan, wordt gebruikt als een excuus om te discrimineren. Dat komt doordat in sommige gemeenten - zoals Mechelen - tussen de scholen niet alleen is afgesproken dat men meer allochtonen zal toelaten, maar ook dat men, als in een school een bepaald percentage bereikt is, de allochtonen ervan zal overtuigen dat ze elders moeten gaan. Het ICOM stelt vast dat sommige scholen zich de moeite van het overtuigen niet getroosten en iemand op het eerste gezicht afwijzen. Het zou liefst geen percentage meer willen hebben, maar noemt de 22 % van Mechelen in ieder geval onrealistisch.

    De Standaard,

    De drie meest gebruikte voorzieningen zijn de bibliotheek, het theater in de buurt en de kinderboerderij. Bij een aantal van deze voorzieningen verschilt het gebruik per buurt. Hieronder staan de verschillende percentages aangegeven.

    http://www.oudwest.amsterdam.nl/index.html

    met ander, nevengeschikt substantief


    • percentages, bedragen of andere afspraken in contracten
    • percentages en procenten
    • een percentage of breukdeel

    De Europese Verordening bepaalt dat het niet is toegestaan percentages, bedragen of andere afspraken in contracten te wijzigen naar aanleiding van de invoering van de euro.

    http://www.agriholland.nl/dossiers/home.html

    Achter het gordijn van ingewikkelde termen en cijfers, achter moeizame onderhandelingen over percentages en procenten, ligt het lot van 600 miljoen straatarme mensen.

    http://www.inzet.nl/index.html

    Hoofdelijke debiteuren moeten hun aandeel in de hoofdelijk verschuldigde prestatie dragen; uiteraard kan de omvang van dit aandeel slechts worden bepaald wanneer de aandelen van alle debiteuren in ogenschouw worden genomen. Het aldus in een percentage of breukdeel uitgedrukte aandeel komt overeen met de absolute interne draagplicht van de desbetreffende debiteur.

    http://schoordijk.kub.nl/

    • cijfers en percentages
    • commissies en percentages
    • een score of percentage
    • scores of percentages

    Frank Bessems, projectleider van Vervoer op Maat, is vol vertrouwen. Maar na enig gegoochel met cijfers en percentages erkent hij dat de Intra Stadslijnen nog altijd wat leeg ogen.

    NRC,

    Met cijfers en percentages poogt hij aan te tonen hoe in zijn Binnen-Vlaanderen de oudste onaangepaste woningen met hun minst vermogende en slechtst geïnformeerde bewoners de dupe zijn.

    De Standaard,

    Zoals gezegd bevinden zich op deze ongecontroleerde markt van de incassobureaus talloze spelers voor wie alleen commercieel gewin van belang is, en die alleen uit zijn op commissies en percentages op basis van de gerecupereerde bedragen.

    http://home.pi.be/~pin67548/index2ter.nl.htm,

    Bij het evalueren van de familiale belasting zullen o.a. de opvolging van de behandeling thuis, de verplaatsing voor medisch toezicht en behandeling, de aanpassing van de leefwijze, het leefmilieu en de woning aan bod komen. Voor elk van deze pijlers zal een afzonderlijke en aangepaste evaluatie gebeuren en een bepaalde score of percentage worden toegekend.

    http://www.vvkindergeneeskunde.be/

    Deze meer globale evaluatie, waarbij de scores of percentages van elk onderdeel zullen worden samengevoegd, zal dan leiden tot een andere wijze van uiteindelijke beoordeling, bijvoorbeeld in de vorm van een getrapt scoresysteem.

    http://www.vvkindergeneeskunde.be/

    voorafgegaan door als


    • als percentage

    Het aandeel van de online-bestedingen als percentage van de totale Nederlandse detailhandelomzet stijgt van 0,73 procent tot 1,2 procent.

    NRC,

    De omvang van de collectieve sector wordt doorgaans gemeten door de totale collectieve uitgaven uit te drukken als percentage van de waarde van het bruto binnenlands product.

    http://www.scp.nl/boeken/scrs/scr2000/nl/acrobat/scr2000h03.pdf,

    Als percentage van het Nederlandse grondgebied exclusief het water nam de bebouwde grond toe van 7,8 procent in 1977 tot 9,4 procent in 1996.

    NRC,

    Swinkels stelt zich ten doel het nettoresultaat als percentage van het groepsvermogen in vier jaar te verdubbelen naar 12%.

    Het Financieele Dagblad,

    gevolgd door als


    • percentage als
    • percentages als
    • hetzelfde percentage als
    • zowel in percentage als in

    Later bleek dat ook de Vlaamse ministers, en dus geërgerde superieuren in en buiten Brussel, de wetenschap onthouden werd dat 10,5 procent van de Vlamingen buiten het Brussels Gewest denkt dat ze "in" Brussel zelf wonen! Apart is dat het daarbij gaat om Antwerpenaars, Limburgers, Vlaams-Brabanders, Oost- en West-Vlamingen. Misschien verklaart dit percentage als missing link waarom sommigen 25 procent van de Brusselse bevolking als Vlaming identificeren en anderen er slechts 15 procent tellen.

    De Standaard,

    Bij de controle van de eindafrekening hanteert de administratie de in de coproductieovereenkomst vastgelegde percentages als verdeelsleutel voor het toewijzen aan elke partij van het aantal voorstellingen en toeschouwers.

    http://www.wvc.vlaanderen.be/regelgevingcultuur/reglementen/podiumkunsten/index.htm

    Proximus wijst erop dat het aantal actieve klanten in het derde kwartaal stabiel kon houden op 96 procent, hetzelfde percentage als begin dit jaar, terwijl dat cijfer bij Mobistar verder daalde van 88 naar 87 procent.

    De Financieel-Economische Tijd,

    In de loop der tijd is de omvang van het medefinancieringsprogramma gegroeid, zowel in percentage als in nominale bedragen.

    http://casnws.scw.vu.nl/publicaties/keuper-ontwik.html,

    Woordfamilie


    Als deel van een afleiding


    Als rechterlid in samenstellingen en samenkoppelingen


    Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen