pianoschool


pianoschool 1.0

school waar men pianoles kan volgen
Meestal een privéschool buiten het reguliere onderwijs om, hetzij voor hobbypianisten of voor virtuozen in spe die hun spel willen vervolmaken. In dat laatste geval is de school vaak een privéonderneming van een gerenommeerd pianist.

Semagram


Een pianoschool…

is een school

   Algemene voorbeelden


   Cristel Marie-Claire Koendering heeft sinds ruim 7 jaar haar eigen pianoschool. Ze geeft les aan mensen van 4 tot 80 jaar, beginners en gevorderden en geeft ook les als voorbereiding op een Conservatorium-opleiding en aan Conversatorium-studenten.

   http://www.cmckoendering.com/Pianoschool.php

   Naast zijn werk als componist begon Granados in 1901 een pianoschool, de Academia Granados, waarvan hij tot zijn dood de directeur zou zijn.

   http://www.klassiekemuziekweek.nl/52/?s52p143

   pianoschool 2.0

   groep pianisten die gemeenschappelijke stijlprincipes en opvattingen huldigen over het pianospel

   Semagram


   Een pianoschool…

   is een groep

     Combinatiemogelijkheden


     met adjectief ervoor


     • de Franse pianoschool
     • de romantische pianoschool
     • de Russische pianoschool

     Hij won in 1989 op jonge leeftijd de Amerikaanse Van Cliburn International Piano Competition en toonde zich destijds een representant van de Russische pianoschool, waarin een geharnaste techniek, een romantische toon en weelderig pedaalgebruik de sleutelwoorden zijn.

     NRC,

     Pianist Cherkassky overleden. Shura Cherkassky, die beschouwd werd als de laatste vertegenwoordiger van de Russische romantische pianoschool, is woensdag op 86-jarige leeftijd in Londen overleden.

     De Standaard,